Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Bemutatkozom, hogy a személyes találkozáskor, már ne legyek teljesen ismeretlen.KEDVES ÉRDEKLŐDŐ!

Volt egy zen-buddhista mester, aki a halála előtt
azt mondta a tanítványainak:
"Ami jön, azt fogadjátok,
ami megy, azt engedjétek."

Egy ismeretlen, ősi fényű
örök Titoktól elszakadtan,
küldöncnek jöttem, eltűnök majd,
ha izenetem általadtam.


Mécs László (Meteor)

Higgy nekem, e szó: boldogság, egyike a legbizonytalanabb, a legszűkebb értelmű kifejezéseknek; s ki boldogságot vadász, árnyékot vadász. Teljesített kötelesség s nemes törekvések önérzése küzdés s bánat közt is nyúgalmat tenyészt; s ha e nyúgalommal, boldogság cím alatt, megelégszel: annak megnyerése szép, jó és erős léleknek keresés nélkül, csupán tettei következésében bizonyos

Kölcsey Ferenc: Parainesis Kölcsey Kálmánhoz (1834) részlet


ÖNÉLETRAJZ


Hat évtizede, első generációs, jogász családban láttam meg a napvilágot. Általános iskoláimat Mosonmagyaróváron, középiskolámat Győrben (Kazinczy Ferenc Gimnázium), az egyetemet Budapesten (Semmelweis Orvostudományi Egyetem, Általános Orvosi Kar) végeztem el, jó-jeles eredménnyel.

Érdeklődő egyetemi hallgatóként (1980-ban) ott voltam a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) alakuló ülésén a Nagyvárad téri Elméleti Tömb zöld előadójában.

Részt vettem az orvosegyetemi újság (Visus) szerkesztőségi, nyomdai munkálataiban. Egy-két versem itt is megjelent. (Korábban a helyi újságban - Kisalföld - és egy vers antológiában jelent meg néhány költeményem.)

Szobraimmal a Főiskolai-Egyetemi Napok rendezvényein szerepeltem. Statisztáltam filmekben (mint Édesanyánk egyetemistaként a Körhintában, és a Bogáncsban), éjszakai hólapátolást vállaltam, szállodai szobatakarításokat, koncert rendezőséget, csokigyári szalagmunkát, hogy valamennyire legalább fedezzem egyetemi költségeimet.

Az egyik nyáron "amatőr régészként" a tihanyi szerzetes barlangok ásatásánál, ebédidőben - én akkor is dolgoztam -, leltem egy fontos, kormeghatározó arany dukátot. Jelentőségét mutatja, hogy az Élet és Tudományban cikk jelent meg a megtalálása kapcsán.

A tanulás, olvasás, és a sok mindenre kíváncsi önképzés gyerekkorom óta az egyik kedvenc foglalatosságom. Mindig a magam útját jártam.

Hatodévesen szakdolgozatomat - "Tudat tudatunkról, avagy barangolás az ellentmondások trágyájában címmel - védtem meg a SOTE Filozófia Tanszékén. Nagy példaképem, atyai jó barátom a magyar orvosi etika atyja, Prof. Dr. Ádám György tanszékén. Hívott a tanszékre, de jobban vonzott a gyógyítás, meg pénzügyileg sem tudtam volna megoldani a fővárosban maradást.

Így aztán a sorkatonai szolgálat megkezdése előtt a győri PAMKh Radiológiai Osztályán dolgoztam. Nagyon érdekeltek az akkoriban bevezetett képalkotó technikák. Középiskolásként még inkább fizikus akartam lenni, mint orvos. Itt Dr. Pohárnok László főorvos volt a mentorom. Majd a pápai, katonai repülőtérre kerültem sororvosnak. Előtte azonban repülő-orvosi alapkiképzést kaptam a MH kecskeméti Repülőkórházában. A reporvosi időszak letöltése után, ahol Dr. Strényer Ferenc repülőorvos, belgyógyász, kardiológus, repülőorvostan főorvos volt a főnököm, a győri 3. sz. Katonai Kórház Neuropszichiátriai Osztályára vett fel Dr. Imrei Tibor főorvos úr. Ő nemrégiben nyugdíjba vonult. Egészséges, boldog nyugdíjas éveket kívánok Neki! Örömmel és hálával emlékezem vissza hajdani vezetőimre.

A pszichiátriai szakvizsga megszerzését megelőzően 6 hónapot voltam kint az Egyesült Államokban. Majd a pszichiáterré válást követően jöttem el, az akkor már felszámolás alatt álló hajdani „elit-kórházból”. Csalódtam a II. VH utáni legnagyobb kórház bezárási terv miatt, és még mielőtt neurológiából is leszakvizsgáztam volna, elindultam itthon "világot látni".


Dolgoztam a Business Assistance Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál (training manager), a győri Polgármesteri Hivatalban (humánigazgató, majd WHO Egészséges Városok Projekt Iroda). Aztán számos (belga, francia, amerikai) multinacionális gyógyszeripari cégnél. Közben, míg lehetőségeim engedték, jártam a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vezetés-szervezés szakára. Befejezni nem volt módom, de az ott tanult szemléletet, és az ott megalapozott tudást számos alkalommal hasznosítom pszichiátriai és life coach rendeléseimen.

Kettőezer óta vagyok főállásban, magánpraxisomban pszichiáter orvos-vállalkozó. Az elmúlt esztendőkben segítettem, rendeltem: Almásfüzitőn, Ácson, Budapesten, Csornán, Győrben, Komáromban, Mosonmagyaróváron, dolgoztam a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnak, illetve szolgáltam az interneten keresztül (online, Skype pszichiátriai rendelés, life coach konzultáció) számos helyén a világnak. 

Kettőezer ötben majdnem Svédországban folytattam szakmai és családi életem. Néhány Kollégával közösen, akik ma is kint dolgoznak, egy kedves, tóparti kisváros (Karlskoga, Örebro megye) kórházában nyertem felvételt a Pszichiátriai Osztályra. Kint létünkkor döbbentem rá, hogy ebben a kisvárosban született és dolgozott Alfred Nobel! Múzeuma is van Karlskogában. Úgy éreztem, ez a kézzelfogható isteni gondviselés! Azonnal otthon éreztem magam a városkában...

Aztán pár héttel később, a svéd tanulás kezdetén Édesapám súlyosan megbetegedett, majd nemsokára meghalt. Így hát itthon maradtunk. Ezzel a verssel búcsúztam a "svéd álomtól":

BARA BRA! ÖREBRO...
- az utolsó házi helyett -
                                         Harrach Ágnesnek
                                                   
Örebro felé menet
jávor-villák közt
rúnakövemmel
megpattintottam az eget.
 
Mint tükörkép-rianás a Balti-tengeren
megrepedt
meglepett a jég-ég:
kezemre csöppentek újabb csillagok.


***

Amikor erre gondolok, az Édesanyám által sokszor idézett Reményik Sándor vers jut mindig az eszembe. Az "Eredj, ha tudsz"...

Évek óta ismét Győrben szolgálom a Közösséget.

Akik találkoztak velem, úgy ismernek, mint aki kellő időt, figyelmet, megértést, megérzést és tudást „áldoz” minden konzultáción - Mindenkire. Mióta pszichiáter lettem, több ezer embertársamnak nyújtottam segédkezet.

Három felnőtt gyermekem és egy unokám van. Elváltam. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban élek. Tavaly (2019) november közepén prosztatarák műtétem volt. (Ezért nem vállalok új Klienseket.) A legfontosabb területeken, elegendően jól érzem magam.

Tagságok:

Magyar Pszichiátriai Társaság
Selye János Magatartástudományi és Magatartásorvoslási Társaság
Lelki Egészség Fóruma
Magyar Addiktológiai Társaság
Magyar Szexuális Medicina Társaság
Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület
International Association of Coaching (IAC) Magyar Tagozata

A Selye Társaságnak elvégeztem stresszkezeléssel foglalkozó Williams ÉletKészség© (WÉK) Tréningjét (saját élmény csoport, 2008).

Konferencia:

XVI. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálhigiénés Konferencia: Benzodiazepin workshop (2015.10.21.; levezető)

Az egészség a legnagyobb ajándék,
az elégedettség a legnagyobb gazdagság,
a hűség a legjobb kapcsolat.

Buddha

Média megjelenések:

Győr+ TV: Stresszevés
Psychiatric Times (2013/4., magyar kiadás): Körkérdés rovat
Benzo Blog


* * *

Nyugodtan hívjon, ha lelki, pszichiátriai gondja támadt! Minél korábban szól, annál nagyobb eséllyel előzzük meg a későbbi, súlyosabb következményeket. Tehát: ne halogasson sokáig! NINCSEN EGYEDÜL!

Igen sokszor hallottam már, néhány találkozás után, felszakadni a következő sóhajt a gyógyuló Páciensekből: "Ha én ezt tudtam volna, már réges-régen segítséget kérek..."  

Bejelentkezéséhez nem szükséges beutaló. De, korábbi orvosi dokumentumait (zárójelentéseit, vizsgálati eredményeit, laborleleteit, az eddig és most szedett gyógyszereinek listáját), TAJ-kártyáját, egészségpénztári kártyáját, jegyzetfüzetet és a bizalmát, kérem, hozza magával...

* * *

Nevess többet, szeress jobban, tanulj még...


Dr. Kopácsi László
győri pszichiáter | life coach | blogger
gyógyszerleszokási tanácsadó
Benzo Blog elindítója és szerzője
Facebook

 

Senki sem tehet többet Önért, minthogy:
segít Önmagán segíteni
.

Győri rendelés (20 eFt/óra)
Skype rendelés I.-II.

Bejelentkezés kontrollra:

30 286 2097
H-P: 08-19

Laptop, v. PC használata ajánlott ennyi információhoz!

Szavazzon! KÖSZÖNÖM!

Milyen pszichiátriai szerről szeretne leszokni?
Senkit sem biztatok gyógyszer elhagyásra! Ám, kötelességem segíteni azokat, akiket a nem megfelelő gyógyszerelési gyakorlat, ill. a kellő tájékoztatás hiánya tett gyógyszerfüggővé. Szóval: miről szeretne leszokni?
Altatóról
625 szavazat (13%)
Szorongásoldóról
2659 szavazat (57%)
Antidepresszánsról
1392 szavazat (30%)
4676 szavazat összesen

Benzodiazepin szedési kérdőív (FONTOS)

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

W3.stresszdoktor.hu

A stresszdoktor.hu pszichiátriai ismeret-megosztó oldal.
A stresszdoktor.hu írásai tájékoztató jellegűek.
A stresszdoktor.hu nem online pszichiátriai tanácsadás.
Köszönöm, hogy helyén kezeli írásaim! - Kopácsi dr.

Tisztelem ...


GYŐRI PSZICHIÁTER GYŐR

Minden jog fenntartva - Online Szakvélemény Kft.
© Copyright 2008 - 2020

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősítése helyett, a megoldást, a kiutat, a sikert és a gyógyulást preferálja.
Céljai:
1. ismeretterjesztés, tévhitoszlatás és betegedukáció.
2. a pszichiátriai gyógyszerek által okozott gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, antidepresszáns-függőség) megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.
3. a hatékony önsegítés támogatása.

A stresszdoktor.hu oldalain olvasható Információk nem pótolják az orvosi vizsgálatot. Csupán kiegészíthetik a pszichiáter, klinikai szakpszichológus szakértelmét és személyes segítségét. Amennyiben kérdése volna, forduljon pszichiáterhez, klinikai szakpszichológushoz!

A pszichiátriai gyógyszerek (benzodiazepin feszültségoldók és altatók, Z-szerek, antidepresszánsok, stb.) szedése, vagy elhagyása előtt mindig olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, mert e pszichiátriai szerek alkalmazásakor is az érvényes alkalmazási előírás az irányadó.

FACEBOOK Lájkoló

Egyetértesz törekvéseimmel? Igen? Hagyj nyomot! "Oszd meg és uralkodj!"
 
      
Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb