Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Trittico XR 150 mg, Trittico XR 300 mg retard filmtabletta betegtájékoztató - 2014.04.


Trittico XR 150 mg retard filmtabletta

Trittico XR 300 mg retard filmtabletta

 
trazodon-hidroklorid
 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen típusú gyógyszer a Trittico és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Trittico szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Trittico-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Trittico-t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


1. Milyen típusú gyógyszer a Trittico és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A gyógyszer neve Trittico és az antidepresszívumoknak nevezett gyógyszercsoportba tartozik. Hatóanyaga a trazodon‑hidroklorid. A Trittico a szorongással vagy anélkül jelentkező depresszió kezelésére alkalmazható.
 

2. Tudnivalók a Trittico szedése előtt

 
Ne szedje a Trittico-t
 
♦  ha allergiás a trazodon-hidrokloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
♦  alkoholmérgezésben vagy altatószerekkel (hipnotikumokkal) bekövetkezett mérgezésben
♦  ha heveny szívrohama van
 
 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

 
A Trittico szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

♦  ha depressziós és/vagy szorongásos zavarokban szenved, előfordulhat, hogy önkárosító vagy öngyilkos gondolatai támadnak
Ezek felerősödhetnek, amikor először kezdi szedni az antidepresszívumokat, mivel minden ilyen gyógyszernek idő kell ahhoz, hogy kifejtse hatását, ami többnyire 2 hét, de ennél hosszabb idő is lehet.

Nagyobb lehet a valószínűsége annak, hogy ilyen gondolatok foglalkoztatják:

♦  ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai
♦  ha Ön fiatal felnőtt.
 
Klinikai vizsgálatokból származó információk az öngyilkos viselkedés fokozott kockázatát mutatták ki azoknál a pszichiátriai megbetegedésekben szenvedő, 25 év alatti felnőtteknél, akiket antidepresszívummal kezeltek.

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkos gondolatok foglalkoztatják, azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba!

Segíthet, ha elmondja egy rokonának vagy barátjának, hogy depressziósnak érzi magát és megkéri őket, olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Azt is kérheti tőlük, mondják el Önnek, ha úgy vélik, hogy rosszabbodott a depressziója vagy szorongása, illetve, ha aggasztja őket az Ön viselkedésében beállt változás.

Beszéljen orvosával, mielőtt elkezdi szedni a Trittico-t, ha az alábbi állapotokban szenved:

♦  Epilepszia, főként a hirtelen adagemelés, -csökkentés kerülendő
♦  Máj- vagy veseműködés károsodása, különösen, ha ez az állapot súlyos
♦  Szívbetegség, mint pl. angina pektorisz (mellkasi fájdalom), a szív ingervezetési zavarai vagy különböző fokú pitvar-kamrai átvezetési zavar (AV-blokk), friss szívinfarktus
♦  Pajzsmirigy-túlműködés (hipertireózis)
♦  Vizelési zavarok, pl. prosztata-megnagyobbodás miatt, bár jelentősebb változások nem várhatóak
♦  Heveny szűkzugú zöldhályog (hirtelen fellépő szemnyomás-fokozódás), emelkedett szemnyomás, bár jelentősebb változások nem várhatóak.

A Trittico-kezelés alatt álló betegeknél sárgaság léphet fel, ilyenkor a kezelést fel kell függeszteni. Ilyen esetben forduljon orvoshoz!
 
A csökkent fehérvérsejtszám (agranulocitózis) influenzaszerű tünetekkel, torokfájással és lázzal járhat együtt. Ilyen esetek kizárása érdekében orvosa ellenőrizheti a vérképét.
 
Egyidejű szedés esetén a vérnyomáscsökkentők adagjának csökkentése lehet szükséges.
 
Ha Ön idős beteg, Önnél gyakrabban fordulhat elő ortosztatikus hipotenzió (ájulás fekvő vagy ülő helyzetből való felálláskor), aluszékonyság és a trazodon egyéb, az acetilkolin hatását blokkoló (antikolinerg) hatás. Kezelőorvosa alaposan át fogja gondolni az egyidejűleg szedett egyéb gyógyszereit (különös tekintettel az idegrendszerre ható gyógyszerekre), és társbetegségeit, ugyanis némelyek felerősíthetik ezeket a hatásokat. Az Ön állapotát szorosan ellenőrizni fogja kezelőorvosa a kezelés megkezdésekor,az adagolás növelését megelőzően és a növelést követően.
 
E gyógyszer tartós szedése esetén a kezelés leállításakor az adagokat fokozatosan kell csökkenteni a megvonási tünetek (agitáció, alvászavar, émelygés, fejfájás) minimalizálása érdekében.
 
Más depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerekhez hasonlóan a trazodonnál is előfordulhat a szívritmuszavar, amit EKG-val lehet kimutatni. Tájékoztassa erről kezelőorvosát! Óvatosságot igényel a trazodon együtt szedése a szívritmusra ható gyógyszerekkel.
 
A trazodon tartós és fájdalmas merevedést (priapizmust) okozhat. Ha ez kialakul, a gyógyszer szedését azonnal abba kel hagyni.
 
A skizofréniában vagy egyéb személyiségzavarral járó (pszichotikus) betegségekben szenvedő betegeknél az antidepresszívumok alkalmazása a pszichotikus tünetek esetleges súlyosbodását eredményezheti. A téveseszme-rendszereken alapuló (úgynevezett paranoid) gondolatok felerősödhetnek. A Trittico-kezelés alatt, bipoláris pszichózisban, a depressziós fázis mániásba léphet át. Ebben az esetben a gyógyszer szedését abba kell hagyni és orvoshoz fordulni!
 

Gyermekek és serdülők

A Trittico nem javallt 18 év alatti gyermekeknek és serdülőknek.
(Lásd a „3. Hogyan kell szedni a Trittico-t?” c. pont).

Klinikai vizsgálatok során a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszerekkel (antidepresszívumokkal) kezelt gyermekeknél és serdülőknél öngyilkossági magatartást (öngyilkossági kísérlet és öngyilkosság tervezése), illetve ellenséges viselkedést (főként agressziót, ellenkezést, dühöt) figyeltek meg. Ezen túlmenően nem állnak rendelkezésre hosszú távú biztonságossági adatok a gyermekek és fiatalkorúak fejlődésére, érésére, megismerésre vonatkozó (kognitív), valamint viselkedési fejlődésére gyakorolt hatásra vonatkozóan.

 
Egyéb gyógyszerek és a Trittico

 
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez azért fontos, mert a Trittico befolyásolhatja egyes gyógyszerek hatását. Ugyanakkor más gyógyszerek is befolyásolhatják a Trittico hatásmechanizmusát.
 
Tájékoztassa orvosát, ha az alábbi gyógyszerek bármelyikét szedi:

♦  karbamazepin, fenitoin, barbiturátok (epilepszia kezelésére szolgáló szer)
♦  triciklusos antidepresszánsok
♦  szívritmusra ható gyógyszerek (IA és III. osztályba tartozók)
♦  fluoxetin (antidepresszívum, szelektív szerotoninvisszavétel gátló)
♦  monoamino-oxidáz‑gátlókkal (MAO-gátlók)
♦  fenotiazin származékok, pl. klórpromazin, flufenazin, levomepromazin, perfenazin
♦  asztemizol, mizolasztin (bizonyos antihisztaminok)
♦  helyi érzéstelenítők
♦  izomrelaxánsok
♦  levodopa
♦  közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) tartalmú készítmények – növényi eredetű, depresszió kezelésére szolgáló készítmény
♦  warfarin (véraladásgátló)
♦  digoxin (szívgyógyszer)
♦  klonidin és a magas vérnyomás gyógyszerei
♦  szájon át szedett fogamzásgátlók
♦  cimetidin (gyomorégés és gyomorfekéyl kezelésére)

Az eritromicin (antibiotikum), ketokonazol, itrakonazol (gombásodás elleni készítmények), ritonavir, indinavir (HIV fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszerek) és a nefazodon (depresszió elleni gyógyszer) nagymértékben emelheti a trazodon vérszintjét, ezért egyidejű szedés esetén megfontolandó alacsonyabb Trittico adag alkalmazása.
Az antipszichotikumok, altatók, nyugtatók, szorongásoldók és antihisztaminok nyugtató hatása felerődödhet, ezért alacsonyabb gyógyszerdag javasolt.
 

A Trittico egyidejű alkalmazása étellel és itallal és alkohollal

 
Alkohol

A Trittico fokozza az alkohol nyugtató hatását, ezért a Trittico-kezelés idején az alkohol fogyasztása kerülendő.
 

Terhesség és szoptatás, termékenység

 
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
 

A Trittico-ra vonatkozóan nem mutattak ki mellékhatásokat a terhességre, illetve a magzatra/újszülöttre nézve. További idevonatkozó epidemiológiai adatok azonban nem állnak rendelkezésre.
 
Amikor a Trittico-t a szülés idejéig alkalmazzák, az újszülöttnél figyelni kell a megvonási tünetek esetleges kialakulását.
 
Figyelembe kell venni annak lehetőségét is, hogy a készítmény kiválasztódik a szoptató anyák tejébe.
 
A fentieknek megfelelően a Trittico terhesség és szoptatás alatti alkalmazását csak kivételes esetekre kell korlátozni, akkor is kizárólag azt követően, hogy az orvos alaposan felmérte az előnyöket és kockázatokat.
 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre


A Trittico kis vagy közepes mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A betegeknek egészen addig kockázatos a gépjárművezetés és a gépek kezelése, amíg nem biztosak abban, hogy őket nem érinti a mellékhatásként jelentkező álmosság, bódultság, szédülés, zavart tudatállapot vagy homályos látás.
 

3. Hogyan kell szedni a Trittico-t?


A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
 
A készítményt kizárólag felnőttek szedhetik.
 
A kezelést egyszeri esti adaggal kell kezdeni, majd növekvő napi adaggal kell folytatni. A Trittico-t lehetőség szerint legalább egy hónapos kezelési ciklusban kell alkalmazni.
 
A Trittico-t étkezés előtt, este, lehetőleg lefekvés előtt kell bevenni.
 
A filmtabletták törővonallal vannak ellátva és két részre oszthatók, hogy a betegség súlyosságától, a beteg testtömegétől, korától és általános állapotától függően az adag fokozatosan legyen növelhető. A filmtablettát egy pohár vízzel, üres gyomorra kell bevenni, mindig naponta egyszer, este vagy közvetlenül lefekvés előtt. A filmtablettát a retard hatás érdekében nem szabad összetörni, szétrágni.
 
♦  Felnőttek
A napi kezdő adag 150 mg, ami az orvos utasítása szerint háromnaponta 75 mg-mal (fél 150 mg-os filmtablettával) növelhető (pl. napi 225 mg-ra a kezelés 4. napján), legfeljebb napi 300 mg-ig.
Néhány esetben a kezdő adagot napi 75 mg-ra kell csökkenteni (fél 150 mg-os filmtabletta), háromnaponta folyamatosan növelve 75 mg-mal, legfeljebb napi 300 mg-ig.
 
♦  Idős betegek
Nagyon idős vagy gyenge betegek esetében a kezdő adag napi 75 mg, egyszeri éjszakai bevétellel. Az adagot kezelőorvosa a gyógyszer tolerálhatóságának és hatékonyságának figyelembe vételével fokozatosan fogja emelni.
 
♦  Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
A Trittico alkalmazása gyermekek és 18 év alatti serdülők esetében nem javallott (lásd még a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” c. részt a 2. pont alatt).
 
♦  Májkárosodás
Májkárosodásban szenvedő betegeknek, főként súlyos esetekben, tájékoztatniuk kell erről orvosukat, aki eldönti, szükséges-e a májfunkció rendszeres ellenőrzése.
 
♦  Vesekárosodás
Általában nincs szükség az adagolás módosítására.


Ha az előírtnál több Trittico-t vett be


A túladagolás leggyakrabban jelentett reakciói között voltak az álmosság, szédülés, émelygés és hányás.

Súlyosabb esetekben kómáról, szapora szívverésről (tahikardiáról), alacsony vérnyomásról (hipotenzió), a vér alacsony nátriumszintjéről (hiponatrémia), görcsökről és a légzés leállásáról számoltak be.
Szívvel kapcsolatos tünetek lehetnek a lassú szívverés (bradikardia), QT‑megnyúlás (ami egy EKG-n megjelenő rendellenesség) és Torsade de pointes (a szapora szívverés egyik formája). A tünetek a túladagolást követő 24 órán belül vagy azt követően fordulhatnak elő.

A Trittico túladagolása egyéb antidepresszívumokkal kombinálva szerotonin‑szindrómát (súlyos gyógyszerreakció) idézhet elő.
 
Túladagolás esetén azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen a legközelebbi kórházba! Vigye magával a gyógyszer dobozát és ezt a betegtájékoztatót!
 

Ha elfelejtette bevenni a Trittico-t

 
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
 

Ha idő előtt abbahagyja a Trittico szedését

 
Igen fontos, hogy saját elhatározása alapján ne hagyja abba a kezelést, mert ez állapotának romlásához vezethet. A kezelés menetében bármilyen változtatást orvosának kell elrendelnie!

A Trittico-kezelés végén, főként hosszú távú terápiát követően, fokozatosan javasolt a gyógyszer szedését megszüntetni, hogy a minimálisra csökkenjen a mellékhatások, pl. a hányinger, fejfájás és kimerültség előfordulása.
 
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 
 

4. Lehetséges mellékhatások

 
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
 
A kezelés korai szakaszában a fejfájás, ülő vagy fekvő helyzetből való hirtelen felálláskor előforduló vérnyomásesés (ortosztatikus hipotenzió), aluszékonyság és álmosság jelentkezhet. Ezen mellékhatások kivédése érdekében az adagok fokozatos emelése javasolt.
 
Öngyilkossági gondolatok és öngyilkos magatartás esetén olvassa el „Figyelmeztetések és óvintézkedések” c. fejezetet!
 
Mellékhatások (gyakoriságuk nem ismert, azaz a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

♦  Egyes fehérvérsejtek alacsony száma vagy hiánya, a vörösvértestek és/vagy a vérlemezkék alacsony száma
♦  Allergiás reakciók
♦  Nem megfelelő antidiuretikus hormon-kiválasztás szindróma (SIADH)
♦  Alacsony nátriumszint a vérben, súlyvesztés, kóros étvágytalanság (anorexia), megnövekedett étvágy
♦  Öngyilkossági gondolatok vagy öngyilkos magatartás, zavart állapot, álmatlanság, dezorientáció (tájékozódási zavar), mánia, szorongás, idegesség, izgatottság (esetenként a tudatzavar súlyosbodásával), érzékcsalódás, agresszív reakció, hallucináció (olyan dolgok látása, hallása és érzékelése, amelyek valójában nem léteznek), rémálom, csökkent szexuális vágy, elvonási tünetek
♦  Szerotonin‑szindróma (súlyos gyógyszer-reakció), görcsroham, neuroleptikus malignus szindróma (idegrendszeri tünetekkel járó gyógyszer-reakció), szédülés, forgó jellegű szédülés, fejfájás, álmosság, nyugtalanság, csökkent éberség, remegés, homályos látás, emlékezetzavar, önkéntelen izommozgások, beszédképtelenség (expresszív afázia), zsibbadás, tartós izomösszehúzódás, megváltozott ízlelés
♦  Szívritmuszavarok, heves szívverés, lassú szívverés (bradikardia), szapora szívverés (tahikardia), EKG eltérések (QT‑szakasz megnyúlása)
♦  Vérnyomásesés ülő vagy fekvő helyzetből való hirtelen felálláskor (ortosztatikus hipotenzió), magas vérnyomás (hipertenzió), ájulás (szinkópe)
♦  Orrdugulás
♦  Nehézlégzés
♦  Émelygés, hányás, szájszárazság, székrekedés, hasmenés, emésztési zavar, gyomorfájás, gyomor-bélhurut (gasztroenteritisz), megnövekedett nyálképződés, bélelzáródás (paralitikus ileusz)
♦  Májműködési zavarok (beleértve a sárgaságot és a májsejtkárosodást is), epepangás a májban
♦  Bőrkiütés, viszketés, fokozott verítékezés
♦  Végtagfájdalom, hátfájás, izomfájdalom, ízületi fájdalom
♦  Vizeletürítési rendellenességek
♦  Tartós, fájdalmas merevedés
♦  Gyengeség, vizenyő (ödéma), influenzához hasonló tünetek, fáradtság, mellkasi fájdalom, láz
♦  Májenzimek szintjének megemelkedése
 
 

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
 
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
 

5. Hogyan kell a Trittico-t tárolni?

 
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
 
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
 
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
 
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
 
 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


Mit tartalmaz a Trittico?
 
♦  A készítmény hatóanyaga
150 mg, ill. 300 mg trazodon-hidroklorid retard filmtablettánként
♦  Egyéb összetevők

Trittico XR 150 mg retard filmtabletta
Tablettamag: Contramid granulátum (hidegen duzzadó módosított kukoricakeményítő), hipromellóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-sztearil-fumarát.
Filmbevonat: Sárga Opadry II (részlegesen hidrolizált polivinil alkohol, titán-dioxid, makrogol/Peg 3350, talkum, sárga vas-oxid, vörös vas-oxid).
 
Trittico XR 300 mg retard filmtabletta
Tablettamag: Contramid granulátum (hidegen duzzadó módosított kukoricakeményítő), hipromellóz, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, nátrium-sztearil-fumarát.
Filmbevonat: Rózsaszín Opadry II (részlegesen hidrolizált poli(vinil-alkohol), titán-dioxid, makrogol 3350, talkum, sárga vas-oxid, vörös vas-oxid).
 
 
Milyen a Trittico külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Trittico XR 150 mg retard filmtabletta
Sárgás-bézs színű, hosszúkás, (19,05 mm hosszú és 6,6 mm széles)mindkét oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta. A retard filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
 
Trittico XR 300 mg retard filmtabletta:
Bézs-narancs színű, hosszúkás (19,05 mm hosszú és 6,95 mm széles), mindkét oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta. A retard filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
 
Trittico XR 150 mg retard filmtabletta: 10, 14, 20, 28, 30, 60 db fehér átlátszatlan PVC-PVDC/alumínium buborékfóliában és dobozban.

Trittico XR 300 mg retard filmtabletta: 10, 14, 20, 28, 30, 60 db fehér átlátszatlan PVC-PVDC/alumínium buborékfóliában és dobozban.
 
A forgalomba hozatali engedély jogosultja

CSC Pharmaceuticals Handels GmbH
Gewerbestrasse 18-20
Gewerbegebiet Klein-Engersdorf
A-2102 Bisamberg, Ausztria
 

Gyártó

Aziende Chimiche Riunite Angelini Francesco A.C.R.A.F. S.p.A.
Via Vecchia del Pinocchio, 22, 60131 Ancona, Olaszország
 
Trittico XR 150 mg retard filmtabletta   
OGYI-T-8570/04               10x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/05               14x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/06               20x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/07               28x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/08               30x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/09               60x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
 
Trittico XR 300 mg retard filmtabletta   
OGYI-T-8570/10               10x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/11               14x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/12               20x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/13               28x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/14               30x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
OGYI-T-8570/15               60x         PVC-PVDC/alumínium buborékcsomagolásban
 
 
A betegtájékoztató felülvizsgálatának dátuma: 2014.04.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2018.09.


Forrás: https://www:ogyei.gov.hu

 
 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

CREDO

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősí-tése helyett, a megoldást, a kiutat, a gyógyulást és a kiteljesedést szolgálja.
 

Céljaim


1. Ismeretterjesztés, tévhit-oszlatás és betegedukáció. (Kerüld a "tabletta neppert".)

2. Egyes pszichiátriai szerek által okozott akaratlan gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, "antidepresszáns-függőség") megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.

3. A hatékony önsegítés, otthoni betegség önmenedzselés támogatása.

Amennyiben szeretne ezekben fejlődni, iratkozzon fel a
Stressz Doktor Hírlevélre.
Időben jelentkezem!

GÁZ-ÁR-SAPKA

 
Gázársapka - USA-nka

USA-nka

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb