Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Online tesztekONLINE ÖNISMERETI TESZTEK

TESZT EREDMÉNYEK AZONNAL

Stressz Doktor - ONLINE ÖNISMERETI TESZTEK

A kulcs az Ön kezében van!


A sikeres kezelés érdekében, kérem:

       az első konzultációnkkor számoljon majd be teszt eredményéről.
       2 hetente térjen vissza és ellenőrizze le a fejlődését, egészen addig, amíg úgy nem érzi, hogy teljesen meggyógyult. Önnel együtt én is kiváncsi vagyok a javuló eredményeire.


FONTOS MEGJEGYZÉS!

A tesztek kitöltése teljesen anonim. A rendszer nem rögzíti a kérdőívek semmilyen adatát (a letöltők számát sem)..
Agorafóbia teszt | Agorafóbia kérdőív (6)
Az agorafóbia név a görög „agora” (piactér) nevéből éred. Az agorafóbia különböző változataihoz az egyénnek a térben elfoglalt helyzetének biztonságosságával kapcsolatos félelmei tartoznak.

Legismertebb válfaja a csoport névadója, a szűkebb értelemben vett tériszony (agorafóbia). Ezek a betegek egyedül kerülik a nagy nyílt tereket, az utcán a falak mellett közlekednek, gyakran nem mernek még egy széles úttesten sem átmenni. Biztonságot nyújtó személy közelében, viszont sokkal jobban letudják küzdeni agorafóbiás (beteges, irracionális) szorongásaikat.

Az agorafóbiák közé tartozik a közlekedési fóbia, mikor a beteg nem mer tömegközlekedési eszközöket használni, inkább családtagjaira támaszkodik, azokkal „viteti magát”, de nem száll buszra, villamosra, vonatra, metróra, hajóra, repülőgépre. Kezdetben gyakran csak az egyik járműféle vált ki már előre félelmet (előrevételezett szorongás) és elkerülő magatartást, de kezelés nélkül, előbb-utóbb a többi közlekedési eszközre is kiterjed a szorongás, mely szinte megbénítja az ember önálló életvitelét (munkába, boltba, stb. menetel).

Az agorafóbia 3. alcsoportja a klausztrofóbia, a bezártságtól való félelem. Az ettől szenvedő Betegek nem szállnak liftbe, kerülik a bezárt ajtajú, szűk helyiségeket. Pl. otthon, használatközben is nyitva tartják a WC, fürdőszoba, hálószoba ajtaját.

Az agorafóbiák közé sorolható még az akrofóbia (magasságtól való félelem), repülési fóbia, gefirofóbia (hidakon való átmeneti átkelési képtelenség) is.

Alkoholizmus kérdőív (19)
Bevezető gondolatok

Az alkoholbetegség, illetve a túlzott mértékű alkoholfogyasztás, napjaink egyik legnagyobb népegészségügyi problémája. Valószínűleg kevesen tudják: a „kelleténél több” alkohol elfogyasztása, több mint 60 (!) betegség kialakulásához járul hozzá. A magas jövedelmű országokban, a dohányzás mögött, az egészségügyi problémák második fő kockázati (rizikó) faktora.

Hazánkban az idő előtti halálozások 21%-áért (!) ez a túlzott mértékű alkoholfogyasztás felel. Tényleg „lassú öngyilkosság”, ahogy azt régen mondták…

Annál is inkább, hogy az alkoholbeteg népesség nagy része elsődlegesen, ill. az alkoholfogyasztás miatt (másodlagosan) depressziós. Nem kér segítséget, hiszen nem hisz abban, hogy helyzete, állapota, egészsége jobbra is fordulhatna. Így e betegek 96% (!) nem részesül egészségügyi ellátásban az alapbetegsége miatt.

Alvászavar teszt | Inszomnia kérdőív (8)
Az alvásszükséglet jelentős szórást mutat. Függ:

életkortól
egyéni alvásigénytől
aktuális nappali teljesítménytől
alvástartaléktól
egészségi állapottól


Honnan tudjuk, hogy valaki szenved-e alvászavarban?


Erre a kérdésre ad választ az Athéni Inszomnia Skála, mely egy széles körben elterjedt önkitöltős kérdőív az alvászavarok, ezen belül az alváshiány (inszomnia) felmérésében. Az Athéni Inszomnia Skála alapos, részletekbe hatoló kiértékelése szakember feladata. Azonban értelemszerűen: minél alacsonyabb pontértékeket kap a kitöltés után, annál enyhébb lehet az alvászavara... Jó esetben nincs is!

Beck Depresszió Kérdőív (9)
A Beck Depresszió Kérdőív a pszichiátriai szakirodalomban az egyik leggyakrabban használt depresszió önértékelő kérdőív a depresszió súlyosságának megállapítására és követésére. Rendszeres, visszatérő kitöltésével jól követhető a hangulat változása, így hasznos eszköze a depresszió pszichoterápiás és gyógyszeres kezelése hatékonyságának nyomonkövetésének.

Depresszió (leegyszerűsítve): mentális zavar, amikor a beteg elveszti az örömre való képességét, a motivációit, indokolatlanul bűntudatot érez egy csomó dolog miatt, a nap nagy részében rossz a hangulata, akár gondolhat öngyilkosságra is.

A Beck Depresszió Kérdőív a depresszió (major depresszió, klinikai depresszió) szakszerű diagnózisának felállítására önmagában nem alkalmas! Nem diagnosztikai célzattal készült. A kapott eredmények pusztán támpontként szolgálhatnak a depresszió öndiagnózisához.

Fontos különbséget tenni a levert hangulat, egy életkrízis, vagy pszichotrauma kapcsán kialakult átmeneti lehangolt állapot, és a legalább két hete, a napok nagy részében tartó, a lehangoltságnál több tünetcsoportból álló depresszió, mint betegség között.

Azért tartom különösen fontosnak ezt itt is hangsúlyozni, mert egyre népszerűbb a „depizik”, "depis" kifejezések használata azokban az esetekben, amikor valakit egyszerűen csak rosszkedvűnek látunk.

Ez azonban csak egy átmeneti közérzet zavar, nem pedig hangulatzavar (betegség), és valójában nagyon messze áll a depressziótól. Ez az átmeneti közérzetzavar önmagunk "összeszedésével" tényleg változtatható, azonban a depresszió már NEM!

Előbbi esetben elég a korábban már bevált önsegítő módszerek újbóli elővétele, pl.: rövidebb elvonulás, zenehallgatás, sport, stb., de, a puszta várakozás, időmúlás, figyelemelterelés is hatékony lehet.

Depresszió esetén viszont ezek nem működnek. Hiába várjuk, hogy órák, napok múltán lelki állapotunk (hangulatzavar) spontán, vagy saját aktivitásunk révén rendeződjön!

A Beck Depresszió Kérdőív tehát arra adhat közelítő választ, hogy szükséges-e szakemberhez fordulni.
 

Depresszió kvíz (9)

Depresszió Önértékelő Kérdőív 1. (11)

Depresszió Önértékelő Kérdőív 2. (25)

Distressz kérdőív (52)

Házastársi Stressz Skála (5)

Előbb magadba mélyedj,
S ha önmagad nem érted,
Ne kínozz mást se folyton.

Johann Wolfgang von Goethe


Hipochondria Teszt (10)

Játékfüggőség (16)
Játékfüggőség
Kiégés (burnout) teszt (15)

Magánélet? Munkahely? Létezik egyensúly. (17)

Nappali Aluszékonyság Kérdőív - Epworth skála (8)

Nikotinfüggőség teszt (6)

Önértékelési Kérdőív (27)

Optimista? Pesszimista? (15)

Pánik teszt, pánikbetegség, pánikroham önértékelő kérdőív (16)

Problémás alkoholfogyasztást szűrő teszt (24)

Stresszor Skála (41)
Soha nem mond, hogy nem tudod.
Maximum azt, hogy még nem tudod,
mert még nem gyakoroltad eleget.

K.L.
Az emberi életben előforduló 41 legfontosabbnak ítélt pozitív és negatív életesemény, külső, környezeti stresszor distresszt okozó hatásának értékelése céljából, Holmes és Rahe 1967-ben dolgozták ki, mai napig érvényes skálájukat (Megjelent: Social Readjustment Rating Scale; Journal of Psychosomatic Research,1967, vol. II p. 214.). Ezen alapszik önértékelő kérdőívünk.

Mindenki mást tekint (gondol, sangol, érez) stressz helyzetnek. Amiről az egyik ember úgy gondolja, hiszi (sangolja), érzi, hogy az számára elviselhetetlen terhet jelent, az egy másiknak izgalmas kihívás lehet. Ami először elviselhetetlen tehernek tűnik, az a többszöri próbálkozások után, már izgalmas kihívássá szelídül.

Minden olyan életesemény, amelyről azt gondoljuk (sangoljuk), hogy az aktuálisan, túlzott mértékű ("Úgy sem tudom megcsinálni!"; "Képtelen vagyok rá!") alkalmazkodásra kényszerítene bennünket, azt az adott időpontban distressz keltőnek, stresszornak érezzük, és ezért elkerüljük. A menekülés miatt azonban így lehetőséget sem adunk magunknak arra, hogy fokról-fokra megtanuljuk a stresszort legyőzni.


Szerhasználatot értékelő kérdőív (CAGE) (4)
A világszerte ismert és elfogadott, négy kérdéses CAGE teszt, olyan kérdésekre keresi a választ, mint:

1. a beteg gondolt-e valaha valamelyik pszichoaktívszer (pl.: alkohol, benzodiazepinek) fogyasztás abbahagyására (Cut down),
2. volt-e dühös (Annoyed) másokra azért, mert kritizálták a szerfogyasztását,
3. érezte-e bűnösnek (Guilty) magát a szerhasználat miatt, vagy
4. reggel ébredéskor (Eye-opening) használt-e valamilyen pszichoaktívszert, hogy enyhítse panaszait (megvonási tüneteit).

Szexuális Összeillési Próba (70)

Szociális fóbia teszt (13)

Szociális hatékonyság (10)

Szorongás önértékelő kérdőív (30)

Társfüggőség teszt | Kodependencia kérdőív (25)

Senki sem tehet többet Önért, minthogy:
segít Önmagán segíteni
.

Rendelési Naptár
21 eFt/óra
Skype rendelés I-II.
28 eFt/óra

Bejelentkezés kontrollra
új Klienseket nem vállalok

30 286 2097
H-P: 08-19

Nagy képernyő ajánlott!

Nemzeti lobogónk

Törőcsik Mari - tisztelgés és hála - Memento Mari

Memento Mari...

COVID - Könnyebb megelőzni, mint túlélni!

Semmelweis Egyetem
KliniKaland - Immunrendszer
Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága: YT
Magyar Orvosi Kamara oltásösztönző kampány

Hozzájáruló nyilatkozat vakcinához - Letöltés

A csüggedőket elnyeli a történelem...

Szavazzon! KÖSZÖNÖM!

Milyen pszichiátriai szerről szeretne leszokni?
Senkit sem biztatok gyógyszer elhagyásra! Ám, kötelességem segíteni azokat, akiket a nem megfelelő gyógyszerelési gyakorlat, ill. a kellő tájékoztatás hiánya tett gyógyszerfüggővé. Szóval: miről szeretne leszokni?
Altatóról
729 szavazat (13%)
Szorongásoldóról
3120 szavazat (57%)
Antidepresszánsról
1629 szavazat (30%)
5478 szavazat összesen

Benzodiazepin szedési kérdőív (FONTOS!!)

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

w3.stresszdoktor.hu

Az oldalon található információk: tájékoztató jellegűek, semmilyen esetben sem helyettesítik a szakember véleményét! Gyógyszerekkel kapcsolatban: a kockázatokról és mellékhatásokról, olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Nem gyógyszer termékekkel kapcsolatban: a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Tisztelem ...


GYŐRI PSZICHIÁTER GYŐR

Minden jog fenntartva - Online Szakvélemény Kft.
© Copyright 2008 - 2021

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősítése helyett, a megoldást, a kiutat, a sikert és a gyógyulást preferálja.
Céljai:
1. ismeretterjesztés, tévhitoszlatás és betegedukáció.
2. a pszichiátriai gyógyszerek által okozott gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, antidepresszáns-függőség) megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.
3. a hatékony önsegítés támogatása.

A stresszdoktor.hu oldalain olvasható Információk nem pótolják az orvosi vizsgálatot. Csupán kiegészíthetik a pszichiáter, klinikai szakpszichológus szakértelmét és személyes segítségét. Amennyiben kérdése volna, forduljon pszichiáterhez, klinikai szakpszichológushoz!

A pszichiátriai gyógyszerek (benzodiazepin feszültségoldók és altatók, Z-szerek, antidepresszánsok, stb.) szedése, vagy elhagyása előtt mindig olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét, mert e pszichiátriai szerek alkalmazásakor is az érvényes alkalmazási előírás az irányadó.

FACEBOOK Lájkoló

Egyetértesz törekvéseimmel? Igen? Hagyj nyomot! "Oszd meg és uralkodj!"
 
      
Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb