Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Agomelatin Anpharm 25 mg filmtabletta betegtájékoztató - 2021.04.


 
Agomelatin Anpharm 25 mg filmtabletta


agomelatin
 
 
 
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 
A betegtájékoztató tartalma
 
1. Milyen típusú gyógyszer az Agomelatin Anpharm és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók az Agomelatin Anpharm szedése előtt
3. Hogyan kell szedni az Agomelatin Anpharmot?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell az Agomelatin Anpharmot tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
 

1. Milyen típusú gyógyszer az Agomelatin Anpharm és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 

Az Agomelatin Anpharm hatóanyagként agomelatint tartalmaz. Ez az antidepresszánsoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik, és Ön a depressziója kezelésére kapta az Agomelatin Anpharm filmtablettát.

Az Agomelatin Anpharmot felnőtteknél alkalmazzák.
 
A depresszió egy állandó kedélyállapot-zavar, ami befolyásolja a mindennapi életvitelt. A depresszió tünetei személyenként eltérőek, de gyakran észlelhető mélységes levertség, értéktelenség érzése, a kedvenc foglalatosságok iránti érdeklődés elvesztése, alvászavarok, lassultság érzése, szorongás érzése, testsúlyváltozás.

Az Agomelatin Anpharmtól várható előnyös hatás, hogy csökkenti és fokozatosan megszünteti a depressziója miatt fennálló tüneteket.

 
2. Tudnivalók az Agomelatin Anpharm szedése előtt

 
Ne szedje az Agomelatin Anpharmot

♦  ha allergiás az agomelatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
♦  ha a mája nem működik megfelelően (májkárosodás esetén);
♦  ha fluvoxamint (szintén a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszer) vagy ciprofloxacint (egyfajta antibiotikum) szed
 

Figyelmeztetések és óvintézkedések


Bizonyos körülmények esetén az Agomelatin Anpharm nem feltétlenül megfelelő gyógyszer az Ön számára:

♦  Ha olyan gyógyszert szed, amelyről ismert, hogy hatással van a májra. Kérje ki kezelőorvosa tanácsát, hogy melyek ezek a gyógyszerek.
♦  Ha Ön elhízott vagy túlsúlyos, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
♦  Ha Ön cukorbeteg, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
♦  Ha a kezelés előtt magas a májenzimek szintje az Ön vérében, akkor kezelőorvosa mérlegeli, hogy az Agomelatin Anpharm megfelel‑e az Ön számára.
♦  Ha úgynevezett bipoláris betegsége van, vagy ha korábban előfordultak már Önnél vagy a kezelés alatt alakulnak ki mániás tünetek (kórosan felfokozott izgatottság és érzelmek időszaka), tájékoztassa kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha folytatni szeretné a szedését (lásd még „Lehetséges mellékhatások” cím alatt a 4. pontban).
♦  Szellemi hanyatlás (demencia) esetén, a kezelőorvos egyénre szabott mérlegelés alapján dönti el, hogy az Agomelatin Anpharm alkalmazása megfelelő-e az Ön számára.

Agomelatin Anpharm-kezelés alatt teendők a potenciálisan súlyos, májat érintő problémák elkerülése érdekében

A kezelése megkezdése előtt a kezelőorvosának ellenőriznie kellett, hogy az Ön mája megfelelően működik-e. A betegek egy részénél előfordulhat, hogy az Agomelatin Anpharm-kezelés során vérükben megemelkedik a májenzimek mennyisége.

Emiatt ellenőrző vérvizsgálatok szükségesek a következő időpontokban:
 
a kezelés előtt vagy az adag emelésekor kb. 3 hét elteltével kb. 6 hét elteltével kb. 12 hét elteltével kb. 24 hét elteltéve
Vérvétel  √  √  √  √  √

 
Kezelőorvosa ezen vizsgálatok eredményét mérlegelve dönt majd az Agomelatin Anpharm-kezelés folytatásáról vagy leállításáról. (Lásd még a 3. pontban: „Hogyan kell szedni az Agomelatin Anpharmot?”)
 
Figyeljen azokra a jelekre és tünetekre, amelyek arra utalhatnak, hogy a mája nem működik megfelelően!

Ha az alábbi májbetegségre utaló jelek és tünetek valamelyikét észleli, sürgősen forduljon orvoshoz:

♦  szokatlanul sötét vizelet, világos széklet, besárgult bőr/szemfehérje, fájdalom a has jobb felső részében, szokatlan fáradtság (különösen, ha az előző tünetek valamelyikével együtt jelentkezik).

Az orvos azt javasolhatja Önnek, hogy hagyja abba az Agomelatin Anpharm szedését. 

Az Agomelatin Anpharm hatását 75 éves és idősebb betegeknél nem igazolták. Az Agomelatin Anpharm ezért nem alkalmazható ezeknél a betegeknél.
 
Öngyilkossági gondolatok és depressziójának súlyosbodása
 
Ha Ön depressziós, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb idő is lehet.
 
Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

♦  ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.
♦  ha Ön egy fiatal felnőtt.
 
Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évesnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának kockázata. Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal forduljon kezelőorvosához, vagy menjen kórházba.
 
Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztók.
 
Gyermekek és serdülők

Az Agomelatin Anpharm nem alkalmazható gyermekeknél és 18 éves kor alatti serdülőknél.
 

Egyéb gyógyszerek és az Agomelatin Anpharm


Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
 
NE szedje együtt az Agomelatin Anpharmot bizonyos gyógyszerekkel (lásd még a 2. pontban „Ne szedje az Agomelatin Anpharmot”):

♦  a fluvoxamin (a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszer) és a ciprofloxacin (egy antibiotikum) módosíthatják a vérben az agomelatin várható adagját.
 
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő gyógyszerek bármelyikét szedi:

♦  propranolol (egy úgynevezett béta-blokkoló gyógyszer, amit a magas vérnyomás kezelésére használnak)
♦  enoxacin (antibiotikum)

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha naponta több mint 15 szál cigarettával szív.


Az Agomelatin Anpharm egyidejű bevétele alkohollal


Az Agomelatin Anpharm-kezelés ideje alatt nem tanácsos alkoholt fogyasztani.
 

Terhesség és szoptatás

 
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
 
A szoptatást az Agomelatin Anpharm-kezelés idejére meg kell szakítani.
 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 
Előfordulhat, hogy szédülést vagy álmosságot tapasztal, ami befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeit. Mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket kezelne, győződjön meg arról, hogy reakciói normálisak.
 
Az Agomelatin Anpharm laktózt tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
 
Az Agomelatin Anpharm nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb, mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.
 

3. Hogyan kell szedni az Agomelatin Anpharmot?

 
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 
Az Agomelatin Anpharm ajánlott adagja egy tabletta (25 mg) naponta, az esti lefekvés előtt bevéve. Egyes esetekben kezelőorvosa nagyobb adagot (50 mg) rendelhet, ekkor két tablettát kell egyszerre bevennie az esti lefekvés előtt.
 
Az alkalmazás módja

Az Agomelatin Anpharmot szájon át, kevés vízzel kell bevenni. Az Agomelatin Anpharm étkezés közben, vagy attól függetlenül is bevehető.
 
A kezelés időtartama

Az Agomelatin Anpharm a legtöbb depressziós betegnél a kezelés megkezdése után két héten belül kezd hatni a depresszió tüneteire.
 
Az Ön depresszióját a tünetmentesség biztosítása érdekében legalább hat hónapon keresztül kezelni kell. Kezelőorvosa tovább folytathatja a kezelést akkor is, ha Ön már jobban érzi magát, annak érdekében, hogy megelőzze a depresszió visszatérését.
 
Ha vesebetegsége van, kezelőorvosa egyedi mérlegelés alapján dönti el, hogy az Agomelatin Anpharm alkalmazása biztonságos-e az Ön számára.
 
A májműködés ellenőrzése (lásd még 2. pont):

Kezelőorvosa a kezelés megkezdése előtt, majd később többször is, általában a 3., a 6., a 12. és a 24. héten laboratóriumi vizsgálatra fogja Önt küldeni, hogy ellenőrizze a májműködését. Ha kezelőorvosa 50 mg-ra emeli az adagot, a májműködés laboratóriumi vizsgálatát újra el kell végezni az emeléskor, majd ezt követően általában a 3., a 6., a 12. és a 24. héten. A későbbiekben is szükség lehet hasonló vizsgálatokra, ha kezelőorvosa indokoltnak látja.

Nem szedheti az Agomelatin Anpharmot, ha a májműködése nem megfelelő.
 
Hogyan váltson egy antidepresszáns gyógyszerről (SSRI/SNRI) Agomelatin Anpharmra?

Ha a kezelőorvosa megváltoztatja a korábbi antidepresszáns gyógyszerét SSRI-ról vagy SNRI-ról Agomelatin Anpharmra, el fogja magyarázni Önnek, hogyan kell abbahagynia a korábbi gyógyszere szedését, miközben elkezdi szedni az Agomelatin Anpharmot.

Néhány hétig előfordulhat, hogy a korábbi gyógyszer abbahagyásával összefüggő elvonási tüneteket tapasztal, még akkor is, ha fokozatosan csökkentették a korábbi antidepresszáns adagját.

Ezek közé az elvonási tünetek közé tartozhat: szédülés, bágyadtság, alvási zavarok, nyugtalanság vagy szorongás, fejfájás, hányinger, hányás és hidegrázás. Ezek a tünetek általában enyhék vagy közepesen súlyosak, és néhány napon belül maguktól megszűnnek.

Ha az Agomelatin Anpharmot a korábbi gyógyszeradag fokozatos csökkentése közben kezdi el szedni, az esetleges elvonási tüneteket nem szabad összetéveszteni az Agomelatin Anpharm korai hatásának elmaradásával.

Beszélje meg kezelőorvosával, hogyan a legjobb abbahagynia korábbi antidepresszáns gyógyszerét, amikor Agomelatin Anpharmot kezd szedni.

 
Ha az előírtnál több Agomelatin Anpharmot vett be


Ha az előírtnál több Agomelatin Anpharmot vett be, vagy ha például egy gyermek véletlenül bevette a gyógyszert, azonnal forduljon orvoshoz.

Agomelatin Anpharm túladagolásával kapcsolatban kevés a tapasztalat, de az észlelt tünetek között jelentettek felhasi fájdalmat, álmosságot, fáradtságot, izgatottságot, szorongást, feszültséget, szédülést, a bőr és a nyálkahártyák kékes elszíneződését (cianózis) és rossz közérzetet.


Ha elfelejtette bevenni az Agomelatin Anpharmot


Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Egyszerűen csak vegye be a következő adagot a megszokott időben.

A filmtablettákat tartalmazó buborékcsomagolásra nyomtatott naptár segítségével könnyebb visszaemlékeznie, hogy mikor vette be legutóbb az Agomelatin Anpharmot.

 
Ha idő előtt abbahagyja az Agomelatin Anpharm szedését


Ne hagyja abba a gyógyszer szedését kezelőorvosa utasítása nélkül, még akkor sem, ha jobban érzi magát.
 
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 
4. Lehetséges mellékhatások

 
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
 
A legtöbb mellékhatás enyhe vagy közepesen súlyos. Ezek általában a kezelés első két hetében fordulnak elő, és rendszerint átmenetiek.
 
A mellékhatások a következők lehetnek:

Nagyon gyakori mellékhatások
(10 betegből több mint 1 beteget érinthet)

♦  fejfájás
 
Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

♦  szédülés, álmosság, álmatlanság, hányinger, hasmenés, székrekedés, hasfájás, hátfájás, fáradtság, szorongás, szokatlan álmok, emelkedett májenzimszintek a vérben, hányás, testsúlynövekedés.
 
Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

♦  migrén, a kéz és a láb ujjainak zsibbadása, homályos látás, nyugtalan láb szindróma (a lábak hirtelen, akaratlan mozgásával járó betegség), fülcsengés, fokozott verejtékezés, ekcéma, viszketés, csalánkiütés, izgatottság, ingerlékenység, nyugtalanság, agresszív viselkedés, rémálmok, mánia/hipománia (lásd még „Figyelmeztetések és óvintézkedések” cím alatt a 2. pontban), öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés, zavartság, testsúlycsökkenés, izomfájdalom.
 
Ritka mellékhatások (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)

♦  súlyos bőrelváltozások (kivörösödő bőrkiütés), arcduzzanat (ödéma), az arc, az ajkak, a nyelv és/vagy a torok duzzanata, ami légzési vagy nyelési nehezítettséggel járhat (angioödéma), májgyulladás, a bőr vagy a szemfehérje sárgás elszíneződése (sárgaság), májelégtelenség*, hallucinációk, nyugtalanság (testi és mentális), a húgyhólyag teljes kiürítésének képtelensége.

*Néhány, halállal vagy májátültetéssel végződött esetet jelentettek.

 
Mellékhatások bejelentése

 
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
 
 

5. Hogyan kell az Agomelatin Anpharm-t tárolni?

 
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
 
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő („EXP:”) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
 
Ez a készítmény nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
 

 
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 
Mit tartalmaz az Agomelatin Anpharm?

♦  A készítmény hatóanyaga az agomelatin. 25 mg agomelatint tartalmaz filmtablettánként.

♦  Egyéb összetevők:
♦  laktóz-monohidrát, kukoricakeményítő, povidon K 30, karboximetilkeményítő-nátrium (A-típus), sztearinsav, magnézium-sztearát, vízmentes kolloid szilícium-dioxid;
♦  hipromellóz, glicerin, makrogol 6000, sárga vas-oxid (E172) és titán-dioxid (E171);
♦  nyomdafesték: sellak, propilénglikol, koncentrált ammóniaoldat és indigókarmin alumínium lakk (E132).

Milyen az Agomelatin Anpharm külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
 
Az Agomelatin Anpharm 25 mg filmtabletta narancssárga-sárga, hosszúkás, egyik oldalán kék színnel nyomtatott vállalati emblémával ellátva.

Az Agomelatin Anpharm 25 mg filmtabletta buborékcsomagolásban kerül forgalomba.
14, 28, 56, 84 és 98 db filmtabletta, naptárjelzéses buborékcsomagolásban és dobozban.
100 db filmtabletta, naptárjelzéses buborékcsomagolásban és dobozban, kórházi felhasználásra.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
 
A forgalomba hozatali engedély jogosultja

ANPHARM Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne S.A.
ul. Annopol 6B
03–236 Warszawa
Lengyelország
 
Gyártó

Les Laboratoires Servier Industrie
905, route de Saran
45520 Gidy, Franciaország
 
Servier (Ireland) Industries Ltd
Gorey Road
Arklow – Co. Wicklow, Írország
 
Anpharm Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne S.A.
03-236 Warszawa
ul. Annopol 6B, Lengyelország
 
Laboratorios Servier, S.L.
Avda. de los Madroños, 33
28043 Madrid
Spanyolország

 
Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:
 
Dánia Agomelatin Anpharm 25 mg
Finnország Agomelatiini Anpharm 25 mg tabletti, kalvopäällysteinen
Franciaország Agomelatine Biogaran 25 mg, comprimé pelliculé
Görögország Agomelatine Biogaran 25 mg Επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία
Lengyelország   Agomelatyna Egis
Lettország Agomelatine Anpharm 25 mg apvalkotās tabletes
Litvánia Agomelatine Anpharm 25 mg plėvele dengtos tabletės
Magyarország Agomelatin Anpharm 25 mg filmtabletta
Németország Agomelatin Anpharm 25 mg Filmtabletten
Svédország Agomelatin Anpharm 25mg
Szlovákia Agomelatín Anpharm 25 mg filmom obalené tablety
Szlovénia Agomelatin Anpharm 25 mg filmsko obložene tablete
 
                                
OGYI-T-23428/01      14×
OGYI-T-23428/02      28×
OGYI-T-23428/03      56×
OGYI-T-23428/04      84×
OGYI-T-23428/05      98×
OGYI-T-23428/06      100×


A betegtájékoztató felülvizsgálatának dátuma: 2021.04.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2023.05.

A gyógyszerről részletes információ az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet internetes honlapján (https://www.ogyei.gov.hu/) található.

Forrás: https://www ogyei.gov.hu


 

Kezdő pszichiátriai szer szedőknek!

Betegbiztonsága érdekében összegyűjtöttem a legtöbbször felírt pszichiátriai szerek betegtájékoztatóit. Feltétlenül (!) olvassa el őket, mielőtt gyógyszerszedésbe, ill. öngyógyszerezésbe kezd! ÖNNEK készültek!
Szorongásoldók
Antidepik I. II. III.
Altatók
A dobozos tájékoztatók hangyányi betűik miatt, alig olvashatóak. Az INNEN letölthető változatók:
1. nagyíthatók!
2. kinyomtathatók!
4. kereshetők!
3. évekre visszamenőleg olvashatók.

A gyógyszerfüggőségek megelőzése a preventív orvoslás része. Kötelességem hitelesen informálni Olvasóimat, u.i. az edukált Beteg sokkal többet tehet a gyógyulásáért, mint "passzívan elszenvedni orvosa utasításait".
 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Élvezd! Add át Magad!

CREDO

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősítése helyett, a megoldást, a kiutat, a gyógyulást és a kiteljesedést szolgálja.
 

Céljaim


1. Ismeretterjesztés, tévhit-oszlatás és betegedukáció. (Kerüld a "tabletta neppert".)

2. Egyes pszichiátriai szerek által okozott akaratlan gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, "antidepresszáns-függőség") megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.

3. A hatékony önsegítés, otthoni betegség önmenedzselés támogatása.

Amennyiben szeretne ezekben fejlődni, iratkozzon fel a
Stressz Doktor Hírlevélre.
Időben jelentkezem!

Megbízható weboldal

Az oldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ezt a böngészője URL sávjában a HTTPS jelöli. Az SSL protokoll felel azért, hogy titkosítva működjön a kommunikáció a számítógépe, és a weboldal között. E technológia meggátolja, hogy illetéktelen felek hozzáférjenek az itt megadott adataihoz.

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb