Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Zolpidem-ratiopharm 10 mg filmtabletta betegtájékoztató - 2020.11.


 

Zolpidem-ratiopharm 10 mg filmtabletta


zolpidem-tartarát
 
 
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára
   ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont. 

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen típusú gyógyszer a Zolpidem-ratiopharm 10 mg filmtabletta (a továbbiakban: Zolpidem-ratiopharm) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Zolpidem-ratiopharm szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Zolpidem-ratiopharm-ot?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Zolpidem-ratiopharm-ot tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
 
 

1. Milyen típusú gyógyszer a Zolpidem-ratiopharm és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 
A Zolpidem-ratiopharm az úgynevezett benzodiazepinek csoportjába tartozó gyógyszer. A Zolpidem-ratiopharm filmtabletta egy altató, amely hatását az agyban fejti ki az álmosságot előidézve. A Zolpidem-ratiopharm a munkaképességet nagymértékben csökkentő vagy a beteget erősen megviselő súlyos inszomnia (álmatlanság) rövid távú kezelésre alkalmazható felnőttek számára.
Az inszomnia lényege az, hogy a beteg nehezen tud elaludni, vagy alvása nem megfelelő.
 
 

2. Tudnivalók a Zolpidem-ratiopharm szedése előtt

 

Ne szedje a Zolpidem-ratiopharm-ot

♦  ha allergiás a zolpidem-tartarátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
♦  ha súlyos májelégtelenségben szenved
♦  heveny vagy idült légzési elégtelenség esetén
♦  alvás közben fellépő légzéskimaradás esetén
♦  bizonyos izomgyengeség (miaszténia grávisz) esetén


Figyelmeztetések és óvintézkedések


Az Zolpidem-ratiopharm szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!
 
A Zolpidem-ratiopharm fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:

♦  enyhe-közepes mértékű légzési elégtelenség esetén
♦  májkárosodás esetén
♦  idős betegeknél
♦  pszichotikus betegségekben és depressziós betegeknél


Gyermekek és serdülők

A zolpidem 18 év alatti gyermeknél és serdülőknél megfelelő adatok hiányában nem alkalmazható.
 
Másnapi pszichomotoros képességromlás (lásd még „A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre”)

A Zolpidem-ratiopharm bevételét követő napon a pszichomotoros képesség, beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is, romlásának kockázata nőhet, ha:

♦  ezt a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 8 órával veszi be
♦  a javasoltnál nagyobb adagot vesz be
♦  zolpidemet vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zolpidem szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed vagy alkoholt fogyaszt, valamint tiltott szereket szed

Egyszeri alkalommal, közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert!
Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán!
 

Pszichotikus betegségek

Pszichotikus betegségekben szenvedő betegek alapbetegségének kezelésére a zolpidem nem alkalmazható.
 

Mire kell figyelni az alkalmazás során?


A gyógyszer szedése előtt a kezelőorvost tájékoztatni kell máj- vagy tüdőbetegségről, jelenlegi vagy múltbeli gyógyszer-, illetve alkoholfüggőségről, depresszióról!

Ha az alvászavar tünetei 7‑14 nap alatt nem javulnak, keresse fel kezelőorvosát!
 
A gyógyszer szedésekor hozzászokás alakulhat ki, ha az adag vagy a kezelés időtartama nem megfelelő, ezért mindig pontosan tartsa be a kezelőorvos utasításait.
 
Nyugtató- és altatószerek, mint a zolpidem használata fizikai vagy pszichológiai függőséghez vezethet. A függőség veszélye az adag nagyságával, vagy a kezelés időtartamával arányosan nő. A függőség kialakulásának veszélye nagyobb azon betegek esetében, akiknél korábban alkohol- vagy gyógyszerfüggőség, illetve pszichiátriai rendellenesség fordult elő.
 
Ha a fizikai függőség már kialakult, a kezelés hirtelen megszakítása megvonási tünetek jelentkezésével jár együtt.
Ezek lehetnek: fejfájás, izomfájdalom, extrém szorongás és feszültség, nyugtalanság, zavartság, ingerlékenység. Súlyos esetben a következő tünetek jelentkezhetnek: megítélési és személyiségi zavarok, hallási túlérzékenység, a végtagok zsibbadása és érzészavara, fényre, zajra és érintésre való túlérzékenység, hallucinációk vagy epilepsziás rohamok.

Mindazonáltal a Zolpidem-ratiopharm esetében a gyógyszerfüggőség kialakulásának valószínűségét illetően nem találtak különbséget a placebóhoz viszonyítva.
 
A Zolpidem-ratiopharm memóriazavarokat okozhat. Ez a hatás rendszerint a gyógyszer bevétele után néhány órával jelentkezik, ezért a filmtablettát közvetlenül elalvás előtt kell bevenni, és biztosítani kell legalább 7‑8 órányi alvásidőt.
 
Alvajárást és az azzal összefüggő egyéb viselkedésformákat, mint az „alva-vezetés”, ételkészítésre és elfogyasztására, vagy telefonálásra vonatkozó emlékezetzavart jelentettek azoknál a betegeknél, akik zolpidemet szedtek és nem voltak teljesen éber állapotban. Az alkohol és egyéb központi idegrendszeri depresszánsok együttes alkalmazása zolpidemmel, és a javasolt maximális adagnál nagyobb adagban alkalmazott zolpidem fokozza ezen viselkedésformák előfordulásának valószínűségét. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben ilyen viselkedésformák jelentkeznek Önnél!
 
Altatószerrel való kezelés hirtelen abbahagyásakor átmenetileg a kezdeti alvászavar visszatérhet, sőt súlyosabb formában is jelentkezhet, mint a kezelés előtt.
 
A zolpidem-kezelés alatt megjelenhetnek nem szokványos ún. paradox reakciók, mint például izgatottság, ingerlékenység, az álmatlanság súlyosbodása, agresszivitás, érzékcsalódások, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, természetellenes viselkedés és más nemkívánatos magatartásformák. Ezeknek a reakcióknak a kialakulásakor keresse fel kezelőorvosát!
 
A zolpidem álmosságot és csökkent tudatszintet okozhat, aminek a következtében fennáll az elesések, ezáltal a súlyosabb sérülések kockázata.
 

Egyéb gyógyszerek és a Zolpidem-ratiopharm


Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is!
 
Egyéb gyógyszer egyidejűleg kizárólag a kezelőorvos tudtával szedhető, mivel az együttes alkalmazás során módosulhat a gyógyszerek hatása.
 
Fokozódhat az álmosság és a másnapi pszichomotoros káros hatások, beleértve a járművezetési képesség károsodását is, zolpidem és a következő gyógyszerek együttes szedésekor:

♦  Bizonyos mentális egészségügyi problémákra ható gyógyszerek (antipszichotikumok)
♦  Alvási problémákra alkalmazott gyógyszerek (hipnotikumok)
♦  Nyugtatók és szorongást csökkentők
♦  Depresszióra ható gyógyszerek
♦  Közepesen erős és erős fájdalom csökkentésére szolgáló gyógyszerek (kábító fájdalomcsillapítók)
♦  Epilepsziára ható gyógyszerek
♦  Anesztetikumok
♦  Szénanáthára, bőrkiütésekre és egyéb allergiára ható gyógyszerek, melyek álmossá tehetik (szedatív antihisztaminok) 

Zolpidem és antidepresszánsok – beleértve a bupropiont, dezipramint, fluoxetint, szertralint és venlaflaxint – együttes szedésekor olyan dolgokat láthat, amik nem valóságosak (hallucinációk).
Zolpidem és fluvoxamin vagy ciprofloxacin együttes szedése nem javasolt.
 
Rifampicinnel való együttes alkalmazásakor csökken a zolpidem hatása.
 
Ketokonazollal történő együttes alkalmazáskor fokozódik a zolpidem nyugtató hatása.
 
A Zolpidem-ratiopharm és opioidok (erős fájdalom csökkentésére szolgáló, illetve szubsztitúciós kezelés során alkalmazott gyógyszerek, valamint néhány köhögéscsillapító) együttes alkalmazása fokozza az álmosság, nehézlégzés (légzésdepresszió), kóma kialakulásának kockázatát, és életveszélyes is lehet, ezért csak abban az esetben alkalmazhatók egyidejűleg, ha más kezelési lehetőség nem áll rendelkezésre.

Ha az Ön kezelőorvosa mégis előírja a Zolpidem-ratiopharm és opioidok egyidejű alkalmazását, az adagokat és a kezelés időtartamát korlátoznia kell.

Tájékoztassa kezelőorvosát, hogy milyen opioid gyógyszereket szed, és szigorúan kövesse az orvos által előírt adagolást. Segítségére lehet, ha a környezetében élőket tájékoztatja a fenti tünetek kialakulásának lehetőségéről. Forduljon kezelőorvosához, ha ilyen tüneteket tapasztal!
 

A Zolpidem-ratiopharm egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal


Nem szabad alkoholt fogyasztani a gyógyszer alkalmazása során!
 

Terhesség, szoptatás és termékenység


Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve,  ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!
 
A Zolpidem-ratiopharm alkalmazása terhesség alatt nem javasolt, mivel a zolpidemmel kapcsolatban nincsenek vagy korlátozottak a terhességre vonatkozó klinikai adatok.
 
A Zolpidem-ratiopharm alkalmazása a szoptatás alatt nem javasolt, mert az kismértékben átjut az anyatejbe.

 
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre


A Zolpidem-ratiopharm nagymértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket, előfordulhat „alva-vezetés”.
 
A Zolpidem-ratiopharm (mint más altatók) bevételét követő napon tudnia kell, hogy:

♦  Álmosnak, aluszékonynak, szédülősnek és zavartnak érezheti magát
♦  Gyors döntéshozatali képessége lelassulhat
♦  Homályos látása vagy kettős-látása lehet
♦  Csökkenhet az ébersége

Legalább 8 órás időszak javasolt a zolpidem bevétele és a gépjárművezetés, a gépek kezelése, valamint magasban végzett munka között a fent leírt hatások minimalizálása érdekében.

Ne igyon alkoholt és ne szedjen más pszichoaktív szert, miközben Zolpidem-ratiopharm-ot szed, mivel ez fokozhatja a fenti hatásokat!
 
A Zolpidem-ratiopharm laktóz-monohidrátot és nátriumot tartalmaz.

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
 
A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.
 
 

3. Hogyan kell szedni a Zolpidem-ratiopharm-ot?


A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 
A készítmény ajánlott adagja:

♦  65 éven aluli felnőtteknek

Az ajánlott adag 24 óra alatt 10 mg Zolpidem-ratiopharm. Egyes betegeknek alacsonyabb adag is felírható.

A Zolpidem-ratiopharm-ot egyszeri bevétellel, rögtön lefekvés előtt kell bevenni.
Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyógyszer bevételét követően az éberséget igénylő tevékenységek elvégzése előtt legalább 8 órás időszak áll a rendelkezésre.
24 óra alatt ne lépje túl a 10 mg-ot!

♦  65 év felett, legyengült betegeknél és májkárosodás esetén

Az ajánlott napi adag 5 mg (½ db Zolpidem-ratiopharm 10 mg filmtabletta).
A maximális adag napi 1 tabletta.


Az alkalmazás módja

Az előírt adagot este, közvetlenül lefekvés előtt, kevés folyadékkal kell bevenni.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Alkalmazása kizárólag az orvos által előírt adagban és ideig lehetséges.
 
A zolpidem hosszantartó alkalmazása nem ajánlott. A kezelésnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, időtartama néhány naptól maximum 4 hétig terjedhet (beleértve a dózis fokozatos csökkentésének az idejét).
 

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

Gyermekeknél és serdülőknél (18 év alatt) a Zolpidem-ratiopharm nem alkalmazható.
 

Ha az előírtnál több Zolpidem-ratiopharm-ot vett be


Véletlen vagy szándékos túladagoláskor azonnal értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát!

Tünetei: a túladagolás maga tudatzavart okozhat, ami az aluszékonyságtól a teljes eszméletvesztésig terjedő tüneteket okozhat.

Egyéb központi idegrendszerre ható gyógyszerekkel (alkohol is) való együttes bevétele súlyos, esetleg halálos kimenetelű lehet.

 
Ha elfelejtette bevenni a Zolpidem-ratiopharm-ot


Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott filmtabletta pótlására!
 

Ha idő előtt abbahagyja a Zolpidem-ratiopharm szedését


A Zolpidem-ratiopharm filmtabletta szedésének hirtelen abbahagyásakor a kezdeti alvászavar visszatérhet, sőt súlyosabb formában is jelentkezhet, mint a kezelés előtt (visszacsapásos álmatlanság).

Ezt egyéb reakciók, mint hangulatváltozások, szorongás és nyugtalanság kísérhetik.

Ezért szükséges az adag fokozatos csökkentése, mielőtt végleg abbahagyná a gyógyszer szedését.
 
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
 


4. Lehetséges mellékhatások

 
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
 
A zolpidem mellékhatásai különösen egyes központi idegrendszeri hatások tekintetében az adag nagyságától függnek, és enyhébbek, ha a gyógyszerbevétel közvetlenül lefekvés előtt történik. Idősekben gyakrabban fordulnak elő.
 
Ha az előírt adagban és ideig alkalmazzák, a hozzászokás, a kezelés befejezésekor jelentkező megvonási tünet kialakulásának veszélye csekély.
 

Amennyiben az alábbi, súlyos mellékhatások jelentkeznek Önnél (gyakoriságuk nem ismert), a készítmény szedését azonnal abba kell hagyni:

♦  nem szokványos ún. paradox reakciók, mint izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, az alvászavar rosszabbodása, rémálmok, téves eszmék, hallucinációk, furcsa viselkedés, alvajárás
♦  az ajkak, szemhéjak, nyelv duzzanatával (ödéma) járó ún. Quincke-ödéma, más néven angioneurotikus ödéma, csalánfoltok megjelenése.

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

♦  Aluszékonyság, fejfájás, szédülés, az álmatlanság súlyosbodása, a gyógyszer bevételét követően jelentkező memóriazavar, hallucinációk, izgatottság, rémálmok
♦  Fáradtság és emésztőrendszeri panaszok, mint hasmenés, hányinger, hányás és hasi fájdalom, felső és alsó légúti fertőzések, hátfájás.
 
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)

♦  Zavartság, ingerlékenység és kettős látás
 
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg)

♦  Éberségi szint csökkenése, nyugtalanság, agresszió, érzékcsalódás, pszichózis, dührohamok, természetellenes viselkedés, alvajárás (lásd 2. pont: Figyelmeztetések és óvintézkedések), függőség (elvonási tünetek, vagy a kezelés megszakítását követően a kezdeti alvászavar átmenetileg visszatérhet), a szexuális vágy változása, depresszió. Kezelés közben, a korábban fennálló depresszió is felszínre kerülhet.
♦  A légzés lelassulása (légzésdepresszió), izomgyengeség, járászavarok, hozzászokás, elesés (főleg idős betegeknél és azokban az esetekben, amikor a beteg nem az előírás szerint alkalmazta a zolpidemet) fordulhat elő.
♦  Jelentkezhet bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, fokozott verejtékezés és a vizsgálatok során a májenzimszintek megemelkedése is előfordulhat.
 

Mellékhatások bejelentése


Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

5. Hogyan kell a Zolpidem-ratiopharm-ot tárolni?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
 
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
 
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/EXP:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
 
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
 
 

6.  A csomagolás tartalma és egyéb információk

 
Mit tartalmaz a Zolpidem-ratiopharm?

♦  A készítmény hatóanyaga a zolpidem-tartarát.10 mg zolpidem-tartarátot tartalmaz filmtablettánként.
♦  Egyéb összetevők:
Tablettamag: magnézium-sztearát, hipromellóz, karboximetil-keményítő-nátrium, mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát.
Filmbevonat: „Opadry Y-1-7000” [hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400].
 

Milyen a Zolpidem-ratiopharm külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
 
Küllem: fehér, ovális, mindkét oldalán domború felületű, mindkét oldalán bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta, egyik oldalán „ZIM” és „10” jelöléssel.

A tabletta egyenlő adagokra osztható.
 
Csomagolás: 10 db, illetve 20 db filmtabletta fehér, átlátszatlan PVC/PVDC//Al buborékcsomagolásban és dobozban, illetve gyermekbiztos, PP tetővel és alumínium membránnal lezárt fehér HDPE tartályban és dobozban.
 
A forgalomba hozatali engedély jogosultja


Teva Gyógyszergyár Zrt.
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
 
Gyártó

Merckle GmbH
D-89079 Ulm, Graf-Arco-Strasse 3.
Németország
 
OGYI-T-9249/01                     (10 db buborékcsomagolásban)
OGYI-T-9249/02                     (20 db buborékcsomagolásban)
 


A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2020.11.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2018.07.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2017.10.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2015.03.

Forrás: https://www.ogyei.gov.hu


 

Kéretlen emailek

Önhöz hasonlóan én sem szeretem a kéretlen emaileket. NO SPAM.
 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

CREDO

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősí-tése helyett, a megoldást, a kiutat, a gyógyulást és a kiteljesedést szolgálja.
 

Céljaim


1. Ismeretterjesztés, tévhit-oszlatás és betegedukáció. (Kerüld a "tabletta neppert".)

2. Egyes pszichiátriai szerek által okozott akaratlan gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, "antidepresszáns-függőség") megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.

3. A hatékony önsegítés, otthoni betegség önmenedzselés támogatása.

Amennyiben szeretne ezekben fejlődni, iratkozzon fel a
Stressz Doktor Hírlevélre.
Időben jelentkezem!

GÁZ-ÁR-SAPKA

 
Gázársapka - USA-nka

USA-nka

- -

VlagyiMIR <-> VolodiMIR

- -

Megbízható weboldal

Az oldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ezt a böngészője URL sávjában a HTTPS jelöli. Az SSL protokoll felel azért, hogy titkosítva működjön a kommunikáció a számítógépe, és a weboldal között. E technológia meggátolja, hogy illetéktelen felek hozzáférjenek az itt megadott adataihoz.

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb