Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Edluar 5 mg, Edluar 10 mg nyelvalatti tabletta betegtájékoztatók - 2018.03
 

Edluar 5 mg nyelvalatti tabletta
Edluar 10 mg nyelvalatti tabletta


zolpidem-tartarát

 

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához, gyógyszerészéhez!
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára
    ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát, gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont
 

A betegtájékoztató tartalma:

1. Milyen típusú gyógyszer az Edluar és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók az Edluar szedése előtt
3. Hogyan kell szedni az Edluar-t?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell az Edluar-t tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
 1. Milyen típusú gyógyszer az Edluar és milyen betegségek esetén alkalmazható?


Az Edluar tabletta egy altató (hipnotikum), hatását az agyban fejti ki, álmosságérzetet kelt.
Az Edluar‑t a beteget erősen megviselő, a munkaképességet jelentősen csökkentő, súlyos álmatlanság rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. Az álmatlanság olyan rendellenesség, amikor a beteg nehezen tud elaludni, vagy alvása nem megfelelő.2. Tudnivalók az Edluar szedése előtt


Ne szedje az Edluar-t:

♦  ha allergiás (túlérzékeny) a zolpidem-tartarátra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Az allergiás reakció jelei lehetnek a kiütés, viszketés, légzési nehézség, illetve az arc, az ajkak, a torok vagy a nyelv duzzanata
♦  ha súlyos májproblémái vannak
♦  ha alvás-apnoea szindrómában szenved (olyan állapot, amikor alvás közben nagyon rövid ideig tartó légzéskimaradásai vannak)
♦  ha súlyos izomgyengeségben szenved (miaszténia grávisz)
♦  ha heveny vagy súlyos légzési problémája van


Figyelmeztetések és óvintézkedések


Az Edluar szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:

♦  Ön az idős, gyenge betegek csoportjába tartozik. Ha az éjszaka folyamán felkel, legyen óvatos. Az altató izomlazító hatása miatt megnő a veszélye az elesésnek és emiatt a csípőtáji törésnek.
♦  vese-vagy májproblémái vannak
♦  kórtörténetében légzési nehézség fordult elő. Az Edluar szedése során légzése még nehezebbé válhat.
♦  kórtörténetében mentális betegség, szorongás vagy pszichózis fordult elő. A zolpidem felfedheti, vagy súlyosbíthatja a tüneteket.
♦  kórtörténetében vagy jelenleg: szívpanaszai vannak, vagy egy hosszú QT-szindrómának nevezett állapot áll fenn Önnél.
♦  depresszióban szenved, vagy volt már depressziós, vagy öngyilkossági gondolatai vannak.
♦  kórtörténetében alkoholizmus vagy gyógyszer függőség, vagy erre való hajlam van. A fizikai és pszichológiai függőség (a gyógyszer folyamatos szedésének mentális és fizikai kényszere) kialakulásának a veszélye fokozódik ezeknél a betegeknél.
A kockázat az adag és a kezelés időtartamának emelésével növekszik.
 

Gyermekek és serdülők

Gyermekeknél és 18 évnél fiatalabb serdülőknél az Edluar nem alkalmazható.

Másnapi, az akaratlagos mozgásokkal kapcsolatos (pszichomotoros) képességromlás (lásd még „A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre” pontot)

Az Edluar bevételét követő napon az akaratlagos mozgásképesség romlásának nőhet a kockázata (beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is), ha:

♦  ezt a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 8 órával veszi be
♦  a javasoltnál nagyobb adagot vesz be
 ♦  zolpidemet vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zolpidem szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed, vagy alkoholt fogyaszt valamint tiltott szereket szed

Egyszeri alkalommal, közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert!

Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán!

Egyéb szempontok

♦  Hozzászokás – ha néhány hét után úgy érzi, hogy a gyógyszer nem olyan hatásos, mint amikor először kezdte el szedni, forduljon az orvosához!

♦  Függőség – ennél a gyógyszernél fennáll a függőség veszélye, ez az alkalmazott adag illetve a gyógyszerszedés idejének növekedésével fokozódik. Ez a kockázat még nagyobb, ha kórténetében pszichés betegség vagy gyógyszerfüggőség, alkoholizmus, kábítószerrel és gyógyszerrel való visszaélés szerepel. Azonban a gyógyszerfüggőség akkor is kialakulhat, ha megfelelő adagot használ, vagy ha a kórtörtében nem szerepelnek olyan kockázati tényezők, mint az alkohol- vagy a gyógyszerfüggőség

♦  Elvonás – a kezelést fokozatosan kell leállítani. Átmeneti tünetek jelentkezhetnek a gyógyszer elvonásakor. Azok a panaszok, amelyek miatt a kezelést el kellett kezdeni, fokozott erősséggel újulhatnak ki. Ezt kísérhetik más reakciók is, mint hangulatváltozás, szorongás és nyugtalanság.

♦  Amnézia – az Edluar okozhat emlékezetkiesést. Ennek a kockázatát úgy tudja csökkenteni, hogy gondoskodik róla, hogy 8 órát zavartalanul tudjon aludni.

♦  Pszichiátriai és „paradox” reakciók – az Edluar viselkedésbeli mellékhatásokkal is járhat, mint a nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, tévképzetek, dührohamok, rémálmok, hallucináció, pszichózis (hallucináció, amikor olyasmit lát, hall vagy érez, ami nincs ott), furcsa viselkedés és fokozott álmatlanság.

♦  Alvajárás és és az azzal összefüggésbe hozható viselkedésformák – az Edluarnak lehet olyan hatása is, hogy a beteg álmában tesz valami olyat, amire másnap ébren nem emlékszik. Ide tartozik az alvajárás, alvás közbeni vezetés, főzés és evés, telefonálás és szex. Az alkohol és a depresszió, valamint a szorongás kezelésére használt egyes gyógyszerek, vagy a legmagasabb ajánlott adagot meghaladó Edluar bevétele növelheti annak esélyét, hogy ezek a mellékhatások bekövetkezzenek.

♦  Az elesések és a súlyos sérülések kockázata – az Edluar álmosságot és csökkent éberséget okozhat, amely fokozhatja az elesések és ennek következtében a súlyos sérülések kockázatát (lásd a 4. “Lehetséges mellékhatások” pontot is).
 

Egyéb gyógyszerek és az Edluar


Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről! Az Edluar befolyásolhatja ezek hatásait vagy mellékhatásait. Ha altatást igénylő műtét előtt áll, tájékoztassa az orvosát, hogy milyen gyógyszereket szed!

Fokozódhat az álmosság és a másnapi, az akaratlagos mozgásokat érintő (pszichomotoros) káros hatás (beleértve a járművezetési képesség károsodását is), az Edluar és a következő gyógyszerek együttes szedésekor:

♦  bizonyos mentális egészségügyi problémákra ható gyógyszerek (antipszichotikumok)
♦  alvási problémákra alkalmazott gyógyszerek: altatók (hipnotikumok)
♦  nyugtatók és szorongáscsökkentők
♦  depresszióra ható gyógyszerek
♦  közepesen erős és erős fájdalom csökkentésére szolgáló gyógyszerek (kábító fájdalomcsillapítók)
epilepsziára ható gyógyszerek
♦  érzéstelenítők (anesztetikumok)
♦  szénanáthára, kiütésekre és egyéb allergiára ható gyógyszerek, melyek álmossá tehetik (szedatív antihisztaminok)
♦  izomlazítók
♦  gyógyszerek, amelyek gátolják a máj enzimjeinek működését. Érdeklődjön orvosánál, gyógyszerészénél, hogy milyen gyógyszereknek van ilyen hatása (például a ketokonazolnak, ami gombás fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszer)!

 
Az Edluar és az antidepresszánsok – beleértve a bupropiont, dezipramint, fluoxetint, szertralint és venlaflaxint – együttes szedésekor olyan dolgokat láthat, amik nem valóságosak (hallucinációk).

Az Edluar és fluvoxamin vagy ciprofloxacin együttes szedése nem javasolt.

Az Edluar fokozhatja az izomlazítók hatását, így az elesések kockázata fokozódhat, különösen idős betegeknél és nagyobb adagok esetén.

 A rifampicin, (egy tuberkulózis kezelésére használt gyógyszer), a karbamazepin (egy pl. epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer), a fenitoin (egy pl. epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszer) és a közönséges (vagy lyukaslevelű) orbáncfű csökkentheti az Edluar hatását. Ezért egyidejű alkalmazásuk nem ajánlott.

 

Az Edluar egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal


Ne fogyasszon alkoholt, amíg szedi az Edluar-t, mivel az altató hatás fokozódhat!  A grépfrútlé befolyásolhatja ennek a gyógyszernek a hatását. Forduljon kezelőorvosához további információkért!

 
Terhesség, szoptatás és termékenység


Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével!

Ne szedjen Edluar-t, ha terhes, főleg az első három hónapban! Ha a terhessége vége felé, vagy a szülés alatt orvosi okokból Edluar-t szed, gyermekénél a következő mellékhatások jelentkezhetnek: alacsony testhőmérséklet, izomgyengeség és légzési nehézség. Az újszülöttben születés utáni megvonási tünetek alakulhatnak ki a fizikai függőség miatt.

Ne szoptassa a gyermekét, ha Edluar-t szed, mert a hatóanyag kis mennyiségben bekerülhet az anyatejbe!


 A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre


Az Edluar nagymértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Az Edluar (mint más altatók) bevételét követő napon tudnia kell, hogy:

♦  Álmosnak, aluszékonynak, szédülősnek és zavartnak érezheti magát
♦  Gyors döntéshozatali képessége lelassulhat
♦  Homályos látása vagy kettős-látása lehet
♦  Csökkenhet az ébersége

Legalább 8 órás időszak javasolt az Edluar bevétele és a gépjárművezetés, a gépek kezelése valamint magasban végzett munka között a fent leírt hatások minimalizálása érdekében.

Ne igyon alkoholt és ne szedjen más pszichoaktív szert miközben Edluar-t szed, mivel ez fokozhatja a fenti hatásokat!

 

3. Hogyan kell szedni az Edluar-t?


A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje! Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

A tablettát helyezze a nyelve alá és várja meg, hogy feloldódjon! Mivel az Edluar hatása gyorsan jelentkezik, közvetlenül lefekvés vagy elalvás előtt vegye be a gyógyszert! Ne vegye be étkezés közben vagy közvetlenül utána!

Felnőttek: Az ajánlott adag 24 óra alatt 10 mg Edluar. Egyes betegeknek alacsonyabb adag is felírható.
Az Edluar-t:

♦  egyszeri bevétellel
♦  közvetlen lefekvés előtt kell bevenni.

Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyógyszer bevételét követően az éberséget igénylő tevékenységek elvégzése előtt legalább 8 órás időszak áll a rendelkezésre.

24 óra alatt ne lépje túl a 10 mg-ot.

Idős (65 év feletti) vagy legyengült betegek: Az ajánlott dózis 5 mg. Az ajánlott. adagot nem szabad túllépni.

Károsodott májműködésű betegek: A szokásos kezdő adag 5 mg. Az orvosa dönthet úgy, hogy 10 mg-ra emeli az adagot, ha biztonságosnak tartja.
Súlyos májkárosodás esetén ne szedjen Edluar-t.

Légzési panaszoktól szenvedő betegek: Ilyen betegek esetében alacsonyabb adag ajánlott.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél: Az Edluar gyermekeknél és 18 évnél fiatalabb serdülőknél nem alkalmazható.


Ha néhány hét után úgy érzi, hogy az altató már nem hat úgy, mint amikor először kezdte el szedni, forduljon orvosához. Lehet, hogy változtatni kell az adagoláson.
 

Mennyi ideig kell szedni az Edluar-t?


A kezelés időtartamának a lehető legrövidebbnek kell lennie. Általában néhány naptól 2 hétig terjedhet, de nem haladhatja meg a 4 hetet, beleértve az elvonás folyamatát is.

Orvosa az Ön egyéni igényeihez igazítva határozza meg az elvonási tervet.
Néhány esetben 4 hétnél hosszabb kezelésre lehet szüksége.


Ha az előírtnál több Edluar-t vett be


Ha Ön (vagy valaki más) túl sok tablettát vett be, vagy azt gyanítja, hogy egy gyerek vett be belőlük, azonnal keresse fel az orvosát vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát. A dobozt és a maradék tablettákat vigye magával. Ne menjen egyedül, mivel a túladagolás nagyon gyorsan egyre növekvő álmosságot okozhat, és a nagy adagok kómát, esetleg halált okozhatnak.


Ha elfelejtette bevenni az Edluar-t


Ha elfelejtette bevenni az adagját közvetlenül lefekvés előtt, de éjjel eszébe jut, csak akkor vegye be a kihagyott adagot, ha még van ideje, hogy 8 órát aludjon megszakítás nélkül! Ha ez nem lehetséges, a következő adagot másnap este, lefekvés előtt vegye be! Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására! Ha kétségei vannak, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez tanácsért!


Ha idő előtt abbahagyja az Edluar szedését


A kezelést fokozatosan kell abbahagyni, mivel a kezelt tünetek visszatérhetnek, és még erősebben jelentkezhetnek, mint korábban („visszacsapásos” álmatlanság), emellett szorongás, nyugtalanság és hangulatváltozások léphetnek fel. Ezek a tünetek idővel megszűnnek.

Ha fizikailag függővé válik az Edluar-tól, a kezelés hirtelen megvonása mellékhatásokat okozhat, például fejfájást, izomfájdalmat, szorongást, feszültséget, nyugtalanságot, zavarodottságot, ingerlékenységet és álmatlanságot. Súlyos esetekben egyéb tünetek is felléphetnek, mint fényre, zajra és testi érintésre való túlérzékenység, kórosan érzékennyé váló hallás, fájdalmas érzékenység a hangokra, hallucinációk, a végtagok érzéketlensége és bizsergése, derealizáció (a valóságtól való elszakadás), deperszonalizáció (úgy érzi, hogy tudata elválik a testétől), vagy epileptikus görcsök (heves görcsök vagy reszketés). Ezeket a tüneteket két adag bevétele között is lehet tapasztalni, különösen, ha ezek az adagok nagyok.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!


 

4. Lehetséges mellékhatások


 Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Amennyiben a következő tünetek jelentkeznek, hagyja abba az Edluar szedését, és azonnal forduljon orvosához, vagy menjen a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára:

♦  allergiás reakciók. mint: kiütés vagy viszketés, amit az ajkak, az arc, a torok vagy a nyelv duzzanata nyelési vagy légzési problémák (angioödéma) kísérnek.

Ezek a mellékhatások súlyosak, bár gyakoriságuk nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem megbecsülhető). Ilyen esetben Önnek orvosi ellátásra van szüksége.

Mondja el gyógyszerészének vagy kezelőorvosának, ha az alábbi mellékhatások közül bármelyik előfordul vagy rosszabbodik:


Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)


♦  hallucinációk, izgatottság, rémálmok, csökkent érzelmek, zavartság
♦  álmosság, fejfájás, szédülés, fokozott álmatlanság, a gondolkodási képességek zavara (pl. emlékezetkiesés, amihez furcsa viselkedés társulhat), másnapi álmosság
♦  forgó jellegű szédülés
♦  kettőslátás
♦  hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom
♦  bőrreakciók
♦  fáradtság
♦  hátfájdalom

Nagyobb adag alkalmazása esetén az emlékezetkiesés (amnézia) kockázata nagyobb. Ha meg tudja oldani, hogy 8 órát tudjon zavartalanul aludni, az amnézia kockázata csökken.


Nem gyakori mellékhatások (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)
 

♦  ingerlékenység
♦  mozgáskoordinációs zavarok, tűszurkálásszerű érzés vagy érzéketlenség, remegés, izomgyengeség, 
    izomfájdalom, izomgörcs, ízületi fájdalom, nyakfájdalom
♦  homályos látás

 
Ritka mellékhatások
(1000-ből 1 beteget érinthet)


♦  a nemi vágy (libidó) változásai
♦  nem szokványos (úgynevezett paradox) reakciók (nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység
agresszivitás, tévképzetek, düh, rémálom, pszichózis, furcsa viselkedés és egyéb nem megfelelő magatartás). Idősebbeknél nagyobb a valószínűsége ezeknek a tüneteknek.


Nem ismert gyakoriságú mellékhatások (a gyakoriságot a rendelkezésre álló adatokból nem lehet megbecsülni):


♦  a tudatszint csökkenése, csökkent éberség, beszéd-rendellenesség
♦  nyugtalanság, agresszió, tévképzetek, düh, pszichózis (hallucinációk, amikor olyasmit lát, hall vagy érez, ami nincs jelen), furcsa viselkedés, alvajárás, depresszió (szomorúság), emelkedett (eufóriás) hangulat
♦  fizikai függőség: a gyógyszer (még a terápiás dózisnál is) fizikai függőséghez vezethet. A kezelés hirtelen megszakítása elvonási tüneteket válthat ki, és a problémák kiújulását eredményezheti
♦  Pszichés függőség: amikor úgy érzi, hogy képtelen Edluar nélkül aludni
♦  Megnövekedett májenzimszintek (orvosa vérvizsgálattal ellenőrzi), májkárosodás
♦  bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, túlzott verejtékezés
♦  megváltozott járás
♦  hozzászokás (egyre nagyobb mennyiségű gyógyszer igénylése a korábbi hatás eléréséhez)
♦  elesések, különösen az idősebbeknél
♦  csökkent légzőműködés (légzésdepresszió)Mellékhatások jelentése


Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.5. Hogyan kell az Edluar-t tárolni?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő után (EXP) ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba! Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel! Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információkMit tartalmaz az Edluar?

A készítmény hatóanyaga a zolpidem-tartarát.

Edluar 5 mg:
5 mg zolpidem tartarát nyelvalatti tablettánként

Edluar 10 mg:
10 mg zolpidem tartarát nyelvalatti tablettánként

Egyéb összetevők: mannit, szilikátos mikrokristályos cellulóz (mikrokristályos cellulóz és vízmentes kolloid szilicium-dioxid keveréke), vízmentes kolloid szilicium-dioxid, kroszkarmellóz-nátrium, szacharin-nátrium, magnézium-sztearát.


Milyen az Edluar külleme és mit tartalmaz a csomagolás?


Az Edluar 5 mg nyelvalatti tabletta fehér, kerek, sima felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán „V” bevéséssel. Átmérő: kb. 7,5 mm.

Az Edluar 10 mg nyelvalatti tabletta fehér, kerek, sima felületű, metszett élű tabletta, egyik oldalán „X” bevéséssel. Átmérő: kb.7,5 mm.

Csomagolása: 10, 14, 20, 28, 30, 60, 100 és 150 db nyelvalatti tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Meda Pharma Hungary Kft.
1139 Budapest Váci út 91
 
Gyártó

Recipharm Stockholm AB
Brännigevägen 12
12054 Årsta

Svédország

vagy

Recipharm Stockholm AB
Lagervägen 7
13650 Jordbro
Svédország

vagy

MEDA Pharma GmbH & Co. KG
Benzstrasse 1
61352 Bad Homburg
Németország


Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

♦  Ausztria, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Lettország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság: Edluar

♦  Belgium, Olaszország, Luxemburg: Zolpeduar


Edluar 5 mg nyelvalatti tabletta

OGYI-T-22265/01-07

OGYI-T-22265/15
 
Edluar 10 mg nyelvalatti tabletta

OGYI-T-22265/08-14

OGYI-T-22265/16


A betegtájékoztató felülvizsgálatának dátuma: 2018.03.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2021.05.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2021.02.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2018.11.

A betegtájékoztató korábbi felülvizsgálatának dátuma: 2015.02.

Forrás: https://ogyei.gov.hu


Senki sem tehet többet Önért, minthogy:
megtanítja Önmagán segíteni
.

30 286 2097
H-Sze: 08-19

A 3. oltás biztonságában

Nemzeti lobogónk
Fides et ratio

Hit és Ész

A csüggedőket elnyeli a történelem...

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Kariko KataWIN

Nobel Prize - Kariko KataWIN

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb