Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Imovane 7,5 mg filmtabletta betegtájé­koztató - 2022.05.


FONTOS: Ez az Imovane információs anyag már a múlté.
Az Imovane készítmények legfrissebb beteg-tájékoztatóját ITT találja.

Keresés: 1. nyomja meg a CTRL + F billentyűkombinációt, 2. a megnyíló ablakba írja be: "abbahagy", "alkohol", "alvajárás", "elesés",  "elhúzódó álmosság", "emlékezetkiesés", "függő", "gépjárművezetés", "időtartam", "kezelőorvos", "megvonási", "terhes", ill. más az ÖN betegbiztonságával kapcsolatos kulcsszavakat.Imovane 7,5 mg (zopiklon) tartalmú altató

 

Imovane 7,5 mg filmtabletta


zopiklon
 
 
 
Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

 
 

1. Milyen típusú gyógyszer az Imovane filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

 
Az Imovane filmtabletta altató hatású gyógyszer, amely felnőttek álmatlanságának rövid távú kezelésére szolgál elalvási nehézségek, éjszakai vagy korai felébredés, átmeneti alvászavar, krónikus álmatlanság esetén.
 
 

2. Tudnivalók az Imovane filmtabletta szedése előtt

Ne szedje az Imovane filmtablettát:

♦  ha allergiás a zopiklonra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
♦  súlyos légzési elégtelenség esetén
♦  súlyos májkárosodás esetén
♦  alvás közben jelentkező légzéskimaradás esetén
♦  búza allergia esetén
♦  bizonyos izomgyengeség (miaszténia grávisz) esetén
♦  ha az Imovane bevételét követően korábban előfordult már Önnél alvajárás, vagy más szokatlan viselkedés, miközben nem volt teljesen éber állapotban, mint pl. vezetés, evés, telefonálás vagy nemi érintkezés.

Az Imovane hosszantartó alkalmazása nem ajánlott. A kezelésnek a lehető legrövidebbnek kell lennie, mert a függőség kialakulásának kockázata a kezelés időtartamával növekszik.

 

Figyelmeztetések és óvintézkedések

 
Az Imovane filmtablettát csak akkor vegye be, ha lehetősége van egy teljes éjszakai alvásra (képes mintegy 7–8 órán át megszakítás nélkül aludni) az emlékezetkiesés előfordulásának csökkenése érdekében (lásd alább).
 
Az Imovane szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
♦  ha Önnél bármilyen eredetű légzési zavar áll fenn (az altató hatású gyógyszerek, így a zopiklon is lelassítják a lélegzést)
♦  máj- vagy vesebetegségben szenved
♦  ha Ön idős (65 év feletti), mivel ilyen esetekben fokozott óvatossággal kell eljárni a gyógyszer alkalmazásakor, és a kezelést az Ön kezelőorvosa alacsonyabb adaggal kezdheti (lásd 3. pont „Hogyan kell szedni az Imovane filmtablettát”)
 

További megfontolások

 
Beszéljen kezelőorvosával, ha Önnél korábban már előfordult pszichiátriai betegség, illetve ha a kórtörténetében gyógyszerrel, kábítószerrel  való visszaélés, és/vagy alkohol- vagy gyógyszerfüggőség szerepel.

Az Imovane fizikai vagy pszichológiai függőséghez vezethet. A függőség veszélye az adag nagyságával és a kezelés időtartamával arányosan nő. A függőség kialakulásának veszélye nagyobb, ha a kezelés 4 hétnél hosszabb ideig tart, illetve azon betegek esetében, akiknél korábban alkohol- kábítószer- vagy gyógyszerfüggőség, illetve pszichiátriai rendellenesség fordult elő.
 
Ha a fizikai függőség már kialakult, az adagot célszerű fokozatosan csökkenteni, mert a kezelés hirtelen megszakítása megvonási tünetek jelentkezésével jár együtt.
Ezek lehetnek:

♦  álmatlanság, fejfájás, nyugtalanság, de jelentkezhet izomfájdalom, szorongás, remegés, verejtékezés, izgatottság, zavarodottság, szívdobogás-érzés, szapora szívverés, delírium, rémálmok, ingerlékenység.
Súlyos esetekben: a végtagok zsibbadása, bizsergése, fokozott érzékenység fényre, hangokra, fizikai érintésre, hallucinációk.
Nagyon ritkán görcsrohamok is előfordulhatnak.
 
Több vizsgálat szerint az öngyilkosság és öngyilkossági kísérlet kockázatának növekedését figyelték meg bizonyos nyugtatókat és altatókat – köztük az Imovane-t- szedő betegek körében, bár nem bizonyított, hogy ezt a gyógyszer vagy más körülmény váltotta ki. Amennyiben öngyilkossági gondolata támadna haladéktalanul beszéljen kezelőorvosával.

Amnézia (emlékezetkiesés) előfordulhat, különösen akkor, amikor az alvást megzavarják vagy a lefekvés a gyógyszer bevételét követően késik.
Előfordulásának csökkentése érdekében, biztosítani kell, hogy:

♦   szigorúan lefekvés előtt vegye be a gyógyszert
♦  lehetősége legyen a teljes éjszakai átalvásra (legalább 7–8 órán át tartó megszakítás nélküli alvást kell biztosítani). 

Beszéljen kezelőorvosával, ha korábban az Imovane bevétele után előfordult már Önnél alvajárás, vagy más, nem teljes ébrenléti állapotban végzett szokatlan tevékenységek végzése, mint pl. alvavezetés, evés, telefonálás, nemi érintkezés.

Az Imovane alvajárást okozhat, vagy más nem teljesen éber állapotban végzett szokatlan tevékenységek végzését válthatja ki (mint pl. vezetés, evés, telefonálás vagy nemi érintkezés, stb.), amelyek közül néhány súlyos sérülést, halált is okozhat. A következő reggelen nem fog emlékezni arra, mi történt az éjszaka folyamán. Ezek a tevékenységek előfordulhatnak attól függetlenül is, hogy fogyaszt-e alkoholt, vagy egyéb gyógyszert is szed, ami az Imovane mellett fokozza az álmosságot.

Bármelyik fenti esemény észlelésekor azonnal hagyja abba az Imovane szedését, és forduljon kezelőorvosához vagy egészségügyi szolgáltatóhoz.
 
Pszichomotoros képességromlás (lásd még A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre)
 
Az Imovane bevételét követően a pszichomotoros képesség, beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is, romlásának kockázata nőhet, ha:
 
♦  a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 12 órával veszi be
♦  a javasoltnál nagyobb adagot vesz be
♦  Imovane-t vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zopiklon szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed, vagy alkoholt fogyaszt.
 
Egyszeri alkalommal közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert.

Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán.
 
Közepes fokú vagy súlyos fájdalmak csillapítására szolgáló gyógyszerek
(kábító fájdalomcsillapítók, opioidok), mint például

♦  a kodein,
♦  metadon,
♦  morfin,
♦  oxikodon,
♦  petidin vagy
♦  tramadol,
 
fokozhatják a zopiklon hatását, ezért együttes felírásuk olyan betegek számára van fenntartva, akiknél más kezelési lehetőségek nem megfelelőek. Ilyen esetekben a legkisebb hatásos adagokat kell adni és azokat a lehető legrövidebb ideig alkalmazni, szedáció (nyugtató/álmosító hatás fokozódása), légzési elégtelenség, kóma és halál kockázata miatt.
 
Az Imovane filmtabletta óvatossággal alkalmazható depressziós tünetek esetén. Mivel ilyen esetekben nem zárható ki az öngyilkosságra való hajlam, az Imovane a legkisebb hatásos adagban adható a szándékos túladagolás elkerülése érdekében. Az Imovane alkalmazása során a már korábban fennálló depresszió felszínre kerülhet. Nem javuló álmatlanság esetén szakorvosi felülvizsgálat szükséges.
 
 
Gyermekek és serdülők
 
A zopiklon nem alkalmazható 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél. A zopiklon biztonságosságát és hatékonyságát 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében nem bizonyították.

 

Egyéb gyógyszerek és az Imovane filmtabletta

 
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
 
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha jelenleg bármelyiket szedi az alábbi gyógyszerek közül, mivel együttes alkalmazásuk esetén fokozott óvatosság szükséges:
 
A következő gyógyszerek fokozhatják a zopiklon hatását:
 
♦  pszichés betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek (antipszichotikumok)
♦  epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszerek (antiepileptikumok)
♦  nyugtató hatású vagy szorongás csökkentésére, illetve alvászavarok kezelésére szolgáló gyógyszerek (hipnotikumok)
♦  depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek
♦  sebészeti beavatkozások során használt gyógyszerek (anesztetikumok)
♦  szénanátha, bőrkiütések vagy más allergiás reakciók kezelésére használatos, álmosító hatású gyógyszerek (nyugtató antihisztaminok), mint például a klorfenamin vagy prometazin
♦  egyes antibiotikumok, mint pl. a klaritromicin vagy az eritromicin
♦  gombás fertőzések kezelésére használatos gyógyszerek, mint pl. a ketokonazol és az itrakonazol
♦  ritonavir (AIDS kezelésére használatos gyógyszer)
 

A következő gyógyszerek csökkenthetik a zopiklon hatását:
 
♦ epilepszia kezelésére használatos egyes gyógyszerek, min például a karbamazepin, a fenobarbitál és a fenitoin
♦ rifampicin (egy antibiotikum) – fertőzés kezelésére
♦ orbáncfű kivonatot tartalmazó készítmények (depresszió és hangulatingadozás kezelésére használatos gyógynövény)
 
  

Az Imovane filmtabletta egyidejű bevétele étellel, itallal vagy alkohollal

 
Alkalmazásának és hatásának tartama alatt tilos szeszesitalt fogyasztani.

 
 

Terhesség, szoptatás és termékenység

 
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
 
Terhesség

Az Imovane alkalmazása nem javasolt a terhesség alatt. Ha észreveszi, hogy terhes, vagy terhességet tervez, haladéktalanul beszéljen kezelőorvosával.
 
Terhességben való alkalmazása veszélyt jelenthet a magzatra.

Néhány tanulmányban újszülötteknél az ajak- és szájpadhasadék („nyúlszáj”) fokozott kockázatának a lehetőségét figyelték meg.

Csökkent magzati mozgás és magzati szívfrekvencia változások fordulhatnak elő az Imovane adását követően a terhesség második és/vagy harmadik trimeszterében.

Az Imovane szedése a terhesség késői fázisában az újszülöttben izomgyengeséget, a testhőmérséklet csökkenését, szopási nehézséget és légzési rendellenességeket (légzésdepresszió) okozhat.
 
Ha az Imovane-t rendszeresen szedik a terhesség késői fázisában, akkor az újszülöttnél megvonási tünetek léphetnek fel, mint pl. nyugtalanság, remegés. Ilyen esetekben a születést követő időszakban az újszülötteket szoros megfigyelés alatt kell tartani.
 
Szoptatás

Szoptatás időszakában szedése nem javasolt, mivel átjut az anyatejbe.

 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 
Az Imovane filmtabletta károsan befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
 
A csökkent képességek romlásának kockázatát növeli, ha:
 
♦  az Imovane a mentális éberséget igénylő tevékenységek előtt 12 óránál kevesebb időn belül kerül bevételre
♦  az ajánlott adagnál nagyobb adag kerül bevételre
♦ a zopiklont más központi idegrendszeri depresszánsokkal, vagy alkohollal, vagy a zopiklon vérszintjét megemelő gyógyszerekkel együtt alkalmazzák
 
A teljes éberséget, figyelmet és mozgáskoordinációt igénylő, baleseti veszéllyel járó munkavégzést, mint pl. gépek kezelése vagy gépjárművezetés, kerülni kell a zopiklon alkalmazását követően, különösen a bevételt követő 12 óra folyamán.
 
Az Imovane filmtabletta laktózt (tejcukrot), búzakeményítőt (glutén tartalmú) és nátriumot tartalmaz


Az Imovane 31,575 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz filmtablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
 
Ez a gyógyszer csak nagyon kis mennyiségű glutént tartalmaz (búzakeményítőben) és nem valószínű, hogy problémákat okozhat, ha Ön a cöliákiának nevezett betegségben szenved. Egy filmtabletta legfeljebb 6 mikrogramm glutént tartalmaz.Ha búzaallergiában szenved, ami nem azonos a cöliákiával, nem szedheti ezt a gyógyszert (lásd 2. pont Ne szedje az Imovane filmtablettát.
 
Ez a gyógyszer kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”. 
 


3. Hogyan kell szedni az Imovane filmtablettát?

 
Az Imovane filmtablettát mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 
A készítmény ajánlott adagja:
 
♦  65 éven aluli felnőtteknek: 1 filmtabletta (7,5 mg) 
♦  65 év felett, továbbá
♦  máj- és vesekárosodás, légzési zavarok esetén az ajánlott napi adag 1/2 filmtabletta (3,75 mg) 

A maximális adag napi 1 filmtabletta. Az előírt adagnál többet nem szabad bevenni.
A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
 
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
 
18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél a zopiklon nem alkalmazható. A zopiklon biztonságosságát és hatékonyságát 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében nem bizonyították.
 
Az alkalmazás módja

 
Az előírt adagot este, közvetlenül lefekvés előtt, kevés folyadékkal kell bevenni.
Alkalmazása kizárólag az orvos által előírt adagban és ideig lehetséges.

Az Imovane bevétele előtt fontos biztosítania azt, hogy legalább 7–8 órán át megszakítás nélkül alhasson, hogy csökkenthesse bizonyos mellékhatások kockázatát.

A zopiklon hosszantartó alkalmazása nem ajánlott. A kezelés időtartama a lehető legrövidebb legyen, de a fokozatos megvonási időszakot beleszámítva sem tarthat tovább 4 hétnél.
 


Ha az előírtnál több Imovane filmtablettát vett be

 
Véletlen vagy szándékos túladagoláskor azonnal értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. Ne menjen kíséret nélkül orvosi segítségért. A túladagolás bekövetkezése esetén igen gyorsan egyre álmosabb lesz. Vigye magával a gyógyszer dobozát és a megmaradt tablettákat.

Túladagolás esetén a mellékhatások súlyosabb formában jelentkeznek, a nagyfokú álmosságtól egészen a kómáig vezethetnek. Ezek a tünetek felerősödhetnek, ha a túladagolás alkoholfogyasztással együtt következik be.
 


Ha elfelejtette bevenni az Imovane filmtablettát

 
Az Imovane-t közvetlenül lefekvés előtt kell bevenni. Ha elfelejtette bevenni a filmtablettát lefekvés előtt, ne vegye be azt más időpontban, mert ettől szédülhet, álmos vagy zavarodott lehet. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
 

 
Ha idő előtt abbahagyja az Imovane szedését

 
Az Imovane szedését kezelőorvasa utasításai szerint szedje. Ne hagyja abba hirtelen a filmtabletta szedését, mert a kezelés hirtelen megszakításakor megvonási tünetek alakulhatnak ki, elsősorban álmatlanság, fejfájás, nyugtalanság jelentkezhetnek (lásd 4. pont).
 
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 


4. Lehetséges mellékhatások

 
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
 
Az Imovane alkalmazása során a leggyakrabban jelentett mellékhatás az enyhe keserű vagy fémes utóíz.
 
A gyógyszer szedése során nagyon ritkán előfordulhatnak súlyos túlérzékenységi reakciók is, ezért az alábbi tünetek jelentkezésekor azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát:
 
♦  csalánkiütés, arc-, nyelv-, illetve a torok vizenyős duzzanata, légzési és nyelési nehézségek (angioödéma) (nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás, 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)
♦  a fenti tünetekhez hasonlóan általában az egész testre kiterjedő csalánkiütéssel, az arc- nyelv- és/vagy gége duzzanatával, légszomjjal, alacsony vérnyomással, szívritmuszavarral, szédüléssel, ájulással járó állapot, ami életveszélyes sokkig fokozódhat (anafilaxiás sokk) (nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint) 
 

Egyéb mellékhatások lehetnek
 
Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 beteget érint)
 
♦  elhúzódó álmosság
♦  ízérzés zavar (keserű szájíz)
♦  szájszárazság 
 
Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érint)
 
♦  rémálmok
♦  izgatottság
♦  szédülés
♦  fejfájás
♦  hányinger
♦  fáradtság 
 
Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint)
 
♦  zavarodottság
♦  rendellenes libido
♦  ingerlékenység
♦  agresszió
♦  hallucináció
♦  emlékezetkiesés (főleg az alvás megszakadása esetén, vagy ha a filmtabletta bevétele és a lefekvés közti idő elhúzódik)
♦  bőrkiütés
♦  viszketés
♦  főleg idősek esetén elesés 
 
 Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)
 
♦  emelkedett májenzim értékek 
 
Mellékhatások, amelyeknek gyakorisága nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg)
 
♦  nyugtalanság
♦  téveszmék
♦  harag
♦  az Imovane alvajárást okozhat, vagy más nem teljesen éber állapotban végzett szokatlan tevékenységek végzését válthatja ki (mint pl. vezetés, evés, telefonálás vagy nemi érintkezés, stb.)
♦  delírium (a tudatállapot hirtelen és súlyos változása, ami egyszerre okozhat zavartságot, tájékozódási zavart és/vagy figyelemhiányt)
♦  a mozgáskoordináció zavara
♦  kéz- és lábzsibbadás, bizsergés („hangyamászás” érzése)
♦  kognitív zavarok, mint pl. memóriazavar, figyelemzavar, beszédzavar
♦  kettőslátás
♦  gyomor- és bélpanaszok
♦  izomgyengeség
♦  nehézlégzés, légzési zavarok
♦  tartós kezelés esetén függőség kialakulása
♦  a kezelés hirtelen megszakításakor megvonási tünetek:
elsősorban álmatlanság, fejfájás, nyugtalanság, de jelentkezhet izomfájdalom, szorongás, remegés, verejtékezés, izgatottság, zavarodottság, szívdobogás-érzés, szapora szívverés, delírium, rémálmok, ingerlékenység.
Súlyos esetekben: a végtagok zsibbadása, bizsergése, fokozott érzékenység fényre, hangokra, fizikai érintésre, hallucinációk.
Nagyon ritkán görcsrohamok is előfordulhatnak.

 

Mellékhatások bejelentése

 
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
 
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
 
 

5. Hogyan kell az Imovane filmtablettát tárolni?

 
 
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
 
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
 
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
 
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
 

 
6.  A csomagolás tartalma és egyéb információk

 
Mit tartalmaz az Imovane filmtabletta?
 
♦  A készítmény hatóanyaga: a zopiklon.
 7,5 mg zopiklont tartalmaz filmtablettánként.

♦  Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, kalcium-hidrogén-foszfát-dihidrát, búzakeményítő, karboximetilkeményítő-nátrium, magnézium-sztearát.        
Filmbevonat: hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 6000.
 
 
Milyen az Imovane filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
 
Fehér színű, szagtalan, íztelen, ellipszis alakú, mérsékelten domború felületű, egyik oldalán bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta. A filmtabletta egyenlő adagokra osztható.
 
14 db vagy 20 db filmtabletta átlátszó PVC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.
 
 
A forgalomba hozatali engedély jogosultja
 
SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó utca 1-5.
 
Gyártó
 
Opella Healthcare International SAS
56, Route de Choisy, 60200 Compiégne,
Franciaország

 
OGYI-T-1802/01        (20 ×)
OGYI-T-1802/02        (14 ×)

A betegbiztonsággal nem összefüggő további adatok elolvashatók a gyógyszerek dobozában megtalálható betegtájékoztatón. K.L.

 
A betegtájékoztató felülvizsgálatának dátuma: 2022.05.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022.06.Forrás: https://www.ogyei.gov.hu


Dr. Kopácsi László
pszichiáter, life coach, benzodiazepin blogger
gyógyszer-leszokás tanácsadó
Nem rendelek már
Segítek Önmagán Segíteni

facebook

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb