Pszichiátriai praxisomat megszüntettem májustól (NEW-donság)


Tisztelt és Kedves régi Betegem!


Ezentúl minden hónap 1. és 3. teljes hetében (amikor már a hétfő is az adott hónapra esik) tudunk konzultálni hétfőtől péntekig.
                        
Ettől eltérő időpontokban: csak Skype-konzultációkat vállalok.

GYÓGYSZER LESZOKÁSI TANÁCSADÁS

Köszönöm a Hatóság eddig tanúsított türelmét! Az EESZT szabta keretek között nem kívánom folytatni magánorvosi munkámat. Pszichiátriai praxisomat (magán egészségügyi szolgáltatásomat) megszüntetem.

Új keretek között, az évek óta szedett és már gyógyszerfüggőséget, gyógyszer hozzászokást okozó nyugtatók, altatók, ill. diszkontinuációs tüneteket okozó antidepresszánsok otthoni elhagyásában segítő life coach pszichiáterként (független gyógyszer-elhagyási tanácsadóként) folytatom hivatásom.

FÜGGETLEN GYÓGYSZER LESZOKÁSI TANÁCSADÓKÉNT 2022.11.02.-től vállalok olyanokat, akik komolyan eldöntötték, hogy a gyógyszert felíró orvosukkal történő KONZULTÁCIÓT követően, tőlem is kérnek egyénenként személyre-szabott szolgáltatást, hiteles, orvosi, szakmai útmutatásokat az általuk hosszabb ideje használt altatók, nyugtatók, ill. antidepresszánsok otthoni elhagyásához.

Az otthoni gyógyszer elhagyást támogató szolgáltatásom (második, online szakvélemény) részleteit októbertől jelzem az oldalon. Akár be is írhatja a naptárába.
 

Miért döntöttem a gyógyszer leszokási tanácsadás mellett?

 
A. Több mint 10 éve annak, hogy a pszichiátriai rendeléseimen túl, szeretnék sokkal többet segíteni a pszichiátriai szereket évek óta szedő, gyakran magukra maradt jatrogén gyógyszerfüggőknek a nyugtatók, altatók és antidepresszánsok sikeres otthoni elhagyásában

Mivel nem szántam rá elég időt (szakadatlan rendeltem), bakancslistás elképzelésem álom maradt. Maholnap 62 leszek. Ennyi idősen álmodozni botorság… Álom nem jön el magától, csak a halálom...
 
B. 2019 októbere (prosztatarák) óta várható életfonalam rövidebb lett, mint előtte gondoltam. Maradék életem hát újra gomboltam. 

C. Egyéb ok... "EESZT" majd személyesen.


Pszichiáter orvosként régi Betegeimnek természetesen továbbra is írok pszichiátriai gyógyszer (szorongásoldó, antidepresszáns és altató) recepteket, de emelt EÜ-támogatással már nem tudok.

Néhány példa a vényköteles pszichiátriai szerek normatív támogatással történő felírásából adódó térítésidíj változásra:
 
Emelt EÜ-támogatással
(korábban)
Normatív támogatással
(2022.05.01-től)
Brintellix (5 mg) 513 Ft 5.132 Ft
Brintellix (10 mg) 864 Ft 8.644 Ft
Cipralex (10 mg) 1.335 Ft 2.607 Ft
Kventiax (25 mg)  Ft  Ft
Rivotril (0,5 mg) 58 Ft 576 Ft
Sanval (10 mg) 20x 1.579 Ft 1.579 Ft
Stimuloton (50 mg) 493 Ft 1.013 Ft
Stimuloton (100 mg) 882 Ft 2.249 FtAkármiképpen dönt együttműködésünkről, maradok tisztelettel:
 

Dr. Kopácsi László

győri pszichiáter, orvos | life coach | blogger
gyógyszer-leszokás specialista
Benzo Blog elindítója és szerzője
 

Nevess többet, szeress jobban, tanulj még...

 
Győr, 2022. május 01.

 

Forrás : https://stresszdoktor.hu