Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Cymbalta 30 mg, Cymbalta 60 mg betegtájékoztatók - 2017.10. (CTK)CYMBALTA 30 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula
CYMBALTA 60 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula

Duloxetin


 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont


A betegtájékoztató tartalma


1. Milyen típusú gyógyszer a Cymbalta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Cymbalta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Cymbaltát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Cymbaltát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CYMBALTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

 
A Cymbalta növeli a szerotonin és a noradrenalin szintjét az idegrendszerben. A Cymbaltát az alábbiak kezelésre alkalmazzák felnőtteknél:
 
♦  depresszió
♦  generalizált szorongás (állandó szorongás vagy idegesség)
♦  diabéteszes neuropátiás fájdalom (melyet gyakran égő, szúró, sajgó, hasogató vagy tompa jellegűnek, illetve áramütéshez hasonló jellegűnek írnak le)
Előfordulhat érzéskiesés az érintett területen, vagy az olyan érzések, mint a tapintás, meleg, hideg vagy nyomás fájdalmasak lehetnek.

Amikor Ön már jobban érzi magát, kezelőorvosa folytathatja a Cymbalta-kezelést, hogy megelőzze a depresszió vagy a szorongás kiújulását.


2. TUDNIVALÓK A CYMBALTA SZEDÉSE ELŐTT


NE szedje a Cymbalta-t, ha:
 
♦  túlérzékeny (allergiás) a duloxetinre vagy a Cymbalta bármely egyéb összetevőjére
(lásd a "További információk" pontot)
♦  májbetegsége van
♦  súlyos vesebetegsége van
♦  monoamino-oxidáz gátló (MAOI) hatóanyagú gyógyszert szed vagy szedett az elmúlt 14 napban (lásd az "Egyéb gyógyszerek szedése" című pontot)
♦  fluvoxamint (általában depresszió kezelésére használják), ciprofloxacint vagy enoxacint (bizonyos fertőzések kezelésére használják) szed
♦  egyéb duloxetint tartalmazó gyógyszereket szed
(lásd az "Egyéb gyógyszerek szedése" című pontot)
Beszéljen orvosával, ha magas vérnyomása vagy szívbetegsége van. Orvosa meg fogja mondani, hogy szedhet-e Cymbalta-t.

A Cymbalta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A következőkben olyan okokat sorolunk fel, ami miatt a Cymbalta esetleg nem alkalmas Önnek.
A gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, ha:

♦  egyéb depresszió elleni gyógyszereket szed
(lásd "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek")
♦  orbáncfüvet (Hypericum perforatum) tartalmazó gyógynövénykészítményt szed
♦  vesebetegsége van
♦  a kórtörténetében görcsrohamok szerepelnek
♦  a kórtörténetében mánia szerepel
♦  bipoláris zavarban szenved
♦  olyan szembetegsége van, mint például a glaukóma (emelkedett szemnyomás) bizonyos fajtái
♦  vérzéses rendellenesség szerepel a kórtörténetében
(hajlamos véraláfutás kialakulására)
♦  fennáll Önnél az alacsony nátriumszint kockázata
(pl. ha vízhajtókat szed, különösen idősebb korban)
egyéb olyan gyógyszert szed, mely májkárosodást okozhat
♦  egyéb duloxetint tartalmazó gyógyszereket szed
(lásd az "Egyéb gyógyszerek szedése" című pontot)

A Cymbalta okozhat nyugtalanságot vagy a nyugodt ülésre vagy állásra való képtelenséget. Értesítse kezelőorvosát, ha ezt tapasztalja.

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása
 
Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai, ha

♦  korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai
♦  Ön fiatal felnőtt.
 
Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.
 
Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba!
 
Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.
 
Alkalmazás gyermekkorban és serdülőkorban, 18 év alatt

A Cymbalta adása általában nem javasolt gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére.

Tisztában kell lennie azzal is, hogy ilyen típusú gyógyszerrel kezelt gyermekeknél és serdülőknél nagyobb a kockázata olyan mellékhatásoknak, mint az öngyilkossági kísérlet és öngyilkossági gondolatok, ellenséges viselkedés (főként agresszivitás, ellenkezés és indulatosság).

Ennek ellenére orvosa felírhat Cymbalta-t 18 éves kor alatti beteg részére, ha úgy gondolja, hogy ez szolgálja legjobban a beteg érdekét. Ha az orvos 18 évnél fiatalabb gyermekének rendelte a Cymbalta-t, menjen vissza hozzá, amennyiben a fent említettekkel kapcsolatban kérdései merülnek fel. Tudassa az orvossal, amennyiben 18 évnél fiatalabb gyermekénél a Cymbalta szedése során a fent leírt tünetek bármelyike megjelenik vagy rosszabbodik.

Gyermekekben és serdülőkben nem bizonyított a Cymbalta hosszú távú biztonságossága a növekedést, az érést, valamint a gondolkodás- és a viselkedésbeli fejlődést illetően.
 

A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek


Kérjük, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

A Cymbalta hatóanyaga, a duloxetin, más gyógyszerekben is megtalálható, melyek egyéb betegségek kezelésére szolgálnak:
 
♦  diabéteszes neuropátiás fájdalom, depresszió, szorongás és a vizelet elcsepegése.

Kerülni kell egynél több ilyen készítmény alkalmazását. Ha szed más duloxetin-tartalmú gyógyszert, beszéljen kezelőorvosával.

Orvosa fogja eldönteni, hogy a Cymbalta-t szedheti-e más gyógyszerekkel együtt. Orvosával történt megbeszélés nélkül ne hagyja abba vagy kezdje el semmilyen gyógyszer szedését, a vény nélkül kaphatókét vagy gyógynövénytartalmúakét sem.

Azt is közölje orvosával, ha az alábbiak bármelyikét szedi:

♦  Monoamino-oxidáz gátlók (MAOI): Nem szedheti a Cymbalta-t egy másik antidepresszáns gyógyszerkészítménnyel, MAOI-val együtt, vagy annak leállítását követően 14 napon belül. Súlyos, vagy akár életet veszélyeztető mellékhatásokhoz vezethet, ha a MAOI-t számos vényköteles gyógyszerrel, közöttük a Cymbalta-val együtt szedi. Legalább 14 napot kell várnia a MAOI szedésének abbahagyását követően, mielőtt a Cymbalta-t szedheti. A Cymbalta leállítása után 5 napot kell várni, hogy a MAOI szedését elkezdhesse.

♦  Álmosságot okozó gyógyszerek: Ezek közé tartoznak az orvos által felírt gyógyszerek, mint benzodiazepinek, erős fájdalomcsillapítók, antipszichotikumok, fenobarbitál és antihisztaminok.

♦  Szerotonin szintet növelő gyógyszerek: Triptánok, tramadol, triptofán, bizonyos depresszió elleni gyógyszerek: SSRI-k (pl. paroxetin és fluoxetin), triciklikus antidepresszánsok (pl. klomipramin, amitriptilin), petidin, orbáncfű és venlafaxin. Ezek a gyógyszerek fokozzák a mellékhatások kockázatát; ha szokatlan tüneteket észlel ezen gyógyszerek és a Cymbalta együttes szedése alatt, keresse fel kezelőorvosát.

♦  Szájon át szedhető véralvadásgátlók vagy a vérlemezkék összacsapódása ellen ható gyógyszerek: Olyan gyógyszerek, amelyek hígítják a vért vagy gátolják a véralvadást. Ezek a készítmények növelhetik a vérzés kockázatát.


A Cymbalta egyidejű bevétele bizonyos ételekkel vagy italokkal


A Cymbalta bevehető étkezés közben és attól függetlenül is. Óvatosnak kell lennie, ha a Cymbalta szedése alatt alkoholt fogyaszt.
 

Terhesség és szoptatás


Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Közölje orvosával, ha a Cymbalta szedése alatt teherbe esik, vagy terhességet tervez.

Csak akkor szedjen Cymbalta-t, ha előzetesen megbeszélte orvosával a kezelés lehetséges előnyeit és a magzatra gyakorolt mindenféle lehetséges kockázatot.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a szülésznő és/vagy a kezelőorvos tud arról, hogy Ön Cymbalta-t szed. Ha terhesség alatt szedik, az ehhez hasonló gyógyszerek (ún. SSRI-k) növelhetik egy perzisztens pulmonális hipertóniának (tartósan magas vérnyomás a tüdő ereiben - PPHN) nevezett súlyos állapot kockázatát, ami az újszülöttnél gyorsabb légzést és elkékülést okoz.

Ezek a tünetek általában a születés utáni első 24 órában kezdődnek. Amennyiben ez előfordul az Ön gyermekével, azonnal szóljon a szülésznőnek és/vagy orvosának.

Ha a terhesség vége körüli időszakban Cymbalta-t szed, gyermekénél felléphetnek bizonyos tünetek a szülés után. Ezek a tünetek általában a születéskor, vagy az azt követő néhány napon belül kezdődnek. A tünetek közé tartozhat: petyhüdt izmok, remegés, nyugtalanság, elégtelen táplálkozás, légzészavar és görcsrohamok. Ha gyermeke születése után ezek közül a tünetek közül bármelyik előfordul, vagy aggódik gyermeke egészsége miatt, szóljon orvosának vagy a szülésznőnek, akik megfelelő tanácsot tudnak adni.

Közölje orvosával, ha szoptat. Szoptatás ideje alatt nem javasolt a Cymbalta szedése. Kérje orvosa vagy gyógyszerésze tanácsát.
 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre


A Cymbalta-tól álmosnak érezheti magát vagy szédülhet. Ne vezessen gépjárművet, és ne dolgozzon szerszámokkal vagy gépekkel, amíg nem tudja, hogy a Cymbalta hogyan hat Önre.

Fontos információk a Cymbalta egyes összetevőiről

A Cymbalta szacharózt tartalmaz. Ha kezelőorvosa azt mondta, hogy Ön bizonyos cukrokat nem tud megemészteni, a gyógyszer szedése előtt kérdezze meg kezelőorvosát.
 


3. HOGYAN KELL SZEDNI A CYMBALTA-T


A Cymbalta-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

A Cymbalta-t szájon át kell bevenni. A kapszulát egészben, egy korty vízzel kell lenyelni.

A Cymbalta a legtöbb depresszióban vagy szorongásban szenvedő betegnél a kezelés elindítását követő két héten belül kezd hatni.
A Cymbalta a legtöbb diabéteszes neuropátiás fájdalomban szenvedő betegnél a kezelés elindítását követő egy héten belül kezd hatni.

Depresszió és diabéteszes neuropátiás fájdalom:
 
♦  A Cymbalta szokásos adagja 60 mg naponta egyszer, azonban orvosa írja elő az Önnek megfelelő adagot.

Generalizált szorongás:

♦  A Cymbalta szokásos kezdő adagja naponta egyszer 30 mg, ezt követően a legtöbb beteg naponta egyszer 60 mg-ot kap, azonban orvosa írja elő az Önnek megfelelő adagot. Az adagot az Ön, Cymbalta-ra adott válasza alapján napi 120 mg-ig lehet emelni.
 
Hogy ne felejtse el bevenni a Cymbalta-t, könnyebb, ha minden nap ugyanabban az időben veszi be. Beszélje meg orvosával, hogy mennyi ideig kell a Cymbalta-t szednie. Ne hagyja abba a Cymbalta szedését az orvos utasítása nélkül.


Ha az előírtnál több Cymbalta-t vett be


Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét, ha az előírtnál több Cymbalta-t vett be.
A túladagolás tünetei közé tartozik az álmosság, kóma, szerotonin szindróma (ritka reakció, mely okozhat fokozott boldogságérzést, álmosságot, ügyetlenséget, nyugtalanságot, részegségérzést, lázat, verejtékezést vagy izommerevséget), görcsroham, hányás és gyors szívverés.


Ha elfelejtette bevenni a Cymbalta-t


Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja, amilyen hamar eszébe jut. Azonban ha elérkezett a következő adag ideje, hagyja ki az elfelejtett adagot, és csak a szokásos dózist vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ne vegyen be több Cymbalta-t, mint amennyit kezelőorvosa egy napra előírt.


Ha idő előtt abbahagyja a Cymbalta szedését


Az orvos utasítása nélkül NE hagyja abba a kapszulák szedését akkor sem, ha jobban érzi magát. Ha orvosa úgy gondolja, hogy már nincs szüksége a Cymbalta-ra, legalább 2 hét alatt fogja lecsökkenteni az adagot, mielőtt teljesen leállítaná a kezelést.

Néhány betegnél, akik a Cymbalta szedését hirtelen hagyták abba, az alábbi tünetek jelentkeztek:

♦  szédülés, bizsergő érzés, alvászavarok (valóságnak tűnő álmok, rossz álmok, álmatlanság), kimerültség, álmosság, nyugtalanság vagy izgatottság, szorongás, hányinger vagy hányás, remegés, fejfájás, ingerlékenység, hasmenés, fokozott verejtékezés vagy forgó jellegű szédülés.

Ezek a tünetek általában nem súlyosak, és néhány nap alatt elmúlnak, de ha problémát okoznak Önnek, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

 

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK


Mint minden gyógyszer, így a Cymbalta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ezek a mellékhatások rendszerint enyhék vagy mérsékelten súlyosak, és gyakran néhány hét alatt megszűnnek.

Nagyon gyakori mellékhatások (melyek 10 beteg közül több mint 1 beteget érintenek)

♦  fejfájás, álmosság
♦  hányinger, szájszárazság

Gyakori mellékhatások (melyek 100 beteg közül 1-10 beteget érintenek)

♦  étvágytalanság
♦  alvászavar, izgatottság, csökkent nemi vágy, szorongás, az orgazmus elérésének nehézsége vagy hiánya, szokatlan álmok
♦  szédülés, nehézkesség érzése, remegés, zsibbadás, beleértve a bőr zsibbadását vagy bizsergését
♦  homályos látás
♦  fülzúgás (hang észlelése a fülben olyankor is, amikor nincs külső hang)
♦  szívdobogásérzés,
♦  vérnyomás emelkedés, kipirulás
♦  gyakori ásítozás
♦  székrekedés, hasmenés, gyomorfájás, hányinger, gyomorégés vagy emésztési zavar, szelek távozása
♦  fokozott verejtékezés, (viszkető) kiütés
♦  izomfájdalom, izomgörcs
♦  fájdalmas vizelés,
♦  merevedési zavar, a magömlés változásai
♦  kimerültség
♦  fogyás

Nem gyakori mellékhatások (melyek 1000 beteg közül 1-10 beteget érintenek)

 ♦  torokgyulladás, ami rekedtséget okoz
 ♦  öngyilkossági gondolatok, alvászavar, fogcsikorgatás, a tájékozódás zavara, indítékhiány
 ♦  hirtelen akaratlan izomrángások, nyugtalanság vagy képtelenség a nyugodt ülésre vagy állásra, ingerlékenység, összpontosítási nehézség, az ízérzés megváltozása, a mozgások szabályozásának nehézsége, pl. a koordináció hiánya vagy akaratlan izommozgások, ún. "nyugtalan láb szindróma", rossz minőségű alvás
♦  pupillatágulat (pupilla: szembogár, a szem közepén lévő sötét pont), látászavar
♦  szédülés vagy forgó jellegű szédülés, fülfájás
♦  gyors vagy szabálytalan szívverés
♦  ájulás, szédülés, szédelgés vagy ájulás felálláskor, a kéz- és/vagy lábujjak hidegsége
♦  szorító érzés a torokban, orrvérzés
♦  vérhányás vagy fekete, ún. szurokszéklet, gyomor-, bélgyulladás, böfögés
♦  májgyulladás, mely hasi fájdalmat és a bőr vagy a szemfehérje sárga elszíneződését okozhatja
♦  éjszakai verejtékezés, hólyagok, hideg verejtékezés, érzékenység a napfényre, fokozott hajlam a véraláfutás kialakulására
♦  izomfeszülés, izomrángás
♦  vizelési nehézség ill. képtelenség, a vizelés indításának nehézsége, éjszakai vizelési kényszer, a megszokottnál több vizelet ürítése, gyengébb vizeletsugár
♦  kóros hüvelyi vérzés, a megszokottól eltérő menstruációs ciklusok, beleértve az erős, fájdalmas, szabálytalan vagy elhúzódó vérzéseket, szokatlanul enyhe vagy kimaradó vérzések
♦  mellkasi fájdalom, elesés (főként időseknél), hidegérzet, szomjúság, borzongás, melegérzet, járászavar
♦  hízás
♦  a Cymbalta-nak lehetnek olyan hatásai, amelyeket nem vesz észre, mint a májenzimek vagy a kálium-, kreatin foszfokináz-, vércukor- vagy koleszterinszint emelkedése a vérben

Ritka mellékhatások (melyek 10 000 beteg közül 1-10 beteget érintenek)
 
♦  súlyos allergiás reakció, mely nehézlégzést vagy szédülést okoz nyelv- vagy ajakduzzanattal, allergiás reakciók
♦  a pajzsmirigy csökkent működése, ami fáradtságot vagy hízást okozhat
♦  kiszáradás, alacsony nátriumszint (főleg idős embereknél), a tünetek közé tartozhat: szédülés, gyengeség, zavartság, álmosság vagy nagyfokú fáradtság vagy hányinger
A súlyosabb tünetek: ájulás, görcsrohamok vagy elesés, a vizelet mennyiségét szabályozó, ún. antidiuretikus hormon elégtelen termelődésének tünetegyüttese.
♦  öngyilkos viselkedés, mánia (olyan rendellenesség, melynek tünetei a túlzott aktivitás, csapongó gondolatok és az alvásszükséglet csökkenése), erőszakosság és düh
♦  "szerotonin-szindróma" (ritka reakció, mely okozhat: fokozott boldogságérzést, álmosságot, ügyetlenséget, nyugtalanságot, részegségérzést, lázat, verejtékezést vagy izommerevséget), görcsrohamok
♦  megnövekedett szembelnyomás (zöld hályog, glaukóma)
♦  szájnyálkahártya-gyulladás, élénkpiros vér a székletben, rossz lehellet
♦  májelégtelenség, a bőr vagy a szemfehérje sárga elszíneződése (sárgaság)
♦  Stevens-Johnson szindróma (súlyos betegség hólyagokkal a bőrön, a szájban, a szemen és a nemi szerveken), súlyos allergiás reakció, mely a bőr vagy a nyálkahártya hirtelen kialakuló duzzanatát váltja ki (ún. angioödéma)
♦  szájzár
♦  szokatlan szagú vizelet
♦  menopauza (klimax) tünetei, kóros anyatej-termelődés férfiaknál és nőknél

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

 

5. HOGYAN KELL A CYMBALTA-T TÁROLNI?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza a Cymbalta-t.

A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban, legfeljebb 30 °C-on tárolandó. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.

Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK


Mit tartalmaz a Cymbalta?


♦  A készítmény hatóanyaga a duloxetin.
Minden kapszula 30 vagy 60 mg duloxetint tartalmaz (hidroklorid formájában).

♦  Egyéb összetevők

Kapszula tartalma: hipromellóz, hipromellóz-acetát-szukcinát, szacharóz, cukor szemcsék, talkum, titán-dioxid (E171), trietil-citrát.
(a szacharózzal kapcsolatos további információkkal kapcsolatban lásd a 2. pont végét)

Kapszulahéj: zselatin, nátrium-lauril-szulfát, titán-dioxid (E171), indigokármin (E132), sárga vas-oxid (E172) (csak a 60 mg) és ehető zöld jelölőfesték (30 mg) vagy ehető fehér jelölőfesték (60 mg). Ehető zöld jelölőfesték: szintetikus fekete vas-oxid (E172), szintetikus sárga vas-oxid (E172), propilénglikol, sellak.

Ehető fehér jelölőfesték: titán-dioxid (E171), propilénglikol, sellak, povidon.


Milyen a Cymbalta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Cymbalta gyomornedv-ellenálló kemény kapszula. Minden Cymbalta kapszula pelletekben tartalmazza a hatóanyagot, és bevonata védelmet nyújt a gyomorsav ellen.

A Cymbalta két hatáserősségben kapható: 30 mg és 60 mg.
A 30 mg-os kapszula kék és fehér, "30 mg", és "9543" jelöléssel. A 60 mg-os kapszula kék és zöld, "60 mg", és "9542" jelöléssel.

A Cymbalta 30 mg 7, 28 és 98 kapszulát tartalmazó csomagolásban kerül forgalomba.

A Cymbalta 60 mg 28, 56, 84, 98, 100 és 500 kapszulát tartalmazó csomagolásban kerül forgalomba.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.


CTK (Központilag Törzskönyvezett Készítmény). A végleges minta engedélyezése: 2017.10.05.

 

Kéretlen emailek

Önhöz hasonlóan én sem szeretem a kéretlen emaileket. NO SPAM.
 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

CREDO

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősí-tése helyett, a megoldást, a kiutat, a gyógyulást és a kiteljesedést szolgálja.
 

Céljaim


1. Ismeretterjesztés, tévhit-oszlatás és betegedukáció. (Kerüld a "tabletta neppert".)

2. Egyes pszichiátriai szerek által okozott akaratlan gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, "antidepresszáns-függőség") megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.

3. A hatékony önsegítés, otthoni betegség önmenedzselés támogatása.

Amennyiben szeretne ezekben fejlődni, iratkozzon fel a
Stressz Doktor Hírlevélre.
Időben jelentkezem!

GÁZ-ÁR-SAPKA

 
Gázársapka - USA-nka

USA-nka

- -

VlagyiMIR <-> VolodiMIR

- -

Megbízható weboldal

Az oldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ezt a böngészője URL sávjában a HTTPS jelöli. Az SSL protokoll felel azért, hogy titkosítva működjön a kommunikáció a számítógépe, és a weboldal között. E technológia meggátolja, hogy illetéktelen felek hozzáférjenek az itt megadott adataihoz.

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb