Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Pszichológiai tesztek - Eredmények azonnal


ÖNISMERETI TESZTEK | SZŰRŐKÉRDŐÍVEK


ANONIM  •  ONLINE  •  BIZTONSÁGOS  •  INGYENES  •  ÖNKÉNTES

ÁLLAPOTFELMÉRÉS  •  RENDSZERES NYOMONKÖVETÉS

 
Stressz Doktor - ONLINE ÖNISMERETI TESZTEK - tesztek teszt, kérdőív, önértékelő tesztek, győri pszichiáter, pszichiáter Győr

A kulcs az Ön kezében van!
Tegyen
1 próbát 1 perc.


A pszichológiai önismereti tesztek olyan betegségre (pánikzavar, depresszió, agorafóbia stb.), vagy problémakörre (pl. szexuális összeillés) specifikus kérdőívek, amelyek átfogóan feltérképezik azok jellemzőit.

A teszt kérdések megválaszolása rendkívül egyszerű és gyors. Eredményét a rendszer rögtön megosztja Önnel. A részleteket szigorúan bizalmasan "kezelem". Az oldalt már a tervezésekor úgy állíttottuk be, hogy az nem rögzít semmit sem.

Kitöltési tudnivalók

A lélektani tesztek kitöltésekor NE törekedjen arra, hogy jó benyomást keltsen! Befelé figyeljen az érzéseire és válaszoljon magának őszintén. Ragaszkodjon a valósághoz. A tesztek értékeléséhez minden kérdésre szükséges  válaszolni.

Az alábbi online önkitöltős szűrőtesztek és becslőskálák nem orvostechnikai eszközök. 

Automatikus kiértékelésük nem számít közhiteles egészségügyi terméknek,
nem helyettesítik és nem írják felül a szakorvosi véleményt és diagnózist!

Terápiás javaslattételre, hivatalos orvosi diagnózis felállítására, a szükséges kontrollvizsgálatok kiváltására nem alkalmasak. Az orvosi vizsgálatot és szakvéleményt nem helyettesítik.

Egészségügyi állapotával, az esetleg szükséges terápiák megbeszélésével kapcsolatban forduljon a kezelőorvosához.


Az önértékelő tesztek tehát nem helyettesítik sem a klinikai szakpszichológus, sem a pszichiáter diagnózisát stb., csupán egyes pszichés problémák hozzávetőleges kockázatát, körülbelüli súlyosságát mérik fel.

A teszt feldolgozása után is feliratkozhat a Stressz Doktor® Hírlevelekre. Egyszer fontos lehet.

 

Szűrőkérdőív áttekintés

 
Agorafóbia Alkoholbetegség Alvászavar
Depresszió - Beck Depresszió I. Depresszió II.
Distressz Házastársi stressz Hipochondria
Stresszorok Játékfüggőség Kiégés (burnout)
Magánélet-munkahely Nappali álmosság Nikotinfüggőség
Optimizmus Önértékelés Pánikroham, -betegség
Probl. alkoholfogyasztás Szerhasználat - CAGE Szexuális összeillés
Szociális fóbia Szoc. hatékonyság  Szorongás
Társfüggőség
 
 

Szűrőkérdőív részletezés

 

AGORAFÓBIA

Az első erősebb pánikrohamokat, sajnos elég gyakran követi agorafóbia, más szóval közlekedési fóbia, amelynek számos válfaját, különböző nevekkel illetik, jóllehet ugyanarról a jelenségről van szó. Ilyen a klausztrofóbia, a "bezártság-érzés", a liftfóbia, v. részben a repülésfóbia is.
 

ALKOHOLBETEGSÉG

Az alábbi önkitöltő teszt az amerikai John Hopkins Egyetem orvosai fejlesztették ki, annak meghatározására, hogy kitöltőjük alkoholizmusban (a leggyakoribb pszichoaktívszer használati zavarban) szenved-e. (Kicsit szigorúnak érzem az értékelést, de a WebBetegen is megtalálható tesztet, elgondolkodtatás céljával, én is elérhetővé teszem.)
 

ALVÁSZAVAR ÖNÉRTÉKELŐ KÉRDŐÍV

Az Athén Insomnia Skála széles körben használatos az alvászavarok, ezen belül az alváshiány (insomnia) felmérésében. Az önkitöltő teszt alapos kiértékelése szakember feladata. Azonban értelemszerűen: minél alacsonyabb pontértékeket kap majd, annál enyhébb az alvászavara...
 

BECK-FÉLE RÖVIDÍTETT DEPRESSZIÓ KÉRDŐÍV

A Beck-féle depresszió önértékelő skálának, mind a 9 kérdéses rövidített, mind a teljes változata, az aktuális depressziós tünetek-panaszok szűrővizsgálatára használatos szerte a világban. Diagnózis felállítására önmagában nem alkalmas ...
 

DEPRESSZIÓ KÉRDŐÍV I.

Az alábbi 11 kérdéses depresszió önértékelő kérdőív, abban segít Önnek, hogy tájékozódjék hangulati állapotáról és az esetleges további tennivalókról. Önértékelésekor utolsó két hetének szubjektív tapasztalatait vegye figyelembe...

 

DEPRESSZIÓ KÉRDŐÍV II.

A fentinél részletesebb, 25 kérdéses depresszió önértékelő skála további segítséget nyújt kitöltőjének abban, hogy tájékozódjék hangulati állapotáról és az esetleges további tennivalókról. Hangulata értékelésekor az elmúlt két hetének személyes tapasztalatait vegye figyelembe...
 
 

DISTRESSZ KÉRDŐÍV

A stresszkezelés a stresszválaszunk (stresszreakcióink) felismerésével és az ezeket kiváltó stresszorok (distressz faktorok) beazonosításával kezdődik.

Hogy eldönthesse, szenved-e a distressz jeleitől, végezze el az alábbi online Distressz Tesztet, mely részletesen áttekinti a negatív stressz válasz (distressz) 52 leggyakoribb jelét, következményét, a szubjektív panaszoktól egészen az objektív tünetekig.

 
 

HÁZASTÁRSI STRESSZ SKÁLA

A rövidített Házastársi Stressz Skála a házastársi, élettársi (társas) kapcsolatok minőségére kérdez rá, a teljes, 17 tételes, tudományos kutatásokban használatos Házastársi Stressz Skála (Marital Stress Scale, MSS) 5 legfontosabb kérdése segítségével.

A házastársi / élettársi kapcsolatban fellépő distressz életminőségünk alapvető befolyásolója és lényegesen meghatározza az egyéb - pl. munkával kapcsolatos - negatív stresszel (distresszel) való megküzdésünket. Ez persze fordítva is igaz. A túlzott munkahelyi terhelés komolyan kihat magánéletünkre.

A Házastársi Stressz Skála teljes változata a társas kapcsolatokban fellépő distressz lehetséges forrásait, pl. az érzelmi kapcsolat minőségét (meghitt, szerelmes; baráti; rutinszerű; problémákkal teli), a szabadidős tevékenységeket, a házasság melletti "saját élet" megtartását, a kommunikációs nehézségeket, krízishelyzeteket (hűtlenséget, fizikai bántalmazást, egészségügyi problémákat) tárja fel.

 
 

HIPOCHONDRIA TESZT

Az alábbi Szomatoszenzoros Amplifikációs Skála* (SzAS) önértékelő skálát az 1980-as évek másodok felében fejlesztették ki (Arthur Barsky és munkatársai). Segítségével kiértékelheti, hogy mennyire hajlamos testi érzetei károsként és zavaróként megélésére, azaz a hipochondriára...
 

HOLMES-RAHE ÉLETESEMÉNY SKÁLA

Az emberi életben előforduló 41 legfontosabbnak ítélt pozitív és negatív életesemény, distresszt okozó hatásának értékelése céljából, Holmes és Rahe 1967-ben dolgozták ki, mai napig érvényes skálájukat (Megjelent: Social Readjustment Rating Scale; Journal of Psychosomatic Research,1967, vol. II p. 214.). Ezen alapszik önértékelő kérdőívünk.

 

JÁTÉKFÜGGŐSÉG

"Ne kérj lapot tizenkilencre..." A következő, az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) által összeállított kérdőív segítségével megtudhatja, fenyegeti-e Önt szerencsejáték-függőség (szenvedélybetegség). Kitöltése anonim, és mindössze pár percet vesz igénybe.
 

KIÉGÉS (burnout) TESZT

Jelölje be értelemszerűen válaszait! A teszt eredménye csak tájékoztató jellegű. Az értékelés során kapott eredmény nem helyettesítheti a szakemberrel történő személyes találkozást, vizsgálatot, diagnózist és segítséget...
 
 

MAGÁNÉLET-MUNKAHELY EGYENSÚLYA KÉRDŐÍV

Egyre több ember szembesül azzal a problémával a mindennapokban, hogy a túl sok munkahelyi stressz miatt szinte lehetetlen békében, szeretetben, elegendő időt tölteni a Családdal, önmagával, barátaival, ill. kedvteléseivel. A munkával összefüggő stressz nem "csak" a magánélet rovására megy, hanem...
 

NAPPALI ALUSZÉKONYSÁG KÉRDŐÍV - Epworth skála

A 8 kérdéses önkitöltő kérdőív a különféle éjszakai alvászavarok egyik jellegzetes nappali következményének, a napközbeni alváskésztetés (aluszékonyság) szubjektív mérőeszköze.

Az Epworth skála kitöltése során, választ kell adni arra, hogy bizonyos hétköznapi szituációkban, az utóbbi hetekben milyen eséllyel aludt el.
 

NIKOTINFÜGGÉS TESZT (FAGERSTRÖM- FÉLE)

A Fagerström és munkatársai által 1992-ben elkészített nikotinfüggésre rámutató teszt egy gondosan kimunkált önkitöltő kérdőív, amelyet főként speciális, leszokást segítő klinikákon és kutatási projektekben alkalmaznak. A teszt pontszámmal fejezi ki a nikotinfüggőség mértékét. Minél magasabb a pontszám, a függőség annál erősebb. A maximális pontszám tíz. Hét fölötti pontszám azt jelenti, hogy a tesztet kitöltő személynél a nikotinfüggőség nagyon erős: ezért a leszokást kezdetben nehéznek fogja találni.
 
 

OPTIMISTA VAGY PESSZIMISTA?

Velünk született temperamentumunk, és - életutunktól, kapcsolatainktól függő - élményeink miatt, hol derűlátás, hol inkább borúlátás uralkodik el rajtunk. Hogyan áll ezzel Ön általában? Az alábbi teszt segíteni fogja ennek megítélésében...
 
 

ÖNÉRTÉKELÉSI KÉRDŐÍV

Jelölje meg az alábbi 27 állítással kapcsolatban, hogy azok mennyire jellemzik Önt a mindennapokban. Nincsenek jó vagy rossz válaszok. Csak igazak és hamisak. A megfelelő válaszok kikeresése során legyen - szokás szerint - őszinte önmagához...
 
 

PÁNIKBETEGSÉG, PÁNIKROHAM, PÁNIK

A pánikroham legfőbb ismertetőjele az, hogy a szubjektív ("csak" belülről érezhető) panaszok, és az objektív (kívülről is látható, vizsgálható) tünetek hirtelen, egyik pillanatról a másikra alakulnak ki. Aztán a pánikroham viszonylag rövid idő, általában percek alatt enyhül, majd megszűnik. A pánikroham az egészséges szervezetre nem jelent valódi veszélyt. Annak ellenére sem, hogy szörnyű élmény...
 
 

PROBLÉMÁS ALKOHOLFOGYASZTÁST SZŰRŐ TESZT

Az alábbi önkitöltő teszt a javított Michigan Alkoholfüggőséget Szűrő Teszt felhasználásával készült. A teszt eredménye csak tájékoztató jellegű. Az értékelés során kapott eredmény nem helyettesítheti a szakemberrel történő személyes találkozást, vizsgálatot, diagnózist és segítséget...
 


SZERHASZNÁLAT ÉRTÉKELŐ TESZT - CAGE

Az alábbi 4 kérdésből álló CAGE kérdőív neve azon angol szavak kezdőbetűiből ered, amelyekre a teszt rákérdez. Ezek: Cut down (csökkentés), Annoyed (idegesség), Guilty (bűnösség), Eye-opener (szemnyitás, ébredés).

Egyszerűen "igen" vagy "nem" válaszokat kell adni az alábbi kérdésekhez ahhoz, hogy a honlap használó tisztázhassa magában, hogy veszélyeztetett pszichoaktívszer használó-e már, vagy még nem.

 
 

SZEXUÁLIS ÖSSZEILLÉSI PRÓBA - HARMONIKUS SZEX

Kérdőív a szexuális összeillés értékeléséhez. Judith Bennett, a „Life Crisis Counselling” vezetője, a Northwestern University (Chicago) tanára állította össze 1985-ben. A kérdésekre a Partnerével külön, egymástól függetlenül válaszoljanak, s csak utána beszéljék meg a válaszokat. Nincs jó vagy rossz válasz, mert ...
 
 

SZOCIÁLIS FÓBIA | SZOCIÁLIS SZORONGÁS ONLINE TESZT

A teszt eredménye csak tájékoztató jellegű. Az értékelés során kapott eredmény nem helyettesítheti a szakemberrel történő személyes találkozást, vizsgálatot, diagnózist és segítséget!

Amennyiben elgondolkodtatná, vagy aggasztaná önértékelő tesztjének eredménye, forduljon hozzám bizalommal! Segítek önmagára találni újra! Kérem, gondoljon közvetlen környezetére is! Az Ön problémája, számukra is teher. Több legyet üthet egy csapásra...

 
 

SZOCIÁLIS HATÉKONYSÁG KÉRDŐÍV

A 10 kérdéses Szociális (Társas) Hatékonyság Kérdőív lakossági szűrő-vizsgálatokhoz használatos szerte a világban. Lenti változata kissé különbözik az eredeti Chicago Társas Hatékonyság Kérdőívtől (Sampson és mtsai 1997). Zárójelekbe foglalva azért egészítettem ki, hogy az Érdeklődök jobban begyakorolhassák a...
 
 

SZORONGÁS ÖNÉRTÉKELŐ KÉRDŐÍV

A szorongás a distressz (negatív stressz) szinte állandó lelki jele. Ezért az alábbi szorongás kérdőív tulajdonképpen distressz önértékelő kérdőívnek számít, ami rákérdez a "negatív stressz" megannyi test-lelki jelére.

Amennyiben szorongásos panaszoktól, tünetektől szenved, az alábbi kérdőív segítséget nyújthat saját állapota felméréséhez, kiértékeléséhez.

A distressz (rossz stressz) számos testi-lelki jelét leellenőrizheti az innen is elérhető linkeken.

 
 

TÁRSFÜGGŐSÉG (KODEPENDENCIA) KÉRDŐÍV

Boldog a párja mellett, vagy csak fél kilépni az ismeretlenbe? Úgy érzi, rendszeresen Ön sérül a társas kapcsolataiban? Nehéz kérdések ezek, de most kiderülhet az igazság, ha őszinte lesz a Társfüggőség (kodependencia) teszt kitöltésekor.

A következő mondatoknál, attól függően, mennyire igazak Önre, válassza ki a megfelelő állítást. A végén aztán az online tesztekre jellemzően a program egy pillantás alatt összeadja a válaszokhoz tartozó pontszámokat, és megtudhatja az Önre - mostanában - érvényes értékelést.Megjegyzés: Az öndiagnózis felállításából és az öngyógyszerezésből adódó károkért, legyenek bármilyen természetűek a honlap üzemeltetője és szerzője nem vállal felelősséget.


Dr. Kopácsi László
pszichiáter, life coach, benzodiazepin blogger
gyógyszer-leszokás tanácsadó
Nem rendelek már
Segítek Önmagán Segíteni

facebook

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb