Dr. Kopácsi László pszichiáter & life coach Győr 30 286 20 97

Zopigen 7,5 mg filmtabletta betegtájékoztató - 2016.03.


Zopigen 7,5 mg filmtabletta


zopiklonMielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

♦  Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
♦  További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
♦  Ezt a gyógyszert az orvos kizárólag Önnek írta fel. Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha a betegsége tünetei az Önéhez hasonlóak.
♦  Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen típusú gyógyszer a Zopigen filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
2. Tudnivalók a Zopigen filmtabletta szedése előtt
3. Hogyan kell szedni a Zopigen filmtablettát?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Zopigen filmtablettát tárolni?
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

 

1. Milyen típusú gyógyszer a Zopigen filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A Zopigen filmtabletta egy altató, amely hatását az agyban fejti ki álmosságot előidézve. A Zopigen felnőttek körében, a beteg életvitelét nagymértékben korlátozó, vagy jelentős kimerültséget okozó súlyos álmatlanság rövidtávú kezelésére alkalmazható.

 

2. Tudnivalók a Zopigen filmtabletta szedése előtt


Ne szedje a Zopigen filmtablettát

♦  ha allergiás a zopiklonra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
Az allergiás reakció jelei lehetnek a kiütés, viszketés, légzési nehézségek, valamint az arc, ajkak, torok vagy a nyelv duzzanata.
♦  ha izombetegségben szenved, mely a szemhéjak lecsukódását, kettős látást, beszéd és nyelési nehézséget és esetenként a karokban és a lábakban jelentkező izomgyengeséget (miaszténia gráviszt) okoz
♦  ha súlyos májkárosodása van
♦  ha alvás közben rendszertelen légzés jelentkezik (alvási apnoé szindróma)
♦  ha súlyos légzési panaszai vannak


Figyelmeztetések és óvintézkedések


A Zopigen szedése előtt beszéljen kezelőorvosával

♦  ha Ön időskorú vagy fennáll a kockázata, hogy összezavarodik
A Zopigen szedése megnöveli az elesés és ennek következtében a sérülések kockázatát.
♦  ha máj- vagy vesebetegségben szenved, mivel kezelőorvosa alacsonyabb adaggal kezdheti a kezelést
♦  ha kórtörténetében légzési nehézség előfordult
A Zopigen szedése alatt légzése gyengülhet.
♦  ha depresszióban, szorongásban vagy pszichotikus betegségben szenved vagy ezek előfordultak a kórtörténetében
A Zopigen szedésének következtében ezek a tünetek újra megjelenhetnek, vagy rosszabbodhatnak.
♦  ha Ön valaha is gyógyszer- vagy alkoholfüggőségben szenvedett
Ezeknél a betegeknél, valamint az adag nagyságával és a kezelés időtartamával arányosan, megnövekszik annak kockázata, hogy függőség (gyógyszer folytatólagos szedését eredményező fizikai vagy mentális kényszer) alakul ki a Zopigen filmtablettával szemben.


Egyéb szempontok a Zopigen szedése alatt


♦  Hozzászokás – ha néhány hét után azt tapasztalja, hogy a tabletta már nem hat olyan mértékben, mint a kezelés megkezdésekor, akkor forduljon kezelőorvosához, mivel az adag módosítására lehet szükség.

♦  Függőség – az ilyen típusú gyógyszer szedésénél fennáll annak kockázata, hogy függőség alakul ki.
Ez a kockázat az adag és a kezelés időtartamának növelésével növekszik. Ugyancsak magasabb a kockázat azoknál a betegeknél, akik kórelőzményében alkohol- vagy gyógyszerfüggőség szerepel.

♦  Kezelés elhagyása – amikor abbahagyja a Zopigen szedését a kezelést csak fokozatosan szabad elhagyni. Bizonyos idővel a tabletta szedésének elhagyását követően azt tapasztalhatja, hogy az álmatlanság tünetei kiújulnak. Ez egyéb reakciókkal is társulhat, úgymint idegesség, fejfájás, izomfájdalom, feszültség, zavarodottság, nyugtalanság és ingerlékenység.

♦  Amnézia (memóriazavar) – a Zopigen szedése memóriavesztést okozhat. Ennek elkerülése érdekében tegyen meg mindent, hogy zavartalanul tudjon aludni!
Ezért:
- szigorúan lefekvés előtt vegye be a gyógyszert
- legyen lehetősége a teljes éjszakát átaludni
(legalább 7–8 órán át tartó megszakítás nélküli alvást kell biztosítani).

♦  Alvajárást és az azzal összefüggő egyéb viselkedésformákat, mint az „alvás közbeni vezetés”, ételkészítésre és elfogyasztására, vagy telefonálásra vonatkozó amnéziát jelentettek, azoknál a betegeknél, akik zopiklont szedtek és nem voltak teljesen éber állapotban. Az alkohol és más központi idegrendszeri depresszánsok együttes alkalmazása zopiklonnal, és a javasolt maximális adagnál nagyobb adagban alkalmazott zopiklon fokozzák ezen viselkedésformák előfordulásának valószínűségét. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, amennyiben ilyen viselkedésformák jelentkeznek Önnél.

♦  Pszichiátriai és ún. „paradox” reakciók – a Zopigen szedése a következő tüneteket okozhatja: nyugtalanság, izgatottság, ingerlékenység, agresszivitás, téveszmék, dührohamok, rémálmok, hallucinációk, pszichózisok, rendellenes viselkedés és egyéb viselkedési zavarok. Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli magán, a Zopigen szedését abba kell hagynia.

♦  Pszichomotoros képességromlás (lásd még A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre)
A Zopigen bevételét követően a pszichomotoros képesség, beleértve a csökkent gépjárművezetési képességet is, romlásának kockázata nőhet, ha:

• a gyógyszert az éberséget igénylő tevékenységek előtt kevesebb, mint 12 órával veszi be
• a javasoltnál nagyobb adagot vesz be
• Zopigent vesz be, miközben egyéb központi idegrendszerre ható depresszió elleni gyógyszereket, vagy más, a zopiklon szintjét a vérben növelő gyógyszereket szed, vagy alkoholt fogyaszt.
 
Egyszeri alkalommal közvetlenül lefekvéskor vegye be a gyógyszert.
 
Ne vegyen be egy másik adagot ugyanazon az éjszakán.


Gyermekek és serdülők

A zopiklon nem alkalmazható 18 év alatti gyermekeknél és serdülőknél. A zopiklon biztonságosságát és hatékonyságát 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében nem bizonyították.
 

Egyéb gyógyszerek és a Zopigen


Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

♦  Mentális és érzelmi zavarok kezelésre szolgáló gyógyszerek (antipszichotikumok)
♦  Altatók
♦  Egyéb nyugtatószerek (szedatívumok)
♦  Depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (antidepresszánsok)
♦  Szorongás kezelésére szolgáló gyógyszerek (anxiolitikumok)
♦  Erős hatású fájdalomcsillapító gyógyszerek (narkotikumok, analgetikumok), úgymint kodeint és morfint tartalmazó készítmények. Fokozott izgatottság érzés (eufória) fordulhat elő, ami függőséghez vezethet.
♦  Olyan gyógyszerek, melyek májműködést csökkentő hatóanyagot, úgymint eritromicint, klaritromicint, ketokonazolt, itrakonazolt, flukonazolt, takrolimuszt vagy ritonavirt tartalmaznak. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy milyen gyógyszereknek van ilyen hatásuk!
♦  Olyan gyógyszerek, melyek májműködést fokozó hatóanyagot, úgymint rifampicint, nefazodot, fenobarbitált és fenitoint tartalmaznak, valamint orbáncfű tartalmú készítmények. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, hogy milyen gyógyszereknek van ilyen hatásuk!
♦  Epilepszia kezelésére szolgáló karbamazepin hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek
♦  Antihisztaminok, melyek álmosságot okoznak
♦  Érzéstelenítők és izomlazítók, melyeket sebészeti beavatkozás alatt használhatnak
♦  Metoklopramid hatóanyagú, hányinger csillapítására szolgáló gyógyszer
♦  Atropin hatóanyag-tartalmú gyógyszer
 

A Zopigen filmtabletta egyidejű bevétele étellel és itallal


A gyógyszer szedése alatt nem szabad alkoholt fogyasztani, mivel ez fokozhatja a Zopigen nyugtató hatását. Ez a hatás következő nap reggeléig is kitarthat, és hatással lehet a gépjárművezetéshez szükséges képességére.


Terhesség és szoptatás

 
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Tájékoztassa kezelőorvosát, ha terhes vagy terhességet tervez. A Zopigen filmtablettát nem szabad szedni a terhesség utolsó három hónapjában, mivel ez befolyásolhatja a születendő gyermek növekedését és hatással lehet a vajúdásra is.

Amennyiben sürgős orvosi indokok miatt a kései terhesség időszakában vagy a vajúdás ideje alatt Zopigen filmtablettát vesz be, az újszülöttnél megvonási tünetek jelentkezhetnek a kialakult fizikai függőség miatt.

A Zopigen szedése alatt ne szoptassa gyermekét, mert a zopiklon kis mértékben átjut az anyatejbe.
 

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

 
Ne vezessen gépjárművet vagy ne kezeljen gépeket, ha a gyógyszer szedése alatt szédülés vagy álmosság, valamint látászavarok jelentkeznek. A Zopigen álmosságot, a koncentrálóképesség elvesztését vagy izomgyengeséget okozhat.

A Zopigen filmtabletta károsan befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. A csökkent képességek romlásának kockázatát növeli, ha:

♦  a Zopigen a mentális éberséget igénylő tevékenységek előtt 12 óránál kevesebb időn belül kerül bevételre,
♦  az ajánlott adagnál nagyobb adag kerül bevételre
♦  a zopiklont más központi idegrendszeri depresszánsokkal, vagy alkohollal, vagy a zopiklon vérszintjét megemelő gyógyszerekkel együtt alkalmazzák

A teljes éberséget, figyelmet és mozgáskoordinációt igénylő, baleseti veszéllyel járó munkavégzést, mint pl. gépek kezelése vagy gépjárművezetés, kerülni kell a zopiklon alkalmazását követően, különösen a bevételt követő 12 óra folyamán.
 

A Zopigen laktózt tartalmaz


A Zopigen 7,5 mg filmtabletta 30,8 mg laktózt tartalmaz filmtablettánként.
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
 


3. Hogyan kell szedni a Zopigen filmtablettát?


A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A tablettát közvetlenül lefekvés előtt, egy pohár vízzel kell bevenni.

A készítmény ajánlott adagja

♦  Felnőttek:
1 filmtabletta (7,5 mg) közvetlenül lefekvés előtt. Ezt az adagot nem szabad túllépni.

♦  Időskorúak, legyengült állapotú vagy vese- és májkárosodásban szenvedő betegek, vagy légzési zavarok esetén:
Ezeknek a betegeknek a javasolt kezdő adag 3,75 mg*, közvetlenül lefekvés előtt bevéve.
*Amennyiben 3,75 mg-os adag bevétele szükséges az ezzel a készítménnyel nem megvalósítható.


Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél

A zopiklon 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél nem alkalmazható. A zopiklon biztonságosságát és hatásosságát 18 évesnél fiatalabb gyermekek és serdülők esetében nem igazolták.

Amennyiben néhány hét után azt tapasztalja, hogy a tabletta már nem hat olyan mértékben, mint a kezelés megkezdésekor, akkor keresse fel kezelőorvosát, mivel az adag módosítására lehet szükség.
 

Mennyi ideig kell szednie a Zopigen filmtablettát


A kezelés időtartamának a lehető legrövidebbnek kell lennie. Ez általában néhány naptól két hétig terjedhet. A kezelés időtartama nem haladhatja meg 4 hetet, beleértve a fokozatos elhagyás folyamatát is.

Kezelőorvosa a készítmény fokozatos elhagyását fogja tanácsolni Önnek, figyelemmel az Ön egyéni szükségletére. Egyes esetekben ez tovább fog tartani, mint a kezelés javasolt maximális időtartama.
 

Ha az előírtnál több Zopigen filmtablettát vett be


Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályához.

Ne menjen kíséret nélkül orvosi segítségért. A túladagolás bekövetkezése esetén igen gyorsan egyre álmosabb lesz. Vigye magával a gyógyszer dobozát és a megmaradt tablettákat. A túladagolás tünetei a nagyfokú álmosságtól egészen a kómáig vezethetnek. Ezek a tünetek felerősödhetnek, ha a túladagolás alkoholfogyasztással együtt következik be.
 

Ha elfelejtette bevenni a Zopigen filmtablettát


Ha elfelejtette bevenni az adagot közvetlenül lefekvés előtt, de az éjszaka folyamán eszébe jut, csak akkor vegye be a kihagyott adagot, ha van lehetősége még 7-8 órát zavartalanul aludnia. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a következő adagot a következő este lefekvés előtt vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
 

Ha idő előtt abbahagyja a Zopigen filmtabletta alkalmazását

 
A kezelést fokozatosan kell abbahagyni, különben a Zopigen kezelést indokoló tünetek még intenzívebben jelentkeznek újra (“Rebound” álmatlanság). Egyéb megvonási tünetek a következők lehetnek: szorongás, nyugtalanság és hangulatváltozás. Ezek a tünetek azonban idővel majd megszűnnek.

A Zopigen filmtablettával szembeni fizikai függőség kialakulása esetén a kezelés hirtelen abbahagyásakor a következő tünetek jelentkezhetnek: fejfájás, feszültség, izomfájdalom, zavartság, szorongás, nyugtalanság és ingerlékenység. Súlyosabb esetekben egyéb tünetek is jelentkezhetnek, úgymint fényre, zajra és fizikai érintésre való túlérzékenység, hallucináció, epilepsziás görcsök, személyiségzavar, végtagzsibbadás, olyan érzés, hogy a világ nem valóságos Ön körül (realitásérzés elvesztése).
 
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 


4. Lehetséges mellékhatások

 
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Zopigen alkalmazása során a leggyakrabban jelentett mellékhatás az enyhe keserű vagy fémes utóíz.
 
A gyógyszer szedése során nagyon ritkán előfordulhatnak súlyos túlérzékenységi reakciók is, ezért az alábbi tünetek jelentkezésekor azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát:

♦  csalánkiütés; arc-, nyelv-, illetve a torok vizenyős duzzanata, légzési és nyelési nehézségek (angioödéma) (nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás, 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)

♦  a fenti tünetekhez hasonlóan általában az egész testre kiterjedő csalánkiütéssel, az arc- nyelv- és/vagy gége duzzanatával, légszomjjal, alacsony vérnyomással, szívritmuszavarral, szédüléssel, ájulással járó állapot, ami életveszélyes sokkig fokozódhat (anafilaxiás sokk)
(nagyon ritka gyakoriságú mellékhatás 10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)
 

Egyéb mellékhatások lehetnek


Gyakori mellékhatások (100-ből 1-10 beteget érint)

♦  elhúzódó álmosság,
♦  ízérzés zavar (keserű szájíz)
♦  szájszárazság

Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érint)

♦  rémálmok
♦  izgatottság
♦  szédülés
♦  fejfájás
♦  hányinger
♦  fáradtság

Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint)

♦  zavarodottság
♦  rendellenes libidó
♦  ingerlékenység
♦  agresszió
♦  hallucináció
♦  emlékezetkiesés (főleg az alvás megszakadása esetén, vagy ha a filmtabletta bevétele és a lefekvés közti idő elhúzódik)
♦  nehézlégzés
♦  bőrkiütés
♦  viszketés
♦  főleg idősek esetén elesés

Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint)

♦  emelkedett májenzim értékek

Mellékhatások, amelyeknek gyakorisága nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg)

♦  nyugtalanság
♦  téveszme
♦  harag
♦  nem megfelelő viselkedés (emlékezetkieséssel lehetséges összefüggésben) nem teljesen éber állapotban végzett tevékenységek, mint pl. alvajárás, alvás közbeni vezetés, vagy telefonálás
♦  a mozgáskoordináció zavara
♦  kéz- és lábzsibbadás, bizsergés („hangyamászás” érzése)
♦  kognitív zavarok, mint pl. memóriazavar, figyelemzavar, beszédzavar
kettőslátás
♦  légzéslassulás, légzési zavarok
♦  gyomor- és bélpanaszok
♦  izomgyengeség
♦  tartós kezelés esetén függőség kialakulása
♦  a kezelés hirtelen megszakításakor megvonási tünetek:
elsősorban álmatlanság, fejfájás, nyugtalanság, de jelentkezhet izomfájdalom, szorongás, remegés, verejtékezés, izgatottság, zavarodottság, szívdobogás-érzés, szapora szívverés, delírium, rémálmok, ingerlékenység. Súlyos esetekben: a végtagok zsibbadása, bizsergése, fokozott érzékenység fényre, hangokra, fizikai érintésre, hallucinációk.
Nagyon ritkán görcsrohamok is előfordulhatnak.


Mellékhatások bejelentése

 
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
 


5. Hogyan kell a Zopigen filmtablettát tárolni?


A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Legfeljebb 25°Con, az eredeti csomagolásban tárolandó.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
 


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk


Mit tartalmaz a Zopigen filmtabletta?

♦  A készítmény hatóanyaga: 7,50 mg zopiklon filmtablettánként.
♦  Egyéb összetevők:magnézium-sztearát, povidon, vízmentes laktóz, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, kukoricakeményítő,
♦  Bevonat: Opadry White Y-1-7000 színkeverék {hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400}.


Milyen a Zopigen filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Fehér, ovális filmbevonatú tabletta, egyik oldalán mélynyomású "Z" kódjelzés-bemetszés-"Z" kódjelzés, másik oldalán mélynyomású "7.5" jelzéssel. Törési felülete fehér színű.
A bemetszés csak a széttörés elősegítésére szolgál, és nem arra, hogy a készítményt két egyenlő részre ossza.

Csomagolás: 5 db vagy 7 db filmtablettát tartalmazó zöld, átlátszatlan PVC/PVDC//Al buborékcsomagolás.
5 db, 7 db, 10 db, 14 db, 20 db, 21 db, 28 db, 30 db, 56 db, 60 db, 84 db, 90 db vagy 100 db filmtablettát tartalmazó dobozban.
100 db tablettát tartalmazó polipropilén tartály.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Generics [UK] Ltd.
Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL,
Egyesült Királyság

Gyártók

McDermott Laboratories Ltd t/a Gerard Laboratories
35/36 Baldoyle Industrial Estate, Grange Road, Dublin 13,
Írország

5x, 7x, 10x, 14x, 20x, 21x, 28x
Generics [UK] Ltd
Station Close, Potters Bar, Hertfordshire, EN6 1TL,
Egyesült Királyság

30x
Pharma Pack Hungary Gyógyszergyártó Kft.
2040 Budaörs, Vasút u. 13.
Magyarország

OGYI-T-8768/09    30 x
OGYI-T-8768/10    5 x
OGYI-T-8768/11    7 x
OGYI-T-8768/12    10 x
OGYI-T-8768/13    14 x
OGYI-T-8768/14    20 x
OGYI-T-8768/15    21 x
OGYI-T-8768/16    28 x


A betegtájékoztató felülvizsgálatának dátuma: 2016.03.

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022.11.

A Zopigen (zopiklon) betegtájékoztató korábbi változata (tanulságos lehet megnézni): 2022.04.

A Zopigen (zopiklon) betegtájékoztató korábbi változata (tanulságos lehet megnézni): 2021.11.

A Zopigen (zopiklon) betegtájékoztató korábbi változata (tanulságos lehet megnézni): 2020.12.

A Zopigen (zopiklon) betegtájékoztató korábbi változata (tanulságos lehet megnézni): 2018.07.


Forrás: www.ogyei.gov.hu

 

Kéretlen emailek

Önhöz hasonlóan én sem szeretem a kéretlen emaileket. NO SPAM.
 
STRESSZ DOKTOR Hírlevél
 
Tippek a szakszerű öngyógyításhoz, önfejlesztéshez.
 
Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*

       
NO SPAM! Adataira nagyon vigyázunk. Nevét és e-mail címét soha nem adjuk ki harmadik félnek és soha nem küldünk SPAM-et. Tanácsainkról bármikor, egyetlen klikkel leiratkozhat.
Adatvédelmi nyilvántartási szám: NAIH-74689/2014
 

CREDO

A stresszdoktor.hu független, bulvármentes és optimista szellemiségű, pszichiátriai weboldal. A betegségtudat, a baj, az erkölcsi züllés és a pesszimizmus szenzációhajhász, kattintás-vadász erősí-tése helyett, a megoldást, a kiutat, a gyógyulást és a kiteljesedést szolgálja.
 

Céljaim


1. Ismeretterjesztés, tévhit-oszlatás és betegedukáció. (Kerüld a "tabletta neppert".)

2. Egyes pszichiátriai szerek által okozott akaratlan gyógyszerfüggőségek (nyugtató-függőség, altató-függőség, "antidepresszáns-függőség") megelőzése és otthoni kezelésének elősegítése.

3. A hatékony önsegítés, otthoni betegség önmenedzselés támogatása.

Amennyiben szeretne ezekben fejlődni, iratkozzon fel a
Stressz Doktor Hírlevélre.
Időben jelentkezem!

GÁZ-ÁR-SAPKA

 
Gázársapka - USA-nka

USA-nka

- -

VlagyiMIR <-> VolodiMIR

- -

Megbízható weboldal

Az oldal rendelkezik SSL tanúsítvánnyal, ezt a böngészője URL sávjában a HTTPS jelöli. Az SSL protokoll felel azért, hogy titkosítva működjön a kommunikáció a számítógépe, és a weboldal között. E technológia meggátolja, hogy illetéktelen felek hozzáférjenek az itt megadott adataihoz.

Weboldalunk süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. A cookie-k személyek azonosítására, látogatási szokásaik követésére nem alkalmasak, szolgáltatásaink biztosításához szükségesek. Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük, olvassa el adatvédelmi nyilatkozatunkat
 
WebGalamb