Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Xanax, Frontin, Rivotril, Sanval, Rexetin Blog

Bejegyzés szűrése

A pszichiátriai gyógyszerekről nyugtatókról (Xanax, Frontin, Rivotril, Seduxen, Helex, Rilex), altatókról (Eunoctin, stb.) és antidepresszánsokról (Valdoxan, Rexetin, Cipralex, stb.) a Benzo Blogban elérhető tudás, pszichiátriai rendeléseim otthoni kiegészítését szolgálja.

Rendelőben és online is segítő pszichiáterként, gyógyszer-leszokás specialistaként gyógyszer megvonási tünetek esetén segítek a gyógyszer elhagyásban.
 
Ez a magyar nyelven kivételes pszichiátriai blog segíteni próbál a legelterjedtebb, receptköteles, pszichiátriai szerek kontrollálatlan, felelőtlen felírása és tájékozatlanságon alapuló szedése által okozott gyógyszer dependenciák megelőzésében.

benzodiazepin /BZD/ szorongáscsökkentő (szorongásoldó, "nyugtató") függőség Benzo Blog bejegyzések: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
altató-függőség Benzo Blog bejegyzések: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
antidepresszáns-függőség Benzo Blog bejegyzések: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

Aki alaposan megismeri a különböző pszichiátriai szerfüggőségek korai jeleit, még azelőtt változtatni tud e pszichiátriai gyógyszerek használatán, mielőtt elveszítené uralmát a szedésük felett és súlyosabb gyógyszerfüggővé válna.

A pszichiátriai gyógyszerfüggőségekkel kapcsolatos közérdekű ismeretek bővítésével segíteni szeretném e gyógyszerfüggőségekből való gyógyulást, felépülést is.

Egyetért törekvéseimmel? Ossza meg a legérdekesebb Benzo Blog bejegyzéseket közösségi oldalán! Tegyünk együtt az eszement "agyon-gyógyszerezés" ellen!

1 2 3 ... 36 37 38
Agorafóbia Kisokos Agorafóbia Kisokos 2024.05.16. A szakorvos által támogatott öngyógyítás (önmegértés) jegyében az Agorafóbia Kisokos laikusok számára is érthetően magyarázza el az agorafóbiával és más szorongásos zavarokkal kapcsolatos legfontosabb szakkifejezéseket és fogalmakat.

Idő híján nem a teljességre törekedtem, hanem a mielőbbi használatba vehetőségre.

Olyan Agorafóbia Kisokost szerettem volna az Ön rendelkezésére bocsátani, amely részletesen és közérthetően lefedi azokat a legfontosabb fogalmakat és terápiás technikákat, amelyek az agorafóbia és a kapcsolódó szorongásos zavarok megértéséhez és leküzdéséhez szükségesek.

Amelyeket hallhat terapeutájától, amelyeknek jó lehet utána nézni...

Bővebben
A Big Pharma nemzetközi pszichiátriai konferenciája - Á...lom A Big Pharma nemzetközi pszichiátriai konferenciája - Á...lom 2024.05.14. Furcsa álmot láttam az éjjel. Keveredett benne a hosszú idő után újra látott "Kopasz kutya" c. film és valamelyik korábbi pszichiátriai konferencia élményem, ahol szinte minden szekciót átsző a gyógyszerbiznisz (Big Pharma) sokkarú polipja.

Önmagában már ez az egyveleg is nyomasztó volt. De, amire megébredtem, az az volt, amikor egy jól öltözött úriember a pulpitusról ránk üvöltött... És, hát ilyen az "álommunka" ekkor már nem pszichiáter voltam, hanem egyszerű, laikus ember... Szóval ujjal mutogatva fenyegetőzött:

TESSÉK MINDEN PROBLÉMÁTOKRA A MEGOLDÁST PSZICHIÁTRIAI GYÓGYSZEREKBEN TALÁLNI MEG!

Nem érdekelték a túlgyógyszerezések, gyógyszerkölcsönhatások és gyógyszerfüggőségek kárvallottjai. Maga mögött tudhatta a gyógyszerbiznisz "krémjét"...

Bővebben
Ne árts alapelve és a benzodiazepin nyugtató, altató felírások Ne árts alapelve és a benzodiazepin nyugtató, altató felírások 2024.04.25. A „nil nocere” vagy „ne árts” elve az orvosi etika egyik legrégebbi és legfontosabb alapelve, amelynek gyökerei az ókori orvoslásig nyúlnak vissza. Bár közvetlenül nem szerepel az eredeti Hippokratész-i esküben, amelyet az i. e. 5. században fogalmazott meg a híres „ős-orvos”, a kései Hippokratész-i hagyomány számos írásában jelen van az az alapelv, hogy az orvos elsődleges feladata, hogy ne okozzon kárt betegének.

Az orvosi gyakorlatban ez az alapelv azt jelenti, hogy az orvosoknak minden tevékenységük során a diagnózis alkotástól a kezelésig és utánkövetésig elsősorban és minimumként arra kell törekedniük, hogy: elkerüljék a károkozást.

Bővebben
Alvászavar… Tenni vagy nem tenni: az itt a kérdés... Alvászavar… Tenni vagy nem tenni: az itt a kérdés... 2024.04.23. Ismerős lehet a dán királyfi kérdése a Hamletből: „Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.”

Alvászavar. Életben maradásunkhoz elegendő mértékű és minőségű alvás az egyik minimum feltétel.

Kütyüs hasonlattal élve: számunkra az alvás, töltődés pont olyan, mint digitális eszközeink számára az éjszakai töltés…

Talán furcsa párhuzamot vonni, ember és kütyüje, v. kütyü és embere között, de gondoljuk csak el, valamennyi töltődés/töltés éppúgy szükséges a következő nap, napok hatékony működéséhez az emberi agy, mint a telefon „lelke”, agya és áramkörei számára.

Bővebben
Alkoholfüggőség – állati áldozatok... Alkoholfüggőség – állati áldozatok... 2024.04.20. Az alkoholfüggőség kialakítása (!) kísérleti patkányokban gyakran használt kutatási módszer az alkohol "rossztékony" hatásainak és az alkoholmegvonás - alkoholfüggőknél - büntetéssel felérő tüneteinek tanulmányozásához.

E kísérletek célja az emberi alkoholfüggőség jobb megértése és új, hatékonyabb gyógyszerek fejlesztése. De, remélem nem lesz sértő, ha azt mondom, az önismeretünkben, önsorsrontó szokásaink megismerésében is előre vihet.

Az alkoholfüggőség kialakítása a patkányokban, akárcsak az embernél, több lépésből áll…

Mindenekelőtt nézzük meg, miért éppen a patkányok lettek az áldozatok?

Bővebben
Lehetőségek a pihentető alvásra Lehetőségek a pihentető alvásra 2024.04.15. Példátlan időket élünk. Az USA/ NATO/EU/ukrán-orosz és izraeli-palesztin/iráni konfliktus valós fenyegetéseire személyes, közösségi és társadalmi szinten, normális reakciók a szorongások és alvásproblémák.

Az alvás rendszeres, átmeneti, pihentető tudatvesztése evolúciós ajándék. Valószínűleg ez volt az előfeltétele annak, hogy éber állapotban viszont az agy fokozott éberséggel és figyelemmel legyen képes reagálni a Lehetőségekre és a Veszélyekre.

A pihentető alvás fenntartása, ápolása vagy éppen újbóli megteremtése igen fontos: lehetővé teszi, hogy jobban megoldjuk, v. átvészeljük a stresszes időszakokat (azok mindenféle testi-lelki kihatásaival együtt), és csökkenti a tartós alvási problémák, krónikus alvászavarok kialakulásának rizikóját.

Bővebben
Alvászavar Parkinson-kórban: Parkinsonos alvászavar Alvászavar Parkinson-kórban: Parkinsonos alvászavar 2024.04.13. Április 11. a Költészet Napja mellett a Parkinson-betegség Világnapja is. Ennek apropóján született ez a Benzo Blog bejegyzés.

A Parkinson-kór és az alvászavar szorosan összefügg. A legtöbb Parkinson-kórossá váló embernek vannak időnként alvásproblémái. Előfordul természetesen a „szokványos” álmatlanság (insomnia) is, következményes túlzott napközbeni fáradtsággal.

Van azonban egy olyan, éjszakai felkiáltásokkal és végtagmozgásokkal jellemezhető REM alvászavar forma is, ami sokkal gyakrabban jelentkezik Parkinson-betegeknél, mint másoknál. És azoknál is, akiknél a Parkinson-kór majd 5-20 év múlva várhatóan megjelenik.

Bővebben
Depressziós lettem, mit tegyünk, hogy a gyerekünknél elkerülhessük? Depressziós lettem, mit tegyünk, hogy a gyerekünknél elkerülhessük? 2024.04.05. Számos alkalommal jelezte szorongásos problémával, vagy hangulatzavarral küzdő felelős szülő, hogy saját problémájánál is jobban zavarja, hogy mi lesz majd gyermekével, gyermekeivel? Nem szeretné, hogy ők is szenvedjenek.

Olvasta, hogy a genetikai halmozódás (familiaritás) miatt nagyobb az esélye a különböző pszichiátriai problémák kialakulásának azoknál, akiknek egyenesági felmenői (szülei, nagyszülei, nagybátyjai, nagynénjei) között fordult már elő ilyen betegség.

Lelkiismeret-furdalással küzd... Lehet tenni valamit a jövő árnyai ellen? Ezt a százezreket érintő, sürgető kérdést járjuk ma körül.

Bővebben
Érzelem-orientált és probléma-orientált stresszkezelések Érzelem-orientált és probléma-orientált stresszkezelések 2024.04.03. Az érzelem-orientált és a probléma-orientált stresszkezelési módszerek két különböző megközelítést jelentenek a stressz kezelésében. Mindkét stratégia, mindkét megközelítés hasznos lehet attól függően, hogy milyen típusú stresszhelyzettel nézünk szembe. Gyakran a legjobb eredmények eléréséhez érdemes mindkettőt alkalmazni a különböző helyzetekben.

A negatív érzelmek megértése, elfogadása ill. kezelése kulcsfontosságú mindannyiunk személyes növekedésében, mentális egészségünk megőrzésében. A negatív, olykor fájó érzelmek „megengedése” és a velük való konstruktív foglalkozás segíthet a negatív hatások minimalizálásában és az életminőség javításában.

Bővebben
Reziliencia - Hogyan fejlesszük lelki ellenálló képességünket és előzzük meg a kiégést? Reziliencia - Hogyan fejlesszük lelki ellenálló képességünket és előzzük meg a kiégést? 2024.04.02. A lelki ellenálló képesség, más szóval reziliencia, olyan reaktív megújuló képességet jelent, amelynek köszönhetően az átélt stresszhelyzetek ellenére is károsodás nélkül képesek vagyunk alkalmazkodni a körülményekhez. Ezáltal egészséges működésünk nemcsak megmarad hosszú távon, hanem fejlődik is.

A reziliencia karbantartása és fejlesztése fontos élet-, és érett-faladatunk.

Paul Ch. Donders Reziliencia könyve ehhez egy nemzetközi szintű, rangú Útmutató.

Dr. Martin Luther King Jr mondta: "Egy férfit vagy nőt végső soron nem az alapján ítélnek meg, hogy hol áll a kényelem vagy a könnyedség pillanataiban, hanem, hogy hol áll a kihívások és viták idején."

Bővebben
1 2 3 ... 36 37 38

Dr. Kopácsi László
pszichiáter, life coach, benzodiazepin blogger
gyógyszer-leszokás tanácsadó
Nem rendelek már
Segítek Önmagán Segíteni

facebook

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb