"Gyógyszerprostik" a Tudomány Fellegvárában? (videó)
2015.03.10.
"Gyógyszerprostik" a Tudomány Fellegvárában? (videó)
A Psychetruth adásába meghívott, az USA-ban egykor orvoslátogatóként dolgozó Gwen Olsen, megint érdekes adalékokkal szolgál a gyógyszeripar színfalak mögötti működéséről.

Szó esik a "gyógyszerprostikról", azokról a véleményvezérnek kiképzett, orvosi kongresszusokon, konferenciákon futtatott, sztárolt orvosokról, akik lefeküdtek a gyógyszerbiznisznek. Akik busás pénzekért, utazásokért, háttér támogatásért cserébe, elszajkózzák gyógyító Kollégáik előtt azt, amit a gyógyszeripari cégek termékmenedzserei a szájukba adnak. Fontos szerepük van. Kétlábú neurotranszmitterek. Velük bújik a gyógyszermarketing tudományos köntösbe.És szó lesz arról is, hogy ilyen körülmények között, amikor nincs esély a tájékozott beleegyezésre, mit tehet az egyszerű kisember? Hogyan, hol tájékozódjon?

A Psychetruth videó megértéséhez szükséges tudni, hogy Amerikában a receptköteles gyógyszerek szabadabban reklámozhatóak, mint nálunk.

Nevess többet, szeress jobban, tanulj még...


Dr. Kopácsi László
győri pszichiáter | life coach | blogger
gyógyszer-leszokás specialista
Benzo Blog elindítója és szerzője
FacebookKérem, ne feledje el kitölteni a Benzodiazepin szedési kérdőívet!Facebook - Google - Kérem, jelezze hogy tetszett! Kérem, Facebook like - kicsi jelezze, hogy tetszett!
 

Forrás : https://stresszdoktor.hu