Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

AstraZeneca vakcina - Hagyja, hogy elvakítsák?


AstraZeneca vakcina - Hagyja, hogy elvakítsák? Oltás ellenes kampány - fű alatt - most éppen az AstraZeneca vakcinája apropóján.

A valós ok vélhetően: gerilla-marketing eszközökkel helyzetbe hozni más gyártókat, mint korábban az orosz és kínai vakcinákkal történt. Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a SALE...

A vakcina egyik kifejlesztője a University of Oxford, a világ egyik legkiemelkedőbb Egyeteme. Nobel-díjak garmadáját hozták a konyhájára az ott folyó multidiszciplináris kutatások. Miért adott volna ki egy ilyen Egyetem a kezéből valamit, ami átlag alatti?

Nagy-Britannia nemrégiben nemet mondott az Unióra. Lehet, hogy ez is benne van a pakliban?


Van olyan igazoltan vénás és artériás trombózisokat okozni képes gyógyszercsoport, amelyet nem évente 1-2x adadhatunk be izomba, hogy életünket megmentsük (COVID-ellenes vakcinák), hanem nap mint nap szednek (tabletták), alkalmaznak (tapaszok, gyűrűk) lányaink és asszonyaink - kényelmesebb életünk érdekében. Nézzünk be a színfalak mögé...
 

Hormonális fogamzásgátlók és a mélyvénás trombózisok (MVT), embóliák


A hormonális fogamzásgátló tablettákat évtizedek óta, világszerte, évente 10-100 millió nő és asszony szedi - általában nagyobb problémák nélkül - rendszeresen, holott gyártóik tudatják velük: a nem-szedőkhöz képest többszörösére emelik a halálos (fatális) és nem-halálos mélyvénás tromboembóliák (MVTE) kialakulásának kockázatát. A jóval ritkább artériás tromboembóliákét (ATE) is, de ezt lássuk később.
 
Tévedés ne essék, nem azt tartom furcsának, hogy ennyien használják a családtervezésnek és a "gondtalan" (STD-k) örömszerzésnek ezt az igen kényelmes módját, hanem azt, hogy a sokkal-sokkal kisebb rizikójú AstraZeneca vakcináról ennyit beszélnek. Orvosilag, szakmailag ez indokolhatatlan.
 
A riogatásokkal felkorbácsolt félelmek, kétségbeesés és aggodalom miatt, épp most vasárnap mondta vissza, remélem csak későbbre halasztva az oltakozását egyik iskolában dolgozó Betegem.
 


A vénás tromboembóliák kockázati tényezői

(részlet egy kombinált hormonális fogamzásgátló Betegtájékoztatójából)
 
Elhízás (a testtömegindex (BMI) nagyobb mint 30 kg/m2). A kockázat a BMI emelkedésével jelentősen nő. Különösen fontos figyelembe venni akkor, ha más kockázati tényezők is jelen vannak. 

Hosszú ideig tartó immobilizáció, nagy műtéti beavatkozás, az alsó végtagon vagy a medencén végzett bármilyen műtét, idegsebészeti beavatkozás vagy jelentős trauma. Az ideiglenes immobilizáció, ideértve a >4 órás repülőutat is, szintén a VTE kockázati tényezője lehet, különösen más kockázati tényezőkkel rendelkező nőknél. 

Pozitív családi kórtörténet (testvérnél, vagy szülőnél valaha előforduló vénás tromboembólia, különösen akkor, ha ez viszonylag korai életkorban pl. 50 éves kor előtt jelentkezett). Ha öröklődő hajlam gyanúja merül fel, akkor specialista tanácsát kell kikérni, mielőtt bármilyen kombinált hormonális fogamzásgátló alkalmazásával kapcsolatban döntés születne. 

VTE-vel összefüggő más egészségi probléma: rák, szisztémás lupus erythematosus, hemolitikus urémiás szindróma, krónikus gyulladásos bélbetegség (Crohn-betegség vagy colitis ulcerosa) és sarlósejtes anémia. 

Előrehaladott életkor (különösen 35 éves kor felett).

Tehát a hormonális hatóanyag(ok)tól, és az alkalmazás módjától (tabletta, hüvelygyűrű, tapasz, szubkután implantátum) függően, a hormonális fogamzásgátlók fiatal, egészséges és nem túlsúlyos nőkben is megsokszorozzák (!) a következő, potenciálisan életveszélyes kórállapotok kockázatát:

mélyvénás trombózis (MVT) (főleg: alsó végtagok, agyi szinuszok)
tüdőembólia (TE)

Ezek a hormonális fogamzásgátlók (tapaszok/tabletták/gyűrűk) leggyakoribb, súlyos mellékhatásai, nem COVID-fertőzöttekben is, akiknél a COVID és a sok fekvés (immobilitás) miatt fokozott a tromboembóliák kialakulásának veszélye. A hormonális fogamzásgátlók évtizedek óta vannak piacon, évtizedek óta okoznak olyan MVT-okat, amelyek nélkülük soha nem alakultak volna ki. És beszélnek róluk ennyit?!

Fontosságukhoz képest - piaci megfontolásból - a tömegmédiában inkább relativizálják, agyonhallgatják ezeket a mellékhatásokat, mint a szorongáscsökkentők és altatók hosszútávú használata okozta benzodiazepin-függőséget, vagy az antidepresszánok nem megfelelő elhagyásakor tapasztalt akut és poszt-akut (krónikus) diszkontinuációs tünetcsoportot, elhúzódó SSRI elvonási szindrómát.

Az alig olvasott, alig érthető Betegtájékoztatókba azonban ott van. Nehogy szó érhesse a ház elejét, ezért most kiemeljük a lényeget.

Kérem, nézze meg az Ön által használt hormonális fogamzásgátló (antikoncipiens) Betegtájékoztatóját! Azért van! Nem azért, hogy ne törődjön vele...Részlet (!) egy kombinált hormonális fogamzásgátló Betegtájékoztatójából


ELLENJAVALLATOK


A kombinált hormonális fogamzásgátlók nem alkalmazhatók az alábbi állapotokban. Ha a fogamzásgátló szedésének ideje alatt jelentkezik valamelyik alább felsorolt betegség, haladéktalanul abba kell hagyni a készítmény alkalmazását:

Jelenleg fennálló vénás tromboembólia (VTE), illetve ennek kockázata: 

Vénás tromboembólia – jelenleg fennálló vagy kórtörténetben szereplő (pl. mélyvénás trombózis [MVT] vagy tüdőembólia [TE]). 

A vénás tromboembólia kialakulásával kapcsolatosan ismert öröklődő vagy szerzett hajlam, mint például APC-rezisztencia (ideértve az V. véralvadási faktor Leiden-mutációját), antitrombin III-hiány, protein C-hiány, protein S-hiány. 

Nagy műtéti beavatkozás, ami hosszú ideig tartó immobilizációval jár.
 

Jelenleg fennálló artériás tromboembólia (ATE), illetve ennek kockázata: 

Artériás tromboembólia – jelenleg fennálló vagy a kórtörténetben szereplő artériás tromboembólia (pl. miokardiális infarktus), illetve prodromális állapot (pl. angina pectoris). 

Cerebrovaszkuláris betegség – jelenleg fennálló vagy a kórtörténetben szereplő stroke vagy prodromális állapot (pl. tranziens ischaemiás attak, TIA).

Ismert öröklődő vagy szerzett hajlam az artériás tromboembólia kialakulására, mint például a hiperhomocysteinaemia és antifoszfolipid antitestek (antikardiolipin antitestek, lupus anticoagulans). 

Fokális neurológiai tünetekkel járó migrén a kórtörténetben. 

Az artériás tromboembólia magas kockázata több kockázati tényező vagy egy súlyos kockázati tényező fennállása miatt, például: 

értünetekkel járó diabetes mellitus
súlyos hipertónia
súlyos dyslipoproteinaemia
fennálló vagy a kórelőzményben szereplő pancreatitis


Utószó

 
Voltak olyan MVT-s, már mobilizálható betegeim, akiknél nem sokkal korábban hormonális fogamzásgátlót állítottak be, vagy begipszelték alsó végtagjukat és nem kaptak trombo-profilaxis céljából injekciókat otthonra.

Mint tudjuk, a hormonális fogamzásgátlók szedésénél a MVT-ok rizikója az első hónapokban ill. az első évben a legnagyobb! Főleg ekkor figyeljen oda Magára (rendszeres mozgás, luxuskalóriák mellőzése, vénatorna stb.).


Hírek blog bejegyzés megírása óta a témában:

A COVID-fertőzés esetén egy vénás vérrög képződésének bekövetkezési gyakorisága éppen 100.000x nagyobb a vakcináknál tapasztalt értéknél – írja Kemenesi Gábor virológus Facebook-posztjában.Amennyiben fontosnak tartja, ossza meg a Benzo blogot rokonaival, barátaival és ismerőseivel. Vigyázzon rájuk is!


Nevess többet, szeress jobban, tanulj még...


Dr. Kopácsi László
győri pszichiáter | life coach | blogger
gyógyszer-leszokás specialista
Benzo Blog elindítója és szerzője
FacebookKérem, ne feledje el kitölteni a Benzodiazepin szedési kérdőívet!


 

 Hozzászólások
Hozzászólás szövege
Ellenőrző kód

Senki sem tehet többet Önért, minthogy:
megtanítja Önmagán segíteni
.

30 286 2097
H-P: 08-19

27.940 Ft/óra

(22 eFt/óra + 5.940 Ft ÁFA)
 

Kokárdák, kokárda-sor

- ♦ -

Volodimir ZeLEnszkij
A nép (titkos)szolgája,
akit az ukrán nép nyakára ültettek titkosszolgák, hogy
a nép szolgálja.
 
Budapest 1944 - angolszász (amerikai és angol) bombázés után

- ♦ -


Gender, kender... - egy tőről fakad.


Még, hogy a nem csak társadalmi kreálmány.
Megbeszéltétek ezt a csődörrel, kakassal,
bikával, kossal, kandisznóval és párjaikkal is?!


- ♦ -
 

ÁRNYÉKKORMÁNY, ÁRNYÉKSZÉKÉN...


                                                 "KÉSZ...

"Kész....ülök." - a D-kán

                                                 ...ÜLÖK."

a D-kán

- ♦ -

Holmes-Rahe Életesemény (Stresszor) Skála

Melyik ALTATÓRÓL szeretne leszokni?

Melyik ALTATÓRÓL szeretne leszokni?
Senkit sem biztatok ALTATÓ elhagyásra! Csak az olvasson tovább, aki már felismerte, vagy erősen gyanítja, hogy sajnos altató-függővé vált. Szóval: melyik ALTATÓRÓL szeretne leszokni?
Andante (zaleplon)
5 szavazat (1%)
Dormicum (midazolám, BZD)
45 szavazat (7%)
Edluar (zolpidem)
4 szavazat (1%)
Eunoctin (nitrazepam, BZD)
18 szavazat (3%)
Gerodorm (cinolazepám, BZD)
84 szavazat (13%)
Hypnogen (zolpidem)
11 szavazat (2%)
Imovane (zopiklon)
28 szavazat (4%)
Sanval (zolpidem)
128 szavazat (20%)
Signopam (temazepam, BZD)
8 szavazat (1%)
Somnogen (zolpidem)
5 szavazat (1%)
Somnol (zopiklon)
25 szavazat (4%)
Stilnox (zolpidem)
96 szavazat (15%)
Zolep (zolpidem)
31 szavazat (5%)
Zolpidem-Ratiopharm (zolpidem)
31 szavazat (5%)
Zolpidem Vitabalans (zolpidem)
4 szavazat (1%)
Zolsana (zolpidem)
71 szavazat (11%)
Zopigen (zopiklon)
42 szavazat (7%)
Zopitidin (zopiklon)
8 szavazat (1%)
644 szavazat összesen

 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

Kariko KataWIN

Nobel Prize - Kariko KataWIN

Figyelmeztetés! 

Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, semmilyen esetben sem helyettesítik az Ön választott szakemberének véleményét! Gyógyszerekkel kapcsolatban a kockázatokról és mellékhatásokról, olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Nem gyógyszer termékekkel kapcsolatban a kockázatokról olvassa el a használati útmutatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
 

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb